Atom Karınca" ile Sağlam Karşı Karşıya - Son Dakika
Spor

Atom Karınca" ile Sağlam Karşı Karşıya

Atom Karınca" ile Sağlam Karşı Karşıya

Beşiktaş'ın eski futbolcularından Ertuğrul Sağlam ile Beşiktaş'ın eski kaptanlarından ''Atom karınca" lakaplı Rıza Çalımbay, yarın ligde mücadele edecek

25.10.2014 11:10  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftası, Beşiktaş'ın eski futbolcularından Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile Beşiktaş'ın eski kaptanlarından "Atom karınca" lakaplı Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın mücadelesine sahne olacak.

Beşiktaş'ın alt yapısından yetişen ve farklı bir takımda hiç forma giymeyen Rıza Çalımbay, takımın "efsaneleri" arasına girdi. Çalımbay, takımın kaptanlığını da üstlendi.

"Atom karınca", Beşiktaş formasıyla 6 lig, 3 de Türkiye Kupası kaldırma sevincini yaşadı. Çalımbay, forma altında çıktığı 602 maçta 41 gol kaydetti. Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın formasını da 38 kez giyen Rıza Çalımbay, jübilesinin ardından teknik direktörlük yaşantısına Göztepe ile başladı.

Çalımbay, Denizlispor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Beşiktaş, Ankaraspor, Eskişehirspor ve Sivasspor'u çalıştırdı. Şu anda Mersin İdmanyurdu'nun hocalığını yapan "Atom karınca", takımının başında 7. lig maçına çıkacak.

Aynı takımları çalıştırdılar

Futbol yaşantısına Fenerbahçe alt yapısında başlayan Ertuğrul Sağlam ise Gaziantepspor, Samsunspor, Beşiktaş ve Samsunspor formalarını giydi. Sağlam, 1994-2000 yıllarında terlettiği siyah-beyazlı forma altında 167 maçta 83 gol kaydetti.

Faal futbolculuk hayatına 2003 yılında son veren Sağlam, Samsunspor, Kayserispor, Beşiktaş ve Bursaspor'da teknik direktörlük yaptı. Sağlam, 2013 yılından beri Eskişehirspor'da teknik direktörlük görevini sürdürüyor.

Sağlam da Çalımbay gibi Beşiktaş ve Eskişehirspor'u çalıştırdı.

Sağlam ve Çalımbay'ın 18. karşılaşması

Sağlam ile "Atom karınca", ilk kez 2004 yılında karşılaştı. Bu maçta Çalımbay'ın takımı olan Çaykur Rizespor, Sağlam idaresindeki Samsunspor'u 2-0 yendi.

Ertuğrul Sağlam'ın yönettiği takımlar, Rıza Çalımbay'ın idaresindeki takımlara karşı 8 galibiyet, 7 mağlubiyet aldı. İki teknik adamın kulüplerinin karşılaştığı 2 maç da berabere sonuçlandı. Sağlam, Eskişehirspor teknik direktörüyken Çalımbay'ın çalıştırdığı takıma mağlup olmadı.

İki teknik adamın takımı, yarın saat 13.30'da Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda 18. kez karşı karşıya gelecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Atom Karınca' ile Sağlam Karşı Karşıya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement