Attila Operasının Prömiyeri Ankara'da Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Attila Operasının Prömiyeri Ankara'da Yapıldı

Attila Operasının Prömiyeri Ankara\'da Yapıldı

İtalyan besteci Verdi'nin ünlü Attila operası, başkentte ilk kez perde açtı.

22.02.2014 23:54  Güncelleme: 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin "Attila" operası, başkentte ilk kez perde açtı.

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin, Ankara İtalyan Kültür Merkezi'nin katkılarıyla hazırladığı eserin prömiyeri Opera Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Eserin ilk gösterimini İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Jano Hovari ve Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh'in yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve çok sayıda sanatsever izledi.

Andrejs Zagars'ın yönettiği eser, Hun İmparatoru Attila'nın Roma'yı işgali sırasında karşılaştığı ve aşık olduğu savaş esiri Odabella tarafından babasının intikamını almak için öldürülmesini anlatıyor.

Lorenzo Castriota ve Alessandro Cedrone'nin orkestra şefliğini yaptığı eserde, kostüm tasarım Kristine Pasternaka, dekor tasarım Savaş Camgöz ve ışık tasarım Fuat Gök imzası taşıyor.

Eserde, koro şefleri Lyubomira Aleksandrova ve Mustafa Erdoğan'ın yanı sıra Emanuela Aymone de konuk koro şefi olarak görev alırken, Başkenmancı Tayfun Bozok da orkestraya eşlik ediyor.

Erdem Baydar, Tuncay Doğu, Tuncay Kurtoğlu'nun "Attila"yı seslendirdiği eserde, Efe Kışlalı, Ünüşan Kuloğlu "Foresto", Feryal Türkoğlu, Seda Aracı, Reyhan Görbil, "Odabella", İnanç Makinel, Eralp Kıyıcı, Serkan Kocadere "Ezio" karakterlerini sahneye taşıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Attila Operasının Prömiyeri Ankara'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement