Yine Şaşırttı! Avustralyalı Senatör Bebeğini Emzirirken Önerge Verdi - Son Dakika
Dünya
BBC

Yine Şaşırttı! Avustralyalı Senatör Bebeğini Emzirirken Önerge Verdi

Geçen ay Avustralya Parlamentosu'nda bebeğini emzirerek bir ilke imza atan Senatör Larissa Waters, bu kez de bebeğini emzirirken önerge verdi.

22.06.2017 14:56  Güncelleme: 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya Parlamentosu'nda 17 aylık bebeğini emzirerek yine bir ilke imza atan Yeşiller Partisi'nden Larissa Waters'ın önergesi, siyah akciğer hastalığına yakalanan kömür madeni işçileri ile ilgiliydi.

EMZİRME TARTIŞMASI 2015'TE BAŞLAMIŞTI

Avustralya Parlamentosu'ndaki emzirme tartışması, 2015 yılında Kelly O'Dwyer isimli bir bakana, yasama görevlerinden geri kalmaması için, "süt biriktirmesi" tavsiye edildiğinde başlamıştı.

WALTERS İZNİ KULLANAN İLK KİŞİ OLMUŞTU

Temsilciler Meclisi'nin alt kanadında 2016 yılında yapılan bir değişiklikle, paramentoda emzirmeye izin verilmeye başlanmıştı. Waters, bu izni kullanan ilk kişi olmuştu.

Yine Şaşırttı! Avustralyalı Senatör Bebeğini Emzirirken Önerge Verdi

"PARLAMENTODA DAHA FAZLA KADINA VE EBEVEYNE İHTİYACIMIZ VAR"

Larissa Waters, Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Parlamentoda daha fazla kadına ve ebeveyne ihtiyacımız var" demiş ve "İşyerlerinin de daha esnek ve aile dostu olmasına, herkes için karşılanabilir çocuk bakımına ihtiyacımız var" çağrısını paylaşmıştı.

BENZER BİR İZİN DE AVAM KAMERASI ÜYELERİ İÇİN İSTENMİŞTİ

İngiltere'de yayınlanan bir raporda da, benzer bir iznin Avam Kamarası üyelerine de verilmesi istendi. Avam Kamarası üyelerinden biri ise iznin verilmesi halinde bulvar basınının durumu istismar edebileceği uyarısında bulunmuştu.

Yine Şaşırttı! Avustralyalı Senatör Bebeğini Emzirirken Önerge Verdi
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Yine Şaşırttı! Avustralyalı Senatör Bebeğini Emzirirken Önerge Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Tahran'da göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini ifade etti. Benzer mitingler diğer şehirlerde de düzenlendi ve katılımcılar İran'ın insansız hava aracı ve füze saldırılarını 'meşru savunma' olarak nitelendirdi.

  • İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı
    11:59 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 34.000'i aştığını duyurdu. İsrail ordusunun son 24 saat içinde 42 Filistinliyi öldürdüğü ve 63 Filistinliyi yaraladığı belirtilerek, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısının 34.012'ye, yaralı sayısının ise 76.833'e ulaştığı kaydedildi. Ağır bombardımanın yanı sıra kurtarma ekiplerinin yetersizliği nedeniyle enkaz altında halen ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. İsrail ordusu ise, geçtiğimiz hafta 100'den fazla noktayı temizleyip imha ettiklerini ve 40'tan fazla 'teröristi' yüz yüze çatışmalarda ve hava saldırılarında etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

  • Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu
    11:29 Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu

    Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar ve yıldırımlar sonucunda en az 87 kişi öldü, 82 kişi yaralandı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi
    11:22 İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi

    İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere yapılan saldırıda, insansız hava araçları ve füzeler hedef alındı. İranlı yetkililer saldırının sembolik önemine dikkat çekerken, İsrail'in İran'ın nükleer silah geliştirme programına gönderme yapmak istediği düşünülüyor. İran medyası ise üç patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Rusya ise İsrail'e İran'ın gerilimi yükseltmek istemediği mesajını iletti.

BBC

Advertisement