Avustralya Türk Film Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Avustralya Türk Film Festivali Başladı

Avustralya Türk Film Festivali Başladı

Avustralya'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Avustralya Türk Filmleri Festivali, Melbourne'de başladı.

19.12.2014 15:57  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Avustralya Türk Filmleri Festivali, Melbourne'de başladı.

Melbourne Federasyon Meydanı'ndaki Avustralya Hareketli Görüntü Merkezi (ACMI) sinemalarında düzenlenen açılış galasında "Unutursam Fısılda" filminin gösteriminin ardından filmin yönetmeni Çağan Irmak ve oyuncu Gözde Çığacı sinema severlerin sorularını yanıtladı.

Yönetmen Irmak, "Unutursam Fısılda"yı yazdıktan dokuz yıl sonra çektiğini kaydederek, "9 yıl sonraymış bu filmi yapmak. Çünkü şöyle bir şey var, on tane hikaye ile yaşıyorsunuz ama henüz olgunlaşmıyor, zamanını bekliyor. Şimdi kafamda on tane daha hikaye var, hangisi önce gelecek bunu bende bilmiyorum" dedi.

Ünlü yönetmen, "Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Kalabalık, insanlar, şehir çok güzel" ifadelerini kullandı.

Unutursan Fısılda filmi oyuncularından Gözde Çığacı da filmin gösteriminin ardından hayranlarının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Avustralya'da bulunmaktan ötürü çok mutlu olduğunu vurgulayan Çığacı, "Ben çok heyecanlıyım. Öncelikle herkese çok teşekkür ederim. Filmimizin burada olması beni gerçekten çok mutlu etti" diye konuştu.

Çığacı, Avustralya'nın çok güzel bir yer olduğunu belirterek, diğer filmlere ve kendi filmlerine bu festivale gelmeleri adına bir şans verildiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Galada "Unutursam Fısılda" filmini izleyen seyircilerden Nazire Çalışan, filmi çok beğendiğini ve Türkiye'de yetişmiş yönetmen ve oyuncuların artık dünya yıldızı olduğuna inandığını kaydetti.

Diğer yandan Avustralya Türk Film Festivali açılış galasına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı AA'ya, Türk sinemasının son yıllarda çok büyük başarılar elde etiğini hatırlatarak, bu başarılarda Kültür ve Turizm Bakanlığının önemli bir payı olduğunu söyledi.

Arıcı, son on yılda Türk sinemasına çok büyük destek verdiklerinin altını çizerek, bunun ardından da çok büyük başarılar gelmeye başladığını anlattı.

Türk sinemasının dünya sinemasında layık olduğu yeri almaya başladığını ifade eden Arıcı, şunları söyledi:

"Eğer Türk sineması dünya sinemasında layık olduğu yeri almaya başlamışsa, bunda Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının verdiği desteklerin bir önemi var. Zaten Anadolu'daki festivallere baktığımızda, Antalya ve Adana'daki festivallere baktığımızda, yapılan filmlerden on ikisinin 10'u bakanlığımız tarafından verilen desteklerle yapılan filmlerdi"

Festival, Melbourne Federasyon Meydanı'ndaki ACMI sinemalarında 18-21 Aralık tarihleri arasında devam edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosluğu ve "Blind Mind Films" tarafından organize edilen dördüncü Avustralya Türk Film Festivali'nde, Çağan Irmak'ın "Unutursam Fısılda", Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye ödüllü "Kış Uykusu", Kaan Müjdeci'nin Venedik Özel Ödüllü  "Sivas", Cem Yılmaz'ın "Pek Yakında", Nisan Dağ ve Esra Saydam'ın "Deniz Seviyesi" ve Ömer Lütfi Akad'ın  "Gelin" filmi gösterilecek. - Melbourne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya Türk Film Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bodrum Emniyet Müdürlüğü Personeli Azka Otel'de İftar Yemeği Düzenledi
    12:06 Bodrum Emniyet Müdürlüğü Personeli Azka Otel'de İftar Yemeği Düzenledi

    Bodrum Emniyet Teşkilatı, geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yıl Azka Otel'de gerçekleştirdi. İftar davetine Bodrum Kaymakamı, Muğla İl Emniyet Müdürü ve tüm emniyet personeli aileleriyle birlikte katıldı. Gece boyunca mesai arkadaşlarıyla bir araya gelen personel, oruçlarını açarak birlikte vakit geçirdi.

  • Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi
    12:04 Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi

    Sadullah Efe, engelli bireylerin gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak kaleme aldığı 'Kadere Yolculuk' adlı hikaye kitabının tanıtımını yaptı. Kitap, engelli bireylerin engellilik nedenlerini, günlük hayatta çektikleri sıkıntıları ve toplumdan beklentilerini ele alıyor. Kitap, ARES yayıncılık tarafından bin adet basıldı ve kitap evlerinden ve internet satış sitelerinden temin edilebilir.

  • Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti
    12:04 Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan 8 katlı bir apartmanda yaşayan alzheimer hastası 70 yaşındaki Hatice A., 6. kat balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalede Hatice A.'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi
    12:04 Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi

    Kırşehir'de tarihi Kalehöyük, otomobillerin park yeri olarak kullanılmaya başlandı. Vatandaşlar, bölgenin tarihi dokusuna uygun bir çözüm istiyor.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi
    12:03 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ederken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu görüntülere ilişkin resen soruşturma başlatmış ve birçok kişinin ifadesini almıştı.

  • Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı
    12:03 Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı

    Edirne Ticaret Borsasında buğdayın kilogramı en yüksek 9,249 liradan satıldı. Borsada işlem gören diğer ürünler arasında ise ayçiçeği bulunuyor. Ayçiçeği kilogramı ise en düşük 16,768 lira, en yüksek 18,515 liradan alıcı buldu.

  • Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor
    12:01 Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor

    Oto bakım ustası Ali Curu, kış mevsiminin bitmesine rağmen kar lastiği kullanımının kaza riskini arttırdığını belirtti. Kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Nisan 2024'te sona ereceğini hatırlatan Curu, yaz aylarında kış lastiği kullanmanın yakıt artışına ve kaza riskine neden olduğunu vurguladı. Kış lastiklerinin fren performansının düştüğü ve yakıt tüketimini artırdığına dikkat çeken Curu, yaz lastiği kullanımını önerdi.


Advertisement