Ayı Saldırısına Uğrayan Vatandaş Ağır Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Ayı Saldırısına Uğrayan Vatandaş Ağır Yaralandı

Ayı Saldırısına Uğrayan Vatandaş Ağır Yaralandı

Erzincan'da tarlasını sulamak için gece saatlerinde dışarı çıkan İsmail Baki Dağdeviren isimli vatandaş, ayının saldırısına uğradı.

25.07.2015 12:19  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da tarlasını sulamak için gece saatlerinde dışarı çıkan İsmail Baki Dağdeviren isimli vatandaş, ayının saldırısıyla ağır yaralandı.

YARALI BİR ŞEKİLDE KURTULMAYI BAŞARDI

Olay, Erzincan'ın Cevizli köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İsmail Baki Dağdeviren (52) isimli vatandaş, kendisine ait bağdaki ağaçlarını sularken arkasından gelen ayının saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Dağdeviren ayının kendisine saldırması sonucu kurtulmaya çalışmak için ayı ile bir süre boğuşurken elinde bulundurduğu kürek ile kendisini savunmaya çalıştığını belirtti. Bir süre boğuşmanın ardından ayının saldırısından ağır yaralı bir şekilde kurtulmayı başaran Dağdeviren, zorlukla köylülerinden ve 112'den telefonu ile yardım istedi. İhbarı alan ekipler ise köye ulaşıp Dağdeviren'e olay yerinde ilk müdahale yapıp ardından Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırarak tedavi altına aldı.

BAHÇE VE TARLALAR ZARAR GÖRDÜ

Olayın yaşanmasının ardından saldıran ayının köylülerin bahçe ve tarlalarında bulunan ağaç dallarından çoğunu kırıp tahribat verdiği görüldü. Köylüler yaşanan bu olaydan ötürü can ve mal güvenliklerinin kalmadığını, geçim kaynaklarının tarlalarındaki mahsuller olduğunu belirtip korkularından mahsullerine bakım yapamaz hale geldiklerini belirttiler.

"AYI ARKADAN BANA SALDIRDI"

Dağdeviren yaşadığı korkunç dolu o anları şu şekilde anlattı:

"Köyümüze ait olan köyden suyu almak için gittim. Gölü açtım. Ardından ayı arkadan bana saldırdı. Hiç farkına varmadım ayının sesinden. Biraz mücadele ettikten sonra ayıdan kendimi kurtardım. Köye doğru geldim kardeşimi aradım, muhtarı aradım, evi aradım, 112'yi aradım. Daha sonra sağlık ekipleri geldi beni araştırma hastanesine götürdüler. Orada tedavimi yaptılar ama ayağımın durumu iyi değil." dedi.

KÖYDE TEDİRGİNLİK HAKİM

Dağdeviren arazilerine gidemedikleri ve arazilerinde meyve kalmadığını belirtip bir haftadır da korkularından arıların yanına uğrayamadığını ifade etti. Bu olaydan köylülerinde etkilendiğini belirten Dağdeviren, hiç kimsenin bağına, bahçesine gidemediğini bu yüzden köyde tedirgin bir vaziyette olduklarını belirtti.

Dağdeviren yaşanan olaydan ötürü yetkililerden hem insanları hem de yaban hayatı mağdur etmeyecek şekilde bu duruma bir çözüm getirmelerini isteyerek, "Ya insanların zararını tazmin etsinler ya da bu ayıların çözüm yolunu arasınlar artık. Hayvanların hakları varsa insanların da hakları var. Bizim geçim kaynağımız bu bir ağaç en az 15 senede meydana geliyor." dedi.

MUHTAR YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM İSTEDİ

Cevizli köyü muhtarı Süleyman Karataş ise, "Şimdiye kadar ayıların bize verdikleri zarar sayılamayacak kadar çok. Daha önceki senelerde 40 tane kovanımızı ayı dağıttı. Vatandaşlar şu an bilinçlendi elektrik çiti çekerek onları kurtardılar. Ama biz şu anda ağaçlarımızı kurtaramıyoruz. Yetkililerden bu duruma bir çözüm getirilmesini bekliyoruz." dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayı Saldırısına Uğrayan Vatandaş Ağır Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • muhtara cevap: çözüm süreci bitti muhtarcım.başka bişey iste 4 28 Yanıtla
  • ...: peKAKA yapmıştır peKAKA 0 21 Yanıtla
  • KUYUMCU RECEP: PKKLI AYILAR YAPMIŞTIR BELKİ DE ÇÜNKÜ,PKKLILARIN HEPSİNİN AYI SOYUNDAN GELDİĞİ BİLİMSEL OLARAK İSPATLANDI GEÇEN GÜNLERDE.. 15 4 Yanıtla
  • janjunkie : arkadanmı saldırdı?kesin pkk lıdır 12 4 Yanıtla
  • hakan: Fb li volkan saldırsaydı adam ölürdü 12 1 Yanıtla
  • AYI UZMANI VETERİNER: AYIYI GÖRÜNCE KAÇACAKSIN,,AYIYLA ARKADAŞLIK OLMAZ..MESELA BEN HDPLİ BİRİNİ GÖRÜNCE HEMEN KAÇIYORUM BANA SALDIRIR DİYE KORKUYORUM... 9 1 Yanıtla
  • Recp: Ayıya bişey diyemem. PKK ve işid ayiya kurban olsun 7 0 Yanıtla
  • 55: ayıları kandil e sürgün edin 6 0 Yanıtla
  • Çatı Yorumcusu: başlıkta ağır yaralıyı okuyunca girdim baktım adam benden sağlam çıktı.aferin medya böyle devam edin size olan 2 gram güveninide alın gidin bu milletin. 1 4 Yanıtla
  • ardabey: arkadaş nasıl ağır yaralı bu adam.. benden sağlam ... benim bildiğim ğır yaralı komada hastanede olur... bu adam ayıdan sağlam bence... 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı
    11:39 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı

    Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kampanya döneminde adaylar, römork, tır, minibüs ve kamyonet gibi araçları billboard gibi kullanarak propaganda yaptı. Ankara'nın işlek cadde ve sokakları ile şehirlerarası yollara park edilen araçlar, partilerin renkleri, logoları ve adayların fotoğraflarıyla giydirildi. Bu araçlar, seçim bölgelerinde billboard görevi görerek adayların vaatlerini ve sloganlarını seçmenlere ulaştırmaya çalıştı. Seçimlerin ardından ise bu araçlar tekrar aktif kullanılmaya başlanacak.

  • Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor
    11:37 Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, kiraz ağaçlarının çiçeklerinin bolluğu üreticileri yeni sezon için umutlandırdı. Üreticiler, zirai mücadele ve ağaç bakım çalışmalarını sürdürerek bereketli bir sezon bekliyor. Kirazın aromasının buraya özgü olduğunu belirten üreticiler, bu yıl daha iyi bir rekolte beklediklerini ifade etti.

  • Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi
    11:35 Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi

    Başakşehir'de sitenin asansöründe bir kedinin öldürülmesi suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan sanığın cezasının az olduğu gerekçesiyle savcılık tarafından itiraz edildi. Savcılık, sanığın eyleminin canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirildiğini belirterek, daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini savundu. İtiraz dilekçesinde, temel cezanın belirlenmesinde yanılgıya düşüldüğü ve sanığın tutuklanması talep edildi.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi
    11:35 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Hatipoğlu, yürüyüş sırasında vatandaşlarla buluşarak desteklerini istedi.

  • Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor
    11:34 Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor

    Bilecik Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık ve iletişim yoluyla dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca, ekipler Toplum Destekli Polislik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, halkın yanında olduklarını ve güvenli bir gelecek için çalıştıklarını vurguladı.

  • Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor
    11:33 Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor

    Denizli'de siparişi teslim etmeye giderken hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü, her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi
    11:33 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde akademik ve idari personel bir araya gelerek iftar yemeği programı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, katılımcılara teşekkür ederek ramazanın birlik ve beraberlik içinde geçmesi dileğinde bulundu.

  • Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
    11:32 Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü

    Elazığ'da sağanak yağışlardan dolayı istinat duvarı çökerken, çevrede yaşayan vatandaşlar yıkılan yerin bir an önce onarılmasını istedi.


Advertisement