Aydın Yılmazer Projelerini Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Aydın Yılmazer Projelerini Tanıttı

Aydın Yılmazer Projelerini Tanıttı

AK Parti Sapanca Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca’da gerçekleştirdiği basın toplantısında projelerini tanıttı.

23.03.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sapanca Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca'da gerçekleştirdiği basın toplantısında projelerini tanıttı. 3 ana başlığa son derece önem verdiklerini belirten Aydın Yılmazer, "Turizm, eğitim ve dış mekan kitleleri konularında önemli projelerimiz var. Öncelikli hedefimiz Sapanca halkı, Sapanca gençliği ve çocuklarımızdır" dedi.

Sakarya'nın marka bir şehir olduğunu ve Sapanca'nın da ilimizin en önemli ilçesi olduğunu belirten Yılmazer, Uzunkum'dan Yanık'a kadar Sapanca'yı en güzel şekilde işleyeceklerini belirtti. Sapanca'da turizmin önünü açacaklarını belirten Yılmazer, "Turizmin önünü açacağız. Turizmin yükselmesi için her türlü teşviki yapacağız. Engelleyici değil, yol açıcı olacağız. Gençlerimizin iş bulması için turizmde ilerleme kaydetmemiz gerekiyor. Sapanca, Sakarya'nın misafir odasıdır. Üst düzeyden ilimize gelenler hep Sapanca'da konaklıyor. Sapanca, 7 renk yeşillikleri ile, Sapanca Gölü ile gerçekten çok güzide bir ilçemiz. Büyükşehir Belediyemizin de destekleri ile Sapanca'mızın doğasını bozmadan, üzerinde yapacağımız çalışmalarla daha cazip bir yer haline getireceğiz. Sapanca'nın zaten doğal bir güzelliği var. Biz sadece makyaj yapacağız. Misafirlerimizi 24 saat dolu dolu bir şekilde ağırlayıp, mutlu bir şekilde ayrılmalarına yardımcı olacağız" dedi.

"Yürüyüş yolunu ne kadar büyütürsek Sapanca Gölü'nü halkımızın daha etkin kullanmasını ve sahip çıkmasını da o kadar sağlamış oluruz" diyen Ak Parti Sapanca Belediye Başkan Adayı Aydın Yılmazer, "Sapanca Gölü'ne Sapanca halkı ile birlikte sahip çıkıp, gölün korunması ve daha temiz olması için tüm çalışmaların öncüsü olacağız" şeklinde konuştu.

AK Parti Sapanca Belediye Başkan Adayı Aydın Yılmazer, Sapanca'ya Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleri ile güzel bir kongre merkezi yapacaklarını belirtti. Gençlere çok önem verdiklerini ve bunun için de Bilgi, Kültür ve Sanat Evleri oluşturacaklarını belirten Yılmazer, "Bu alanlar kütüphane, internet kullanım alanları, eğitim odaları, gönüllü rehberlik ve pedagojik uzmanlarla her seviyeye ve yaşa uygun programlar yapacağız. Ev kadınlarımıza meslek edindirme projelerini başlatacağız. Yapılan fizibilite çalışmalarımız ile Sapanca'nın boşa akan su kaynaklarından elektrik santrali kurarak 1 buçuk milyon kilowatt elektrik enerjisi üreteceğiz. Başta belediyenin tükettiği elektrik enerjisi karşılanıp, fazla olan elektriğin TEİAŞ'a satıp gelir elde edilecek. Yapılacak olan tesis Dünya Bankası kredisi ile karşılanıp 3-4 yılda amorti ettirilecek" ifadelerini kullandı.

Bay ve bayanlar için ayrı ayrı Osmanlı mimarisinde modern bir hamam yapmayı planladıklarını belirten Aydın Yılmazer, "Bir hamam ve bir sauna yapacağız. Bu arada fizik tedavi merkezi ile bu çalışmayı birleştirmek gibi bir düşüncemiz var" dedi.

Yılmazer, Sapanca'da eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Sapanca'da iki Meslek Yüksekokulu olduğunu belirten Yılmazer, "Sapanca Meslek Yüksekokulu'nun inşaatının bitirilmesi için çaba sarf edeceğiz. Kesinlikle 4 yıllık bir fakültenin Sapanca'ya getirilmesi için çalışacağız. Hedefimiz 8 bin öğrenci barındırmaktır. Hendek ve Kaynarca'da 4 yıllık faküle var. Sapanca'da da bunun olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Dere Yolu Rekreasyonu Projesini mutlaka hayata geçireceklerini belirten Yılmazer, "Bu alanda yürüyüş yolu, mini şelaleler, balık tutma alanları oluşturacağız. Akçay, Fevziye Köyü arasında yürüyüş yolu, şelale alanları gerçekleştireceğiz. Fevziye Köyü Harmandüzü alanında açık hava spor tesisi yapacağız. Sapanca Deresi Mavikent mevki mevcut projenin devamı kaldığı yerden sürdürülecektir. TOKİ evlerine paralel olan kısmın dere rekreasyon alanı asma kafeler, yürüyüş yolları otoban çıkışından otobana paralel yola ulaşıp sanayi bölgesinden çıkacak alternatif yol olacak" dedi.

Hacımercan Köyü'nde Mercantepe adında bir seyir terası yapacaklarını belirten Yılmazer, ardından Uzunkum'a da bir teras projelerinin olduğunu belirtti. Yılmazer, "Uzunkum'a çok önemli bir düşüncemiz daha var. Bu bölgede Yüzevler terasının olduğu yerin karayollarına ait kısmının Uzunkum'a kadar olan yüzlerce dönüm arazinin orman içinden yürüyüş yolu ve Sapanca'yı orman içinden müthiş bir manzara resitali ile mesire alanı olarak sunacağız. Son derece donanımlı bir sentetik saha yapacağız. Bunu da Büyükşehir Belediyemizle projelendiriyoruz. Sapanca Stadı'nın da yeri değişmeli. Bu alanı Sapanca halkı için farklı şekilde değerlendirmeliyiz. Buraya alternatif olarak İtalyan kampının olduğu bölgede, kampın güney tarafından geçen yolun karşısındaki birkaç yüz dönümlük engebeli bir arazi var. Mera ya da Delidüzü alanı denilen bu alanı düzenleyerek, 5-6 tane futbol, 2 basketbol, 2 de voleybol sahası yapıp Sapanca Stadı'nın da izinlerini yani şartlarını oluşturursak buraya yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Sapanca'da yapılacak olan bir alış veriş merkezinin ilçeye büyük getiri sağlayacağını belirten Yılmazer, "AVM içerisinde sadece alışveriş merkezi değil, üst katının sosyal bir yaşam alanı olarak kullanılabilmesi için bilardo, masa tenisi, satranç, bowling salonu, sinema salonlarından oluşan gençlik merkezi oluşturacağız. AVM alanının içindeki dükkanları öncelikli olarak Sapanca esnafına teklif edeceğiz" dedi.

Kırkpınar'da bir seyir terası yapacaklarını vurgulayan Ak Parti Sapanca Belediye Başkan Adayı Aydın Yılmazer, "Kırkpınar'ın güney tarafından, merkeze giriş yerinin güneyindeki Mahmudiye Tepesi'nde seyir terasının yerini belirledik. Bunu da Sapanca halkının hizmetine sunacağız. Kırkpınar'da ormana ait olan 2 adet su deposu ile isale hattı arasını araç trafiğine kapatarak yürüyüş yolu ve seyir noktaları haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Yılmazer, Kurtköy'e de önemli projeler yapacaklarını belirtti. İlk olarak Kurtköy'de bir butik otel projesinden bahseden Yılmazer, "Kurtköy'de belediyemizce planlanan Butik Otel projesinin takipçisi olacağız. Kurtköy deresi, eski askeriyenin olduğu 170 dönüm arazinin otel yapılması projesini takip edeceğiz. 'Türkiye ya da Anadolu' isimli bir otel projemiz olacak. Her oda bir ilimizi temsil edecek ve o ilimizin tanıtımı, geleneklerine uygun şekilde olacak. Ayrıca 'Birleşmiş Milletler Otel Projesi'ni de yapmak istiyoruz. Kurtköy dere kenarındaki yürüyüş yolu rekreasyon projesi devam edecek. Bu alanda 5-6 adet sanat odaları inşa edilecek. İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi desteği ile buradaki dere içindeki göletlere balık yavruları dökülerek olta balıkçılığı için start verilecek. Yapımı devam eden büyük şelale projesi tamamlanacak. Yine bu alana 500 kişilik piknik alanı oluşturacağız. Kurtköy'de at yarışlarının yapıldığı yarış alanı düzenlenecek. Tribün ve ahır ilavesi yapılacak. Sayder Kulübü'ne destek vererek her yaş grubundan atçılık başta olmak üzere spor faaliyetleri yapabilecekleri alan haline getirilecek" diye konuştu.

Sapanca'ya organik köy pazarı ve açık oto pazarı kuracaklarını belirten Yılmazer, "Sapancamızın ihtiyaçlarından ve eksiklerinden biri olan açık oto pazarı alanını belirliyoruz. Artık Sapanca halkı Adapazarı'na ve İzmit'e gitmekten kurtulacak. Sapanca'daki en önemli eksiklerden biri de yerel el sanatları, organik ürünlerin satıldığı köy pazarlarını oluşturmak" dedi.

Aydın Yılmazer'in diğer projeleri ise şu şekilde, "Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve Yaşam Alanı, Delidüzü Alanı (İtalyan Kampı), Sapanca'da Su Festivalleri, Tabela Düzenlemeleri, Güldibi Mahallesinde Köy Evi, Tüm Köylere Spor Tesisleri, Kırkpınar Açık Hava Tiyatrosu Daha Etkin Hale Getirme Projesi, Web-Kitap Projesi, İçme Suyu ve Altyapı Projeleri, Mezarlık ve Cenazelerin Bakımı, Sapanca Müzesi, Gölde Nostalji Turları, Uzunkum'da Modern Düzenlemeler ve Yanıkköy Meydanı ile Amfitiyatro." - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Yılmazer Projelerini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement