Avusturya'daki Göçmen Faciası - Son Dakika
Güncel

Avusturya'daki Göçmen Faciası

Avusturya'da bir kamyonda bulunan 71 sığınmacının ölümüyle ilgili gözaltına alınan 3 Bulgar ve bir Afgan vatandaşı, tutuklandı.

29.08.2015 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'da bir kamyonda bulunan 71 sığınmacının ölümüyle ilgili gözaltına alınan 3 Bulgar ve bir Afgan vatandaşı, tutuklandı.

Kecskemet Bölge Mahkemesi Başkanı Ferenc Bicskei, düzenlediği basın toplantısında, Avusturya'da bir kamyonda bulunan 71 sığınmacının ölümüyle ilgili daha önce gözaltına alınan 3 Bulgaristan ve bir Afganistan vatandaşının, mahkeme tarafından tutuklanmasına karar verildiğini açıkladı.

29, 30 ve 50 yaşındaki Bulgar vatandaşlarının yanı sıra 27 yaşındaki Afgan vatandaşının daha önce şüpheli sıfatıyla gözaltına alındığı, bunlardan sadece birisinin Macaristan'da oturum izni olduğu belirtildi. Şüphelilerin savcı tarafından kendilerine atfedilen suçlamaları reddettikleri de bildirildi.

Bacs-Kiskun Bölgesi Başsavcısı Sözcüsü Gabor Schmidt ise mahkeme öncesi yaptığı kısa açıklamada, Avusturya'da bir kamyonda bulunan 71 sığınmacının Macaristan-Sırbistan sınırı yakınlarında kamyona bindiklerini açıkladı.

Avusturya'nın Burgerland eyaletinde bir otobanda terk edilmiş kamyonetin içinde 71 sığınmacı ölü bulunmuştu.

Macaristan'da insan kaçakçılığı suçları iki yıldan sekiz yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılıyor. Suç örgütü ile işlendiği zaman hapis cezası iki yıldan 16 yıla kadar artabiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'daki Göçmen Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement