Atso'dan Rus Oda Başkanlarına İşbirliği Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Atso'dan Rus Oda Başkanlarına İşbirliği Çağrısı

Atso\'dan Rus Oda Başkanlarına İşbirliği Çağrısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Rusya ile yaşanan sorunların itidal içinde çözülmesi dileği ile Rusya'daki oda başkanlarına işbirliği çağrısında bulundu.

27.11.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Rusya ile yaşanan sorunların itidal içinde çözülmesi dileği ile Rusya'daki oda başkanlarına işbirliği çağrısında bulundu.

Başkan Çetin, Moskova, Saint Petersburg, Ekaterinburg, Krasnodar, Orenburg, Nijniy Novgorod, Novosibirsk, Sochi başta olmak üzere Rusya'daki ticaret ve sanayi odalarının başkanlarına mektup göndererek itidal çağrısında bulundu. Başkan Çetin, Rus oda başkanlarına gönderdiği mektupta, Türkiye- Suriye sınırında, sınır ihlali nedeniyle düşürülen Rus savaş uçağında bir pilotun hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduğunu belirterek başsağlığı diledi.

DOST VE KARDEŞ ÜLKE VURGUSU

ATSO olarak, Türk halkının Rusya'yı dost ve kardeş bir ülke olarak bildiğini, sevdiğini hatırlatan Başkan Çetin, şöyle devam etti:

"Bu elim olayın ülkelerimiz arasındaki bu duygusal bağı zedelememesi gerektiğine inanıyoruz. Antalya'nın Rusya ile bağları çok daha özel niteliktedir. Antalya'da yerleşmiş, çalışan ve evlenmiş Rusya vatandaşları halklarımız arasında kardeşlik bağları kurmuşlardır. Dostluk ve kardeşliğin, her tür ekonomik, jeopolitik amaçların üzerinde tutulması gerektiğini düşünüyor ve bu nedenle Antalya özel sektörü olarak kardeşliğimizin korunmasını, mevcut krizin büyümeden aşılmasını arzuluyoruz."

Ortadoğu'da, Karadeniz'de, Kafkasya'da ve özellikle Suriye'de barış ve kalkınma için Rusya-Türkiye işbirliğinin yaşamsal önem taşıdığına değinen Başkan Çetin, "Elbette, ülkelerimiz birbirlerinin hassasiyetlerine azami dikkati sarf etmeli, Rusya yönetimi ve Rus halkı da Türkiye'nin Suriye'de yaşayan Türkmen halkına dönük kaygılarını anlamalıdır" dedi.

Başkan Çetin, mektubunun son bölümünde ise şu ifadelere yer verdi:

"Dünya 21'inci yüzyılda bilim, teknoloji, sanat alanlarında ilerlerken, bölgemizin geçmişte kalması gereken çatışmacı bir ortam nedeniyle geri kalması kabul edilemez. Bu çerçevede Rusya ve Türkiye özel sektörünün böyle bir dönemde barış, dostluk ve itidal çağrıları yapması, iki ülkenin de zararına olacak bir gerginliği önleyici çalışmalar yürütmesi uygun olacaktır. Söz konusu gelişmelerden duyduğumuz üzüntüyü tekrarlıyor, sizi bu sorunu dostluk ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirerek aşmak üzere işbirliğine davet ediyorum." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atso'dan Rus Oda Başkanlarına İşbirliği Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Kuvvetli Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiledi
    19:24 Samsun'da Kuvvetli Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiledi

    Samsun'un Bafra ve Vezirköprü ilçelerinde etkili olan kuvvetli rüzgar, ağaçların devrilmesine ve elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Polis, itfaiye ve TEDAŞ ekipleri bölgede önlem aldı. Elektrik akımının kesilmesiyle tehlike önlendi ve devrilen ağaçlar kaldırıldı. Vezirköprü ilçesinde ise fırtına nedeniyle bir binanın çatısı uçtu ve çevredeki binalarla araçlara zarar verdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştü
    19:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi.

  • Kütahya Belediye Başkanı: Borçlarımızı Açıkladık, Seçim Yatırımlarından Kaynaklanıyor
    19:17 Kütahya Belediye Başkanı: Borçlarımızı Açıkladık, Seçim Yatırımlarından Kaynaklanıyor

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, belediyenin 1 milyar 700 milyon TL borcu olduğunu açıkladı. Kahveci, borç yükünün kısa vadede bir seçim kazanmak amacıyla yapılan yatırımlardan kaynaklandığını belirtti.

  • Eski Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Erdal Beşikçioğlu'na teşekkür etti
    19:14 Eski Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Erdal Beşikçioğlu'na teşekkür etti

    Eski Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Erdal Beşikçioğlu'na belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim aldıklarını açıklamasından dolayı teşekkür etti.

  • İnebolu'da enerji nakil hattından çıkan kıvılcım yangına neden oldu
    19:13 İnebolu'da enerji nakil hattından çıkan kıvılcım yangına neden oldu

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Karşıyaka köyünde fırtınanın etkisiyle enerji nakil hattından çıkan kıvılcım, ormanlık alanda yangına yol açtı. Vatandaşların durumu jandarmaya bildirmesi üzerine Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti ve yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

  • Yeni Renault Kangoo Türkiye pazarına giriş yapıyor
    19:10 Yeni Renault Kangoo Türkiye pazarına giriş yapıyor

    Renault Kangoo, yenilenmiş ve elektrikli modeliyle Türkiye pazarına adım atıyor. Yeni Kangoo ailesi, çevreci ve ekonomik özellikleriyle dikkat çekiyor. Yeni Kangoo E-Tech %100 Elektrikli, 285 km menzil sunuyor ve pratik saklama alanlarıyla kullanıcıların beklentilerini karşılıyor. Yeni Kangoo Van ise iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun bir hafif ticari araç olarak öne çıkıyor. Yeni Kangoo modelleri, uygun fiyatlarıyla da dikkat çekiyor.

  • Samsung Yönetimi Haftada 6 Gün Çalışmaya Başlıyor
    19:10 Samsung Yönetimi Haftada 6 Gün Çalışmaya Başlıyor

    Samsung yönetimi, artan rekabet ve askeri gerginliklerden dolayı haftada 6 gün çalışmaya başlayacak. Şirket, çalışma verimliliğini artırmayı hedefliyor. Kararın sadece yönetim kadrosunu etkileyip etkilemeyeceği ise merak konusu. Firma, finansal durumunu iyileştirmek için bu adımı atmış gibi görünüyor.


Advertisement