Ayakkabıcılar Sitesi Meclis Gündemine Taşındı - Son Dakika
Yerel

Ayakkabıcılar Sitesi Meclis Gündemine Taşındı

Ayakkabıcılar Sitesi Meclis Gündemine Taşındı

Yunusemre Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

05.08.2015 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının en önemli gündem maddesi, 30 yıl önce yapılan ve insan sağlığı açısından risk taşımaya başlayan Ayakkabıcılar Sitesi'nin yeniden düzenlenmesine ilişkin hazırlanacak taslak plan oldu.

Yunusemre Belediyesi Ağustos ayı Meclis Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın Manisa'daki ziyaretlerine eşlik etmesi sebebiyle, Meclis Başkan Vekili Veli Doğdu başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantının en önemli gündem maddesi, Ayakkabıcılar Sitesi'nde yapılacak yeni düzenlemeye ilişkin taslak plan oldu. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Haziran ayı toplantısında 30 yıl önce yapılan Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki binaların insan sağlığı açısından risk taşıdığını ve bu binaların insan sağlığı açısından radikal kararlar alınarak yeniden yapılması gerektiğini gündeme taşımış ve bu konu ayakkabıcılar sitesi esnafları tarafından olumlu karşılanmıştı. Yunusemre Belediyesi yaşanan bu olumlu gelişmeler üzerine yaptığı çalışmayı meclis gündemine taşıdı. Konu ile ilgili söz alan Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Can Mercül, "İlgili müdürlüğümüz Ayakkabıcılar Sitesi ile ilgili ciddi bir çalışma başlattı. Burada bir takım alan dengelemeleri yaparak sosyal tesis alanını başka bir noktadaki sosyal tesis alanları ile bütünleştirerek ve plan yapımına dair esaslara uygun olarak taslak plan tadilatı hazırlıyor. Biz komisyonlar olarak bu plan tadilatını biraz daha olgunlaştırdıktan sonra Ayakkabıcılar Sitesi Kooperatifi'nin yani bu mülkiyetin sahibi olan kooperatifin 1/5000'lik tadilat için Büyükşehir'e başvuru yapmasını uygun gördük. Bir hafta-on günlük süreçte bununla alakalı taslak planlar olgunlaşır ve bunları biz Ayakkabıcılar Sitesi Kooperatifi ile paylaşırız. Yapılması gereken 1/5000'lik plan tadilat kararı. Biz mazbatalarımızı bu yönde tamamladık. Teklifimiz mazbataların kabulü yönündedir."dedi.

Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Erdinç Yavaşlı'nın, Ayakkabıcılar Sitesi ile ilgili "Yunusemre Belediyesi planlamanın dışında ne katkı veriyor? sorusuna Mercül şöyle cevap verdi: "Biz imar plan tadilatı ile alakalı katkı veriyoruz. Onun haricinde binaların fiziki şartlarıyla alakalı bir takım problemler vardı ama özel mülkiyet olduğu için çözüm bulunması yönünde imar komisyonu olarak böyle bir çalışma yok. Şuan yaptığımız yönetmeliğe uygun olarak bir plan tadilatı tasarlıyoruz."

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ise madde üzerinde yaptığı konuşmasında; "Bu sene ilk defa Manisa'da Ayakkabı Fuarı yapılacak. İnşallah bu müjdeyi fuarın açılışında ayakkabıcılarımıza veririz. Can beyin söylediği büyük bir yara. Bu hem ayakkabıcılarımıza büyük bir avantaj olacak hem de Manisa'da böyle bir yatırımın hayata geçmesini sağlamış olacak. Yapılan bu çalışmanın ayakkabıcılar için hayırlı olmasını diliyor, çalışmaya katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İmar Komisyonu ile Sanayi, Teknoloji, Bilişim Komisyonları yeniden görevlendirilmesi, Ayakkabıcılar Sitesi ile ilgili çalışma yapılması ve ortak projelerin belirlenmesi hususundaki rapor oybirliği ile kabul edildi.

Yunusemre Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda gündem maddelerinin tamamının görüşülmesinin ardından, 1 Eylül 2015 Salı günü saat 19.00'da tekrar toplanmak üzere meclis oturumuna son verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayakkabıcılar Sitesi Meclis Gündemine Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement