Ayakkabı Sektörü Gaziantep'te Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Ayakkabı Sektörü Gaziantep'te Buluşuyor

Fuarlar şehri olma yolunda hızla ilerleyen Gaziantep, 17-20 Aralık tarihlerinde ‘’20. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı”na (GAPSHOES) ev sahipliği yapacak.

14.12.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fuarlar şehri olma yolunda hızla ilerleyen Gaziantep, 17-20 Aralık tarihlerinde "20. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı"na (GAPSHOES) ev sahipliği yapacak.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve KOSGEB destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından organize edilen GAPSHOES Fuarı, 17 Aralık Çarşamba günü saat 14.00'de düzenlenen törenle açılacak.

Temsil edilecek firma sayısının 250 ve marka sayısının 500 olduğu fuara, Gaziantep'in yanı sıra İstanbul, İzmir, Adana, Çorum, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Antakya, Şanlıurfa ve Samsun'dan ayakkabı, terlik, deri, saraciye üreticileri ile ayakkabı makine üreticileri katılacak.

20 Aralık tarihine kadar açık olacak fuarı, Türkiye'nin her noktasından profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra, yurt dışından başta Ortadoğu ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere birçok ülkeden 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yılda iki defa yaz ve kış sezonları için gerçekleştirilen GAPSHOES Fuarı'nın sektörün buluşma noktası olmaya devam ettiğini vurguladı.

Gelişmiş sanayisi ve ihracat gücüyle Türkiye'nin en önemli üretim merkezleri arasında yer alan Gaziantep'in, en büyük özelliklerden birisinin sektörel zenginliği olduğunu belirten Konukoğlu, "Gaziantep, güçlü potansiyele sahip olduğu ayakkabı, terlik ve saraciye üretiminde çok önemli role sahip merkezlerden birisidir" dedi.

Konukoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Gaziantep Sanayi Odası olarak, yıllar önce bu fuar fikriyle ilk yola çıktığımızda; ayakkabı, terlik ve saraciye sektörümüzü daha rekabetçi kılmak, Türkiye ve dünya pazarlarına açmak, sektörün dinamizmine katkı sağlamak, markalaşma, katma değer yaratma ve yenilikçilik anlamında daha iyi şartlara götürme amacı içerisindeydik. Fuarı açtığımız ilk günden bu güne, sektörden gelen bütün talepleri değerlendirdik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hareket ettik. ve bugün GAPSHOES Fuarını ne mutlu bize ki, sektörün Türkiye'deki en önemli buluşma adresi konumuna getirdik"şeklinde konuştu.

Konukoğlu, Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük fuarları arasında yer alan GAPSHOES'un, yeni iş bağlantıları kurmak ve yeni pazarlara açılmak isteyen firmalar için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Fuarın, ayakkabı sektörünün büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğini ifade eden GSO Başkanı Konukoğlu, sektörün ihracat rakamlarını artırabilmesi için fason imalattan çıkarak daha çok markalaşmaya ağırlık vermesi gerektiğini kaydetti.

Konukoğlu, "Ayakkabı ve terlikte markalaşma çalışmalarına hız vermemiz ve özgün tasarımlar yapmamız, toplam kalite ve yenilikçi anlayışımızı üretime yansıtmamız, katma değeri yüksek ürünler yapmamız sektörün gücüne güç katacaktır. Dünyadaki en son gelişmelere göre vizyonunu çizecek ve yeni stratejiler belirleyecek Gaziantep ayakkabı sektörü, ulusal ve uluslararası pazarlarda her zaman boy gösteren bir sektör olacaktır" dedi.

GAPSHOES Fuarı'nın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Konukoğlu, fuarın sektöre, Gaziantep ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını dileyerek sözlerini tamamladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayakkabı Sektörü Gaziantep'te Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement