Avcı Yeni Kitabını Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Avcı Yeni Kitabını Tanıttı

Avcı Yeni Kitabını Tanıttı

Haber / Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA "Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabıyla çok tartışılan Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın yeni kitabı 'Cemaat'in İflası / Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer" in tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

23.04.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber/ Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

" Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabıyla çok tartışılan Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın yeni kitabı 'Cemaat'in İflası/ Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer" in tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Avcı Taksim Hill Hotel'de düzenlenen basın toplantısında Tekin Yayınevi Basın ve Halkla ilişkiler Sorumlusu Yasemin Arpa, Yayınevi avukatı Kenan Yıldız ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"AMACIMIZ ASLINDA OLAYIN NE OLDUĞUNU ANLATMAK."

Tekin Yayınevi etiketiyle çıkan kitap ilk kez yarın okuruyla İzmir Kitap Fuarı'nda buluşacak. Kitabı ile ilgili olarak Hanefi Avcı, 'Amacımız aslında olayın ne olduğunu anlatmak. Elbette herkes de biliyor; Ama ben bir de kendi penceremden kendi bakış açımla özellikle de bu tür olaylar polisiye kısımları ilgilendirdiği için orada uzun yıllar kalan görev yapan birisinin bakış açısıyla arka planında ne olduğunu aslında göründüğünden nasıl farklı bakılması gerektiğini anlatmaya çalıştım." dedi.

"KÖRLER FİLİ HER BİR TARAFINDAN YAKALAMAK SURETİYLE TARİF ETMEYE KALKAR"

Cemaati anlatırken bir örnek veren Avcı, 'Körler filin her biri bir tarafından yakalamak suretiyle tarif etmeye kalkar. Kimi hortumundan yakalar onu tarif eder, kimi ayağından yakalar, kimi dişinden. Aslında hepsinin tarifi doğrudur da hepsi fili tarif etmiyordur. Sadece parçalarını tarif ediyorlardır. Hepsinin tarifini bir araya getirseniz de fil olmuyor. Fil daha farklı ve büyük bir şey. İşte bizim olayımızda körler değil hepimiz görüyoruz. Ama karşımızdaki cemaat gözükmüyor. Gözükmeyen bir varlık var. Direkt gözle göremiyoruz. Hepimiz muhatap olduğumuz durumlara göre onu tanımlamaya çalışıyoruz. İşte telefonları dinlenenler, telefon dinleyen insanların özel hayatına müdahale eden, bunu şantaj diye kullanan bir yapıyla karşı karşıya olduğunu zannediyor. Balyozcular kendilerine sahte bir plan hazırlanarak kendilerinin mağduriyetlerine sebep olduğunu sanıyor. Casusluk davasına muhatap olanlar kendilerine böyle bir iftira yapıldığından bahsediyor. İşte ben bana o zaman kasetler koydular, bana iftira ettiler. Benim hiçbir sol örgütle bağlantım olamaz bana böyle bir şey yaftaladılar diye tarif ediyorum. Hepimiz ayrı ayrı tarif ediyoruz. Aslında bu tariflerin hepsi muhatap noktasında doğru. Hepsini birleştirdiğimiz zaman cemaatin parçaları ama cemaat bunlardan daha büyük ve farklı bir olay. Ben bir nebze kitapta bunu tanıtmaya çalıştım." dedi.

SORULARI YANITLADI

Tanıtımın ardından habercilerin sorularını yanıtlayan Avcı, yaklaşan seçim ve cemaatle ilgili bir soruyu "Olay sadece bir hükümetin bir siyasi partinin sorunu değildir. Geçmişte de hatırlarsanız hükümet cemaatle beraberken paralelken, beraber müşterek hareket ederken, muhalefetteki partiler cemaate karşıydılar. Onu da açık bir şekilde dillendiriyorlardı. Ben Türkiye'deki bütün partilerin bu konuda aynı kanaatte olduğunu düşünüyorum. Hatta cemaat içinde aynı şey geçerlidir. Hangi parti başa geçerse geçsin, -bugün Ak Parti var yarın başka parti de geçse- mutlaka cemaat onların bu anlayış devam ettikçe rakip olacaktır. O siyasi partilerde mutlaka cemaate rakip tavır alacaktır. Tabi ki siyasi partilerin bir yarışı vardır. Yarışı dolayısıyla birbirini eleştireceklerdir. Bugünkü siyasi konjonktürde siyasi partilerin birbirlerini eleştirmeleri, bu konudaki politikaların ayrı bir olay olduğunu ve bütün siyasi partilerimizin bu konuda aynı fikirde olduğu kanaatindeyim. Ama siyasi söylem olarak günün getirdiği seçimlerin getirdiği bir de geçmişte yaşananlar dolayısıyla birbirlerini eleştirme konusunda farklı konuşabilirler, farklı sesler dile getirebilirler. Ama bu sorun karşısında böyle bir sorumluluk geldiği zaman hepsinin aynı olduğunu düşünüyorum." şeklinde cevap verdi.

'KENDİSİNİ GÖREMİYORUZ. KENDİSİNİ SAKLIYOR. BEN CEMAATİM DİYEN YOK. EYLEMLERİYLE TANIYORUZ "

Cemaatin kaçta kaçının ortaya çıkardığı ile ilgili soruya ise Avcı, "Cemaati biz olaylarıyla eylemleriyle tanıyoruz. Kendisini göremiyoruz. Kendisini saklıyor. Ben cemaatim diyen yok. Ama yaptığı faaliyetlerle bir hukuka aykırı telefon dinlemeleriyle, sahte 'Balyoz Planı'yla, 'İzmir Casusluk Soruşturmaları'yla kamu kurumlarındaki insanlara yapılan sahte komplolarla ben kendi yaşadığım süreçteki bana isnat edilen sahte örgütleri sahte montajlarla biliyorum. Şimdi şu ana kadar bakıyoruz. Ciddi operasyonlar olmuştur. Bir takım işlemler yapılıyor. Ama yapılan daha çok hukuka aykırı dinlemeler ve çok bariz bazı yapılan suçlarla ilgili soruşturmalardır. Baştan sonra sahte hazırlanmış Balyoz Planı vardır. Bu suçların ne kadarı ortaya çıkartıldı. Yani benim bir rakam verebilmem yorumda bulunmam çok önemli değil. Sizler bu olayları en iyi takip eden insanlarsınız. Şöyle baktığınız zaman suç işleyen bu olayda rol alan o grupların insanları örgütler ligine çıkarttık.

"KİM AYARLIYOR, KİM TEZGAHLIYOR, KİM BİLGİSAYARLARA KOYUYUR, KİM SUÇLUYOR ? ORTAYA ÇIKMASI LAZIM"

Buna ben yüzde 40 derim siz yüzde 50 diyebilirsiniz. Karşımızda ciddi bir yapı var. Ama karşımızdaki bu yapıyı tam orta yere çıkartamadık. Varlığından eminiz. Yaptıklarıyla belli. O örgütün tam yönetimini, bu işi yapanları bu işi tertipleyenleri, kim bunları yapıp ayarlıyor. Kim bu sahte planları tezgahlıyor. Kim o sahte dokümanları ODATV'ye koyarak insanları suçluyor. Kim bilgisayarlara koyuyor. Bunların hepsinin ortaya çıkması lazım. Orta yere çıkanlara baktığınız zaman evet ciddi bir iş yapılmıştır. Etkinlikleri kırılmıştır. Ama yolun çok başlangıcındayız diye düşünüyorum. Bir rakam vermek çok önemli değil. Epey bir mesafemizin olduğunu bunun unutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Bir çok insan yakalandı. İçeri girdiler. Mesele bitti diyor. Ama hangi mesele bitti. Hangi olayı yapanları ortaya çıkartabildik tam manasıyla. Çıkarttıklarımız var. Beş on tane olay çıkartmıştır. Sınavlarla ilgili çıkartılıyor. Bazı komplolar aydınlatılıyor. Telefon dinlemelerle ilgili bir çok insan hakkında işlem yapılıyor. Ama yapılamayanların daha fazla olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki süreç bunu epey daha yaşayacağız. Epey daha bununla muhattab olacağız tahmin ediyorum.

"BENİM GÖREBİLDİĞİM KADARIYLA DIŞ BİR İRTİBATLARI YOK "

Avcı, cemaat ve uluslararası bağlantısıyla ilgili bir soruyu "Ben orta yere çıkan belge ve dokümanlara, maddi vakalara dayanarak konuşuyorum. Şu ana kadar gördüğümüz bizim, muhatap olduğumuz cemaatin kendisi bu. Cemaatin bu kadar güç kazanmasına da hep içten aldığı destekle oldu. Yani dışardan destek alarak yapacağı olaylar daha da az. Belki vardır. Şu anda benim görebildiğim kadarıyla dış bir irtibatları yok. Varsa da ben bilmiyorum. Önümüzdeki süreçte iç irtibatlarının üzerine gitmek lazım diye düşünüyorum.

Toplantının ardından Avcı, davetlilere hediye edilen kitabını imzaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avcı Yeni Kitabını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement