Ayhan, Sınırdaki İddiaları Sordu - Son Dakika
Güncel

Ayhan, Sınırdaki İddiaları Sordu

Ayhan, Sınırdaki İddiaları Sordu

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, sınırda IŞİD'in Türkiye tarafından Kobani'ye geçtiği yönündeki iddiaları Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu.

28.06.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, sınırda yaşanana olaylarla ilgili Meclis'te Başbakan Davutoğlu'na soru önergesi sundu.

Sınır kapısındaki patlama görüntülerinin Anadolu Ajansı tarafından kısa bir süre sonra servis edildiğini ve bunun akıllarda soru işaretleri bıraktığını önergesinde belirten Ayhan, "25.06.2015 tarihinde saat:04.30 sularında DAİŞ çeteleri Kobane'de dört araçla intihar saldırıları gerçekleştirmiştir. Bu intihar saldırılarından iki tanesi Mürşitpınar sınır kapısında meydana gelmiştir. Yine Kobane'nin birçok köyünde de çetelerin sivil halkı katliamdan geçirdiği gelen haberler arasındadır. Bu saldırılarda 100'ün üzerinde insanın yaşamını yitirdiği, 200'ün üzerinde de yaralının olduğu resmi makamlarca açıklanmış bulunmaktadır. Tüm bu saldırıların DAİŞ çeteleri tarafından Türkiye sınırı kullanılarak gerçekleştirildiği iddiaları vardır. Yetkililerin önceden bu saldırılardan haberdar olduğu ve bu saldırılara göz yumduğu başka bir iddia konusudur" dedi.

AYHAN ÖNERGESİNDE ŞU SORULARI İLETTİ

1.Anadolu Ajansı sabah 04:30'daki canlı bomba saldırısının görüntülerine nasıl ulaşmıştır?
2.Görüntüler Anadolu Ajansının muhabirlerince mi çekilmiştir? Yoksa güvelik kamerasıyla çekilen görüntüler midir?
3.Şayet görüntüler ajansın muhabirlerince çekilmişse sabah 04:30'da ajans muhabirlerinin sınırda bulunmasını nasıl izah edersiniz?
4. Şanlıurfa Valiliğinin sızma Cerablus tarafından olmuş açıklamasının kaynağı nedir? Bu bilgiye saldırıdan önce mi? Yoksa sonra mı ulaşılmıştır?
5.Saldırı öncesi böyle bir saldırının gerçekleşeceğine dair Devlet makamlarının elinde herhangi bir istihbaratı bilgi bulunmakta mıydı? Şayet var ise bu bilgiyi yetkili merciler ilgili devlet kurumlarıyla paylaşmış mıdır?
6.Gerçekleşen saldırı sonrası güvenlik güçlerince yakalanan DAİŞ çeteleri var mıdır? Sayıları kaçtır? Bunlara dair ne gibi hukuki işlem yapılmıştır?
7.Bu saldırıların tekrarının yaşanmaması için sınırda ne gibi güvenlik tedbirleri almayı planlamaktasınız? Buna dair ilgili bakanlıklara talimatınız olmuşmudur?
8.DAİŞ çetelerinin Kobane'deki sivil halka dönük bu insanlık dışı saldırılara karşı hükümetinizin turumu ne olacaktır?
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ayhan, Sınırdaki İddiaları Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.


Advertisement