Aydın'da Kutlu Doğum Haftası Coşkuyla Kutlanacak - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Kutlu Doğum Haftası Coşkuyla Kutlanacak

Aydın\'da Kutlu Doğum Haftası Coşkuyla Kutlanacak

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ayrı bir heyecan yaşadıklarını ifade ederek, hazırlıkların tamamladığını belirtti.

11.04.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ayrı bir heyecan yaşadıklarını ifade ederek, hazırlıkların tamamladığını belirtti.

Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasından kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' hazırlıkları Aydın'da tamamlandı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında değişik organizasyonlara imza atacaklarını dile getiren Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Aydın'da yapılacak olan etkinliklerin bu yıl bölge niteliğinde olacağını vurguladı. Aydın İl Müftülüğü'nün yeni binasında ilk kez yapılan toplantıyla Kutlu Doğum Haftası programının ayrıntılarını paylaşan Müftü Kocaoğul'la Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan, İl Müftü Yardımcıları Mehmet Aslan, Zekeriya Çallı, Adnan Uğur ve Uğur Kocabaş eşlik etti.

Heyecanla Kutlu Doğum Haftasını beklediklerini dikkat çeken Kocaoğul, " Denizli, Aydın, Muğla, İzmir, Manisa ve Uşak il müftülerimiz de programlarımıza katılacaklar. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da programlarımıza katılıp bir konuşma yapacak. Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapsamında oratokul ve liseler arası bilgi yarışması, Kur'an kursları tarafından hazırlanan kermesler, bayanlara yönelik konferanslar, camilerde Kutlu Doğum aşı dağıtımı, indirimli kitap satışı kampanyaları, kan bağışı kampanyası, Kur'an ziyafetleri, mehteran gösterisi, konferanslar, hatim ve mevlid merasimi, sakalı şerif ziyareti, gül şerbeti ikramı, ilçe ve mahallelerde kadınlara ve erkeklere yönelik konferans gibi programlar yapılacak" dedi.

KUTLU DOĞUM HAFTASINDA DİN SAMİMİYETTİR KONUSU İŞLENECEK

Kutlu doğum haftası münasebetiyle sıklıkla işlenecek olan konu hakkında da bilgiler veren Kocaoğul, "Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında işlenecek olan konu ağırlıklı olarak 'Din Samimiyettir' olacak. Türkiye genelinde işlenecek olan konu 'Din Samimiyettir'. Samimiyet noktasında; Allah'a, peygamberine, kitabına ve bütün insanlara karşı samimiyet işlenecek. Yapılan işlerin riya ve gösterişten uzak ihlas ve samimiyet içerinde içtenlikle Allah rızası için yapılması konusunun işlenmesi çok önemlidir" şeklinde konuştu.

"KUTLU DOĞUM PEYGAMBERİMİZİN MESAJLARINI ÇAĞIMIZA TAŞIYABİLMEYİ İÇERİR"

Kutlu Doğum kelimesinin ne anlama geldiği ve bu haftada neler yapıldığı konusunda da açıklamalarda bulunan Kocaoğul, "Kutlu Doğum denildiği zaman Peygamber Efendimizin doğumu ve dünya alemine teşrifleri akla gelmelidir. Kutlu doğum Mevlid Kandili olarak asırlardan beri kutlanıp geliyor. Peygamberimizin doğumu; 20 Nisan olduğu için 14-20 Nisan tarihleri arasında Peygamberimizi anma ve anmaktan ziyade peygamberimizi anlama, Peygamberimizin mesajlarını çağımıza taşıyabilmeyi içerir. Sadece Peygamberimizin hayatını, ashabını, anlatmaktan ziyade Peygamberimizin hadisi şeriflerini, yaşayışını, ahlakını çağımıza taşıyıp çağımızda uygulayabilme noktasıdır. Yani anlatmaktan ziyade anlama için düzenlenmiş ve her sene kartopuna benzer katlanarak bu etkinlikler ve bu heyecan Türkiye genelinde yaşanmaya başlanmıştır. Halkımız Kutlu Doğum'u bir özlem içerisinde beklemektedir. Son yıllarda da Kutlu Doğum haftasında güzel mesajların sunulduğu bir hafta olarak kutlanmaktadır. Bu haftada toplum olarak ayrı bir güzellik yaşıyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Kutlu Doğum Haftası Coşkuyla Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement