Avukatın Polise Görevini Yaptırmadığı ve Hakaret Ettiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Avukatın Polise Görevini Yaptırmadığı ve Hakaret Ettiği İddiası

İzmir'deki "Gizli bilgi ve belge davası"nda, mahkeme salonu önünde avukatlarla güvenlik güçleri arasında çıkan tartışma sonrasında bir avukat hakkında "Polise görevini yaptırmamak için direnme" ve "hakaret" iddiasıyla açılan davanın görülmesine başladı.

30.09.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki "Gizli bilgi ve belge bulundurma davası"nın ilk duruşmasında, mahkeme salonu önünde avukatlarla güvenlik güçleri arasında çıkan tartışma sonrasında, "Polise görevini yaptırmamak için direnme" ve "hakaret" iddiasıyla dava açılan avukat Bülent Karagöz'ün yargılanmasına başlandı.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya şikayetçi polisler Remziye Erol, Osman Aral, Serdar Pehlivan ile 9 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan avukat Bülent Karagöz ve avukatları katıldı.

Karagöz savunmasında, 16 Nisan günü başlayan "Gizli bilgi ve belge bulundurma davası"nın görüldüğü salona girmek istedikleri sırada polislerin barikat kurarak savunma avukatlarının duruşma salonuna girmelerine engel olmaya çalıştıklarını ileri sürdü. Uygulamanın kanunsuz olduğunu belirterek kaldırılmasını isteyen avukatlara polisin sert müdahalede bulunduğunu ifade eden Karagöz, "Polisin, mahkeme kararına dahi aykırı, hukuksuz, keyfi uygulamasıyla karşılaştık. Yargının üç unsurundan biri olan savunmaya görevini yaptırmamaya çalışmak polisin görevi mi?" dedi.

Karagöz, görevi yaptırmayanların duruşma salonundaki polisler olduğunu söyleyerek üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Şikayetçi polisler ise, duruşma için mahkeme salonunun girişinde görevli olduklarını, salona girişlerin üst araması ve kimlik kontrolüyle gerçekleştirilmesi yönünde talimat aldıklarını, ancak bazı avukatların karşı gelerek içeri girmeye çalıştıklarını ve sanığın kendilerine hakaret ederek görevlerini yapmalarına engel olmaya çalıştığını öne sürdüler.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi, tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

Basın açıklaması

Duruşma öncesinde İşçi Partisi (İP) İl Başkanı Avukat Tugay Şen, İP Konak İlçe Başkanı avukat Bülent Karagöz ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Şen, "Gizli bilgi ve belge davası"nın ilk günü yaşananların Silivri'de Ergenekon ve Balyoz davalarında da yaşandığını, savunma temsilcilerinin hukuksuzca üst aramalarıyla, polisin zor kullanmasıyla karşılaştıklarını söyledi.

Karagöz hakkında şikayetçi olan polislerin, avukatların salona girişlerini engellediklerini ve görevlerini yapmalarına engel olduklarını savunan Şen, şikayetçi polisler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Şen, "Paralel komploları tek tek çözülmeye devam ediyor. Emniyette ve adliyede tüm yandaşları temizleniyor. Biz de bu yolda mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avukatın Polise Görevini Yaptırmadığı ve Hakaret Ettiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement