Aydın Büyükşehir Meclisi Toplantısı Antik Kentte Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Aydın Büyükşehir Meclisi Toplantısı Antik Kentte Yapıldı

Aydın Büyükşehir Meclisi Toplantısı Antik Kentte Yapıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayı ilk meclis toplantısı, 1800 yıl önce yaşlılar meclisi toplantılarının yapıldığı 'Nysa Antik Kenti'nde gerçekleşti.

15.09.2015 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayı ilk meclis toplantısı, 1800 yıl önce yaşlılar meclisi toplantılarının yapıldığı 'Nysa Antik Kenti'nde gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, toplantının tarihi bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Yıllardan beri kazı çalışmalarının sürdürüldüğü, Aydın'ın en önemli ören yerlerinden Antik Karia bölgesinin önemli bir kenti olan Nysa'da, M.S. 2'inci Yüzyılda Nysalı zengin Sextus Iulius Antoninus Pythodoros'un annesinin vasiyeti üzerine yaptırdığı ve uzun süre yaşlılar meclisi toplantılarına ev sahipliği yapan 700 kişilik Antik Bouletion Meclis Salonu, 1800 yıl sonra Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini ağırladı. Antik kentteki toplantıya vatandaşlar da ilgi gösterdi.

DİĞER TARİHİ YERLERDE DE YAPILABİLİR

Yoklamayla başlayan toplantının açılışında konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu şunları söyledi:

"Nysa Antik Kenti, ilimizin en önemli antik kentlerinden ve kültürel miraslarından birisidir. Büyükşehirimizin ev sahipliğinde, bugün meclis toplantımızı burada gerçekleştiriyoruz. Bu toplantımız 1800 yıl sonra tarihi bir anlam ifade etmektedir. 1800 yıl önce bu meclis salonunda Nysa kentinin kültürel ve siyasi toplantıları yapılmaktaydı. Kazı çalışmaları Aydın Arkeoloji Müzesi başkanlığında Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hakan Öztanır başkanlığında yapılmaktadır. Bizim burada toplantı yapmamızın amacı Nysa antik kentinin tarihsel zenginliğine dikkat çekmektir. Kentimizde sadece Nysa yok. Diğer ören yerlerinde de uygun görülürse bu toplantıları devam ettirebiliriz."

KATILIMCILARA TANITILDI

21 Maddelik gündemle yapılan meclis toplantısında, tüm maddeler ilgili komisyonlara havale edilirken, gündem dışı maddeler de gündeme alınarak oylandı. Toplantı sonrası Nysa Antik Kenti, gezildi. 1800 yıl önce Nysa kentinde yaşayan kadınların giysilerini giyen kazı ekibi, büyük ilgi gördü. Nysa Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Hakan Öztanır, geziye katılanlara kent hakkında bilgi verdi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Büyükşehir Meclisi Toplantısı Antik Kentte Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement