Ayhan Sefer Üstün: Bonzai Konusunda Üzüntü ve Utanç Duyuyorum - Son Dakika
Güncel

Ayhan Sefer Üstün: Bonzai Konusunda Üzüntü ve Utanç Duyuyorum

Ayhan Sefer Üstün: Bonzai Konusunda Üzüntü ve Utanç Duyuyorum

Tbmm İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün son yıllarda ölümlerle gündeme gelen Bonzai ile mücadede için "Bazen 'biz yakalıyoruz ama, Adliye tutuklamıyor' diye sitem edip eleştirenler oluyor.

18.08.2014 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tbmm İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün son yıllarda ölümlerle gündeme gelen Bonzai ile mücadede için "Bazen 'biz yakalıyoruz ama, Adliye tutuklamıyor' diye sitem edip eleştirenler oluyor. Adliye 10 kez de serbest bıraksa, biz 11'nci kez o kişileri alıp tekrar Adliye'ye götüreceğiz" dedi. Üstün açıklamasında, Sakarya'da da bonzai kullanımının artmasına dikkat çekerek bonzai konusunda gelinen noktadan üzüntü ve utanç duyduğunu söyledi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün Adapazarı'nda katıldığı bir radyo programında Sakarya'da son üç ay içerisinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği sentetik uyuşturucu Bonzai konusunda açıklamalarda bulundu. Üstün, toplum, medya ve kurumlar olarak elbirliği içinde bu konuda mücadele edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Son zamanlarda yapılan operasyonlardan dolayı Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarını kutluyorum. Bu olay sadece bir güvenlik ve emniyet meselesi değil. Bu çok önemli bir olay ve mutlaka başlangıçlar konulmalı. Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımız çok uyanık olmalı. Bazen, 'Biz yakalıyoruz ama, Adliye tutuklamıyor' diye sitem edip eleştirenler oluyor. Adliye 10 kez de serbest bıraksa, biz 11'nci kez o kişileri alıp tekrar Adliyeye götüreceğiz."

Üstün, ailelerin çocuklarını yakından takip etmelerini de isteyerek, "Ailelere de büyük görev düşüyor. Bana gelen bazı anne ve babalar 'Evladım bonzai kullanıyormuş. Ne olur yardım edin' diyorlar. 'Fark etmediniz mi' diye sorduğumda ise aldığım cevaplara şaşırıyorum. Aileler bana çocuklarımın bonzai kullandığını bilmiyordum, hiç fark etmedim diyorlar. Nasıl olur bu? Bir anne ve baba nasıl olur da çocuğunun uyuşturucu kullandığını fark edemez? Bir defa çocuklarımıza sahip çıkacağız. Toplum da, medya da bu konuda duyarlı olacak. Elbette kurumlar da duyarlılık gösterecek. Milli Eğitim, sağlık sistemimiz hepsi bir arada çalışır ise, bu olayla mücadele edebiliriz. Muhafazakar olan, aile ve toplum yapısı çok sağlam olan Sakarya'da bonzai konusunda gelinen noktada üzüntü ve utanç duyuyorum. Avrupa'da bir para teşviki yok, ama duyarlılık var. Türkiye'de ise, suçluları ihbar etmek sanki muhpirlik veya ispiyonculuk gibi algılanıyor. Oysa suçlulara tölerans göstermemek ve onları içimizde barındırmamak lazım. İnsallah ülkemizdeki bu teşvik olayı işe yarar ve bir sonuç verir. Uyuşturucu yakalayan güvenlik birimlerine zaten prim veriliyordu, şimdi vatandaşa da bir prim uygulaması getirilmiş. İnşallah bu uygulama artık hem içiciler, hem de satıcılar için bir çözüm oluşturur." - Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayhan Sefer Üstün: Bonzai Konusunda Üzüntü ve Utanç Duyuyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM tam üyeliği talebini veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM tam üyeliği talebini veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement