Ayakkabıcılar Bu Fuarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ayakkabıcılar Bu Fuarda Buluştu

Ayakkabıcılar Bu Fuarda Buluştu

Manisa’da ilk kez düzenlenen Manisa Ayakkabı Moda Fuarı (MAYFU) Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

04.02.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da ilk kez düzenlenen Manisa Ayakkabı Moda Fuarı (MAYFU) Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve SNS Fuarcılık'ın ev sahipliğinde Manisa Ayakkabı ve Moda Fuarı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Milletvekili İsmail Bilen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan Eryılmaz, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu İbrahim Buğur, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin, fuarın düzenlenmesine öncülük ettikleri için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti. Narin'in ardından konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa'da yeni bir sanayi alanına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Çerçi, "Artık Manisa özellikle Yunusemre bizim şu anda şehircilik anlamında en büyük ihtiyacımızın bütün bu odalarımızın temsilcileriyle beraber sivil toplumlarla beraber, marangozlar, madeni eşyalar, hurdacılar, ayakkabıcılar ve diğer odalarla beraber yeni sanayi sitesi alanlarına ihtiyacımız var. Ayakkabıcılar da bunun içerisine alınabilir alınmayabilir, bununla ilgili çalışma yapıyoruz" diye konuştu. Törene katılan Şehzadeler Başkanı Ömer Faruk Çelik ise şunları söyledi: "Bizim işlem hacmimize bir katkı sağlayacaktır. Bu fuar vesilesiyle Manisa'ya gelmiş olan diğer şehirlerden üreticilerimizi de firmalarımızı da Şehzadeler şehrine hoş geldiniz diyorum. Bu gibi fuarlar neticesinde esnaflarımız sanatkarlarımız ayakkabı sanayicilerimiz daha fazla üretsinler daha çok kazansınlar daha çok vergi ödesinler. Manisa'nın ismi dünyada duyulsun"

"YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLEYECEK SIÇRAMA YAPMALIYIZ"

Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, yerli üretimin önemine değindi. Yeri üretimin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Ergün, "Yerli üretimi destekleyecek bir sıçrama yapmamızın vakti geldi. O yüzden biz kendi ülkemizde sanayinin önemini bilmeli talebi arttırmalıyız. Firmaları büyüterek onlara ihracat yapacak dünyayı dolaşacak gücü vermek diğer deyişle kalkındıracak gücü vermek zorundayız. Bu gelişmeler boy gösterirse şehirlerin de refah seviyesi bu doğrultuda yükselir ve kalkınma sağlanır. Bu noktada fuar organizasyonları çok önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde çok önemli bir yeri olan ayakkabı sektörünün hareketlenmesi ve eski günlerine dönmesi açısından bu yıl ilk kez düzenlenen Ayakkabı Moda Fuarı'nı bu düşüncemiz doğrultusunda destekliyoruz" diye konuştu.

"BU ÇOCUĞU BÜYÜTEMEMİŞİZ"

Törenin son konuşmasını yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, her sektör için fuar yapılmaması gerektiğini potansiyelin yüksek olduğu sektörlerde fuarların yapılması gerektiğini vurguladı. Vali Bektaş : "Hiç bir sanal platform, sanal ortam gerçek bir fuarın yerini alma şansı yok. Bütün dünyada olan da bu. Fuarcılığın vazgeçilmez gittikçe önemini arttıran bir şekilde ticarette yerini koruyacağı görülüyor. Ayakkabı sektörünün Manisa'da bir altyapısı var. Başkanımız dedi ki '1927'de biz odayı kurduk' Bu çocuğu o zaman büyütememişiz. Gereğini yapamamışız. Bu işin hakkını vermemişiz. Herk konuda fuar yapmak zorunda değiliz. Başarma ihtimalimiz olan alanlarda fuar yapmak zorundayız. Yani altyapı olarak bizde altyapısı olan birikimi olan alanlarda fuarlar yapmak zorundayız. Bunları başarmak zorundayız. Bizde ciddi tarımsal potansiyel var. Bu tarımsal potansiyeli fuarla taçlandırmak zorundayız. Bu fuarı götürüp İzmir'de yaparsak aynı sonucu almayız"

Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanlarının da birer konuşma yapmasının ardından kürsüye Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün davet edildi. Artık büyükşehir olan Manisa'nın sosyal, kültürel, sanatsal birçok alanda adının duyulması ve şehrin ulusal ve uluslararası tanıtımına katkı sağlamak için Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşeni ziyadesiyle yaptıklarını ifade eden Başkan Ergün, "Ortaya koyduğumuz önemli hizmet ve projelerle kentimizi hep bir adım daha ileri taşımanın çabası içinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Manisa'nın şehirleşme alanında modernizasyonu, sosyal projelerin sayılarının artması, kültürel aktivitelerin öne çıkması için göreve geldiğimiz ilk günden beri çalışmalar yürüttük" dedi.

Eski manken Nilay Dorsa'nın da yer aldığı fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri fuarı gezerek, sektörün sorunlarını dinleme fırsatı buldu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayakkabıcılar Bu Fuarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement