AVM'ler İsrail'i Örnek Alıp Teröre Karşı Tedbirler Geliştirecek - Son Dakika
Ekonomi

AVM'ler İsrail'i Örnek Alıp Teröre Karşı Tedbirler Geliştirecek

AVM\'ler İsrail\'i Örnek Alıp Teröre Karşı Tedbirler Geliştirecek

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği; ziyaretçilerin terör ve bombalı saldırı korkusunu aşması için İsrail, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin aldıkları güvenlik önlemlerini inceleyecek.

01.08.2015 10:21  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Suruç'taki bombalı saldırı, Türkiye'nin Suriye'deki IŞİD mevzilerini ve PKK kamplarını bombalaması gibi gelişmeler özellikle büyük şehirlerde yeni saldırıların olacağı iddiasını beraberinde getirdi. Alışveriş merkezlerinde (AVM) sarıdan turuncu güvenlik seviyesine geçilirken personel ve kameralar artırıldı, otopark ve araç denetimleri yoğunlaştırıldı. Sivil güvenlik ekipleri de devreye girerken mal boşaltma ve yükleme alanları sıkı takibe alındı. AVM yönetimleri, bunlarla da yetinmedi ve yurt dışında terör eylemleri yüzünden sıkıntı çeken bazı ülkelerin önlemlerini inceleyip Türkiye'ye uyarlamak için harekete geçti.

EKSİKLİKLER KONUŞULDU

Önceki gün bir araya gelen Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) yönetimi; bir yandan alınan güvenlik önlemleri ve eksiklikleri masaya yatırırken bir yandan da İsrail, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin tüketici bazında terör eylemlerine karşı aldıkları önlemleri inceleme kararı aldı.

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, alışveriş merkezlerinin geçen yılki rakamlara göre karşılaştırdıklarında ziyaretçi sayılarında azalma veya artış olmadığını ancak her türlü önlemi almak için harekete geçtiklerini vurguladı. Türkiye'nin çok farklı bir coğrafyada yer aldığını kaydeden Belgü, "Dört bir yanımızda savaş var. Bize düşen gerekli tedbirleri alarak yaşantımıza devam etmek. Alışveriş merkezleri zaten gerekli güvenlik önlemlerini alıyor. Avrupa'da alışveriş merkezlerinde bizim kadar güvenliğe bu kadar önem verilen başka ülke yok" diye konuştu.

YAZIŞMALAR BAŞLADI

Alışveriş merkezlerinin yönetimleriyle alınan önlemleri ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini görüştüklerini sözlerine ekleyen Belgü, "Yurt dışı örnekleri de inceleme kararı aldık. Örneğin İsrail, İngiltere, Fransa gibi ülkeler çok ciddi terör olayları yaşadı. Nasıl önlemler aldıklarını, tüketici güvenini nasıl sağladıklarını soracağız ve burada yapabileceklerimizi belirleyeceğiz. İlgili kurumlarla yazışıp onların tecrübelerinden yararlanacağız" dedi.

TURUNCU ALARMA GEÇİLDİ

Alışveriş merkezleri terör ve bombalı eylem iddiaları ortaya atıldığı andan itibaren güvenlik önlemlerini artırdı. Yeşilden kırmızıya 4 farklı güvenlik seviyesi olan alışveriş merkezlerinde normalde sarı olan seviye turuncuya çıkarıldı. Sarı, yeşil, turuncu ve kırmızı ile ifade edilen seviyelere göre önlemler artıyor. Olağanüstü bir sorun olmadığı sürece alışveriş merkezleri yeşil seviyede önlemler alıyor. Turuncu seviyesinde güvenlik biraz daha artırılıyor. Güvenlik personelinin sayısı yükseliyor, kamera ve alarm çoğaltılıyor. Yüz ve plaka tanıma sistemleri kullanılıyor. Kırmızıda ise emniyet birimlerinden de destek isteniyor. (Kaynak:Vatan)

Son Dakika Ekonomi AVM'ler İsrail'i Örnek Alıp Teröre Karşı Tedbirler Geliştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • KIZILTEPELİ: Siz israil in tırnağı olamazsınız faşolar. 8 18 Yanıtla
  • mehmet: surucu patlattı işidi kullandı.ülkeyi şavaşa soktu.sırf ülke yonetimini bırakmamak icin. 7 7 Yanıtla
  • tt: İşinize gelen şeyleri Avrupaya uyarlayın işinize gelmeyenlerı uygulamayın avm açılış kapanış saatlerınıde uygulasanıza köle gibi calıstırıyosunuz ınsanları 10 0 Yanıtla
  • Alp: AVMLERE ALMANYA AYARI VERİN. İNSANLAR SABAHTAN AKSAMA KADAR NE BULUYOR BU KAPİTALİST SİSTEMİN EN BÜYÜK PARÇASI AVMDE. YAHUDİ MALI ALMAM DİYEN KAFALAR BUGÜN YAHUDİNİN AVMLERİNDEN ÇIKMIYOR. YAZIK ÇIKIN DIŞARI DOLAŞIN NE VAR ŞU LANET AVMLERDE 8 0 Yanıtla
  • serik'li: Terör suçunu işleyenlere karşıda idam serbes olmalı 4 3 Yanıtla
  • adam: avmler zaten yahudının israyılın turk sanayıcısını esnafini kültürünü ekonomisini bitırmek insanını tembel ve hazır yiyen bır toplum yapabilmek için.kurulmuş ihanet tuzaklarıdır . 5 0 Yanıtla
  • sunny: bari duzgun ornek alsalar 4 0 Yanıtla
  • vatandaş: bu ülkeler doğru bilgi vermezler verseler törör gruplarına bilgi verirler kendi önlemini kendin al demek oluyorki beyinleri çalışmıyor 1 2 Yanıtla
  • ALOSSE: GÖRDÜK FRANSANIN ALDIĞI TEDBİRLERİ KAÇ KİŞİ ÖLMÜŞTÜ EN SON SALDIRIDA. NE OLDU CİROLAR DÜŞER Mİ KORKU SARDI SANIRIM. İNŞALLAH BU ÜLKENİN HALKINI DAHA DA FAZLA SÖMÜREMEDEN ÇEKER GİDERSİNİZ. 2 1 Yanıtla
  • Celebi: Adetli ve disiplinli polis gucu lazim hic Kimsenin yaptigi yanina kalmasin yaa 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement