Aydın İnciri, Coğrafi İşareti Kullanımı Yaygınlaşacak - Son Dakika
Yerel

Aydın İnciri, Coğrafi İşareti Kullanımı Yaygınlaşacak

Aydın İnciri, Coğrafi İşareti Kullanımı Yaygınlaşacak

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Yönetim Kurulu Üyesi Yakan, Meclis Üyesi Ayhan Atakul ile birlikte Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal'ı ziyaret etti.

21.08.2014 16:43  Güncelleme: 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Yönetim Kurulu Üyesi Sertuğ Yakan ve Meclis Üyesi Ayhan Atakul ile birlikte Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal'ı ziyaret etti.

Geçen incir sezonunda AYTO'ya kayıtlı incir tüccarlarına verdiği destekler ve 1. Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zirvesi nedeniyle Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal'a, Gıda ve Yem Şube Müdürü Figen Sezer'e ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aydın Çelik'e teşekkür plaketi takdim eden AYTO Başkanı Hakan Ülken yeni incir sezonu ile ilgili de istişare de bulundu.

Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde gerçekleşen ziyarette Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Aydın İnciri coğrafi işaretinin kullanımının yaygınlaştırılması konusunda mutabakata varıldı. AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Aydın İnciri" coğrafi işaretinin Avrupa'da tescili ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek mevcut olan tescilin de kullanımının yaygınlaştırılması yönünde çalışmalarda bulunduklarını ifade ederek "Aydın İnciri coğrafi işareti daha önce 2 firma tarafından kullanılmakta iken bugün 30'a yakın firmadan kullanım müracaatı almış bulunmaktayız. Başka bir sevindirici konu da Aydın firmaları dışında İzmir merkezli firmalardan da talep almaya başladık. Bunun için sözleşmeler, hologram etiketleri hazırlandı. Aydın İnciri Coğrafi işaretinin kullanımının artırılması ve işaretin doğru kullanımının takibinin yapılması konusunda desteğinizi istiyoruz" dedi.

Önümüzdeki aylarda yapılacak olan 1. Aydın Ekonomi Zirvesi'nden söz eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, " Önümüzdeki aylarda Aydın'ın ekonomik gelişimi ile ilgili 1. Aydın Ekonomik Zirvesi yapmayı planlıyoruz. Burada tüm sektörleri irdeleyeceğiz. Tarım sektörü de bu sektörlerden bir tanesi ancak geçtiğimiz yıl yaptığımız 1. Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zirvesi sonuçları bizim için yol gösterici olacak. Başta sizi olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Aydın İnciri'ndeki ekşime ve peroksit ile ilgili görüş ayrılıklarının gündeme geldiği ziyarette peroksit kullanımının devam etmesi halinde önümüzdeki yıllarda incir ticaretini olumsuz etkileyeceği yönünde görüş bildirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın İnciri, Coğrafi İşareti Kullanımı Yaygınlaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement