Aym'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimine İlişkin Kararı - Son Dakika
Güncel

Aym'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimine İlişkin Kararı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: "Sonuçtan hiçbir şey çıkmayacağını bildikleri halde hem CHP'nin adayı hem CHP tabanını ayakta tutmak için böyle bir yönteme başvurmuştu" "Karar Ankaramız için hayırlı olsun"

23.07.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anayasa Mahkemesinin, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın yerel seçimler konusunda başvurusunu reddetmesine ilişkin, "Sonuçtan hiçbir şey çıkmayacağını bildikleri halde hem CHP'nin adayı hem CHP, tabanını ayakta tutmak için böyle bir yönteme başvurmuştu" değerlendirmesinde bulundu.

Gökçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Anayasa Mahkemesinin verdiği karar son derece normal bir karardır. Çünkü zaten bunun tersinin olması mümkün değildi" ifadesini kullandı.

Anayasa'nın 79. maddesinde bu konunun açıkça belirtildiğini hatırlatan Gökçek, şunları kaydetti:

"YSK'nın kararlarına karşı başka bir merciye başvurulamayacağı açıktır. Yani son kararı, YSK zamanında oybirliğiyle vermişti. CHP bunu bildiği halde tabanını ayakta tutmak için böyle bir yönteme başvurmuştur. Aylardır toplumu meşgul etmişlerdir. Sonuçtan hiçbir şey çıkmayacağını bildikleri halde hem CHP'nin adayı, hem CHP böyle bir yönteme başvurmuştu. Karar Ankaramız için hayırlı olsun." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aym'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimine İlişkin Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement