Avrupa, "Anadolu Aslanı"Nı Sevdi - Son Dakika
Yerel

Avrupa, "Anadolu Aslanı"Nı Sevdi

Avrupa, "Anadolu Aslanı"Nı Sevdi

"Anadolu Aslanı" olarak da bilinen Aksaray Malaklısı, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden talep görüyor Her yıl yurt içine yaklaşık 300, yurt dışına ise 150 Malaklı cinsi köpek gönderiliyor AKMİD Başkanı Tıpırdamaz: "Malaklı köpekleri, Avrupa'da sahiplerinin evleri, canları, koyun sürüleri.

13.09.2014 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZKAN BEYER - "Anadolu Aslanı" olarak bilinen Aksaray Malaklıları, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden talep görüyor.

Malaklılar, müze ve ören yerlerinde bekçi köpeği olarak değerlendirilmesinin yanında, her yıl yaklaşık 300'ü yurt içine 150'si ise yurt dışına gönderiliyor. Daha çok Avrupa ülkelerince talep edilen bu köpekler, ağırlıklı olarak bekçi köpeği ve çoban köpeği olarak kullanılıyor.

Aksaray Malaklısı Irkları Geliştirme Derneği (AKMİD) Başkanı Muammer Tıpırdamaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her geçen gün Malaklılara ilginin arttıklarını söyledi.

Dünyanın birçok yerine Aksaray Malaklısı gönderildiğini belirten Tıpırdamaz, "Yurt dışında daha çok Almanya, İngiltere, Hollanda, Bulgaristan, Romanya, Rusya ve Uzakdoğu ülkelerine gönderiyoruz. Bir yıl içerisinde 150 civarında Malaklı köpeği gönderdik. Kars'tan tutun da Edirne'ye varana kadar yurt içinde talep olan her yere de gönderiyoruz" dedi.

Tıpırdamaz, Aksaray Malaklılarının  Avrupa'ya gitmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, sözlerini söyle tamamladı:

"Aksaray Malaklısına istek ve arzunun artmasından mutluluk duyuyoruz. Gelenlere her türlü konuda yardımcı oluyoruz. Zaten gerekli işlemler yapılmadığı taktirde yurt dışına çıkan köpeklerde sorunlar çıkıyor. Malaklı sahipleri bunun bilincinde. Sıkıntı çıkmaması için gerekli işlemlerde yardımcı oluyoruz. Malaklı köpekleri, Avrupa'da sahiplerinin evleri, canları, koyun sürüleri ve fabrikalarını en iyi şekilde emanet ettikleri bir köpek ırkıdır. Çünkü bulunduğu ortamda nasıl yetiştiyse, eğitildiği şekilde görevini başarıyla yerine getirir."

Malaklı çiftliğinde 40 damızlık köpeği bulunan Nevzat Tunçbeden ise yurt içi ve dışına çok sayıda Malaklı gönderdiklerini belirterek, "Bu köpekler, fabrika ve koyun sürücülerini korumak için talep ediliyor. Bazısı ise gezdirmek ve villasını korumak için alıyor. Ailelerin buraya gelip götürdükleri çok oluyor. Gelemedikleri zaman da bizler, gerekli işlemleri yaptıktan sonra uçakla gönderiyoruz" diye konuştu. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avrupa, 'Anadolu Aslanı'Nı Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement