Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası finali 8 9 Kasım tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

30.10.2014 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından 8-9 Kasım tarihlerinde Antalya'da Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası düzenlenecek.

Antalya Erzurumlular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Topçu, bir restoranda düzenlenen basın toplantısında, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlar verdiğini, final müsabakalarını Antalya'ya aldıklarını söyledi.

Şampiyonanın ev sahipliğini Büyükşehir Belediyesinin üstlendiğini bildiren Topçu, "Antalya'da bulunan yabancı turistlere ata sporumuz ciriti tanıtabilmek için finallerin burada yapılması ülkemiz için de büyük bir şanstır" dedi.

Müsabakaların Muratpaşa Çağlayan Spor Salonu yanındaki 20 dönümlük arazide yapılacağını belirten Topçu, şampiyonada Erzurum Atlı Spor Kulübü, Manisa Selendi Beypınar Atlı Cirit Spor Kulübü, Denizli Atlı Spor Kulübü ve Erzurum Ejder Atlı Spor Kulübü olmak üzere 10'ar kişilik 4 takımın yarışacağını kaydetti.

Final müsabakalarına yurt dışından da birçok davetlinin geleceğini ifade eden Topçu, şunları söyledi:

"Müsabakaları Kazakistan ve Kırgızistan Spor Bakanları ile İran Cirit Federasyonu Başkanı da izleyecek. Bu açıdan büyük ve önemli bir organizasyon. Müsabakaları Antalya'ya yakışır şekilde tamamlayabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü cirit oyunu bizim için önemli bir spor dalıdır. Bu sporun en önemli özelliği, hiçbir spor dalında göremediğimiz, rakibini affetmedir. Cirit oyununda ciritçi rakibini yakaladığı halde ciritini atmaz. Yani 'Aman' dileyene el kalkmaz. Tamamen Türk'ün örfünü, adetini yaşatan bir spor dalıdır." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement