Atilla Taş'tan 'Tweet' Açıklaması - Son Dakika
Magazin

Atilla Taş'tan 'Tweet' Açıklaması

Atilla Taş\'tan \'Tweet\' Açıklaması

Antalya’da kitabını imzalayan sanatçı Atilla Taş, tweetlerinin yasaklanması ve mahkemeye verilmesiyle ilgili olarak, “Sadece bu insanları susturmak, yıldırmak, konuşmalarını engellemek, insan muhalefet de edebilir yani burası demokratik bir ülke. Ben fikirlerimi söyleyeceğim. Buna anayasal haklar çerçevesinde hakkım var. Kesinlikle ahlak sınırlarını aşmadan yapılan eleştiriler haktır.

15.03.2015 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da kitabını imzalayan sanatçı Atilla Taş, tweetlerinin yasaklanması ve mahkemeye verilmesiyle ilgili olarak, "Sadece bu insanları susturmak, yıldırmak, konuşmalarını engellemek, insan muhalefet de edebilir yani burası demokratik bir ülke. Ben fikirlerimi söyleyeceğim. Buna anayasal haklar çerçevesinde hakkım var. Kesinlikle ahlak sınırlarını aşmadan yapılan eleştiriler haktır. Adana çocuğuyum ben öyle iki şeyle susacak insan değilim" dedi.

Pop müzik sanatçısı Atilla Taş, Antalya Erasta Alışveriş Merkezi'nde, "Bir Delinin Kapak Defteri" isimli kitabını hayranları için imzaladı. Kitabını imzalayan Taş, hayranları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

İmza günlerindeki izlenimlerinden bahseden Taş, İstanbul, İzmir, Burdur ve Antalya'da imza günlerini tamamladığını söyledi.

Antalya'yı çok sevdiğini dile getiren Taş, "Kitap satışları çok iyi gidiyor. Bu kadar beklemiyordum. Birçok kitap evinde çok satanlar listesinde. İnsanların zannediyorum biraz gülmeye ihtiyacı var. Bu bunaltıcı siyasetten, yoğun siyasetten sıkılan insanları neşelendiriyor. Bu kitap böyle bir ihtiyacı karşıladı. Ben kendi adıma çok mutluyum. İnsanlar bana destek oluyorlar. Bu ülkede güzel şeyler oluyor. Doğruları söyleyince ve doğruları yazınca insanlar arkanızdan geliyorlar. Bunu bir kez daha anladım" dedi.

Atilla Taş kitabının içeriği hakkında şu bilgileri verdi:

"Biraz da siyasi tarafı var ama bazı timlerin Twitter'da, sosyal medyada bana saldıran paralı timlerin, onlara verdiğim akıllıca kapakların, kapak diye belirttiğimiz cevaplarından oluşan bir kolaj. Aynı zamanda Gezi olaylarında attığım tweetlerle ilgili ve Gezi öncesi yaşananlarla ilgili tarihi belge de var. Benim yaptığım siyaset de biraz mizahla, insanları gülümseterek yapıyorum. O yüzden çok sayıda insan mutlu oluyor. Gündemden uzaklaşıyorlar. Ben de mutlu oluyorum."

TWİTTER'E DEVAM

Attığı tweetlerden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından mahkemeye verildiğini aktaran Taş, "Tweetlerden ötürü mahkemeye verildim. Zannediyorum onunla ilgili bir soruşturma açılmış. Her gün yeni bir tweetimi engelliyorlar. Ben diyorum ki madem düşünce özgürlüğünden bahsediyoruz. İçinde hakaret barınmayan, bir ülkenin cumhurbaşkanına, başbakanına ne olursa olsun hakaret etmek doğru değil. O makama karşı ben hakaret etmiyorum. Zaten bana kimse Atilla Taş hakaret ediyor diyemez. Çünkü her şey ortada. Milyonlarca insan o tweetleri görüyor. Ben hakaret etmiyorum eleştiriyorum. Ben toplumdaki çarpıklıkları, kötü şeyleri insanlara gösteriyorum. Yaptığım bu ben kimseye hakaret etmiyorum. Hakaret diye söylenen şeyler çok alakasız. Sadece bu insanları susturmak, yıldırmak, konuşmalarını engellemek, insan muhalefet de edebilir yani burası demokratik bir ülke. Ben fikirlerimi söyleyeceğim. Buna anayasal haklar çerçevesinde hakkım var benim. Kesinlikle ahlak sınırlarını aşmadan yapılan eleştiriler haktır. Adana çocuğuyum ben öyle iki şeyle susacak insan değilim" dedi.

EROL BÜYÜKBURÇ AÇIKLAMASI

Taş, Erol Büyükburç'la ilgili olarak ise şöyle konuştu: "Çok acımasız bir güruh oluştu. Bir insan ölmüş yani ne olursa olsun bu adam iyi, kötü ben bilmem. Erol Büyükburç bu ülkede gerçekten çok önemli sanatçılardan bir tanesi. Allah rahmet eylesin. Allah ailesine sabır versin. Yani üzüldüm. Hala bu saksıyla alakalı espriler. Ölmüş adam yani ölmüş bir adama kurşun sıkılmaz. Ölen bir insan hakkında kötü konuşulmaz. Ölmüş adamın defteri kapanmıştır. İnsanlar her şeyin arkasından espri yapabiliyorlar bu ülkede. Hiç birileri üzülecek, kırılacak diye kimse düşünmüyor. Her gün birilerini öldürüyorlar. Garip bir yer oldu."

"TORUNUM OLACAĞINA İLK BAŞTA BOZULDUM"

5 ay sonra dede olacağını kaydeden Taş, "Çok heyecanlıyım. İlk defa oluyor. Yalan konuşmayacağım. İlk başta biraz bozuldum. Dedim ki yaş gidiyor inceden. Yaşlanıyoruz. Şimdi bakıyorum. Çok yaşlı değilim. Genç yaşta torunumu, çocuğumun canının canını kucağıma alacağım. Bir laf vardır. Evlat cevizse torun cevizin içi. Ben müthiş bir keyifle bekliyorum. Dede olmaktan da korkmuyorum. Ben öyle bastonlu bir dede olmayacağım. Torunumla arkadaş olacağız ve gezeceğiz. Daha hediye almadım çünkü cinsiyetini bilmiyorum. O konuda bir hazırlık yapmadım. Bir doğsun da her şey onun olsun. Allah analı babalı büyütsün. Bu yaşta dedelik makamına ulaşmak benim için çok önemli" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Atilla Taş'tan 'Tweet' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yarışmaya veda eden Aysu gözyaşlarına boğuldu
    09:20 Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yarışmaya veda eden Aysu gözyaşlarına boğuldu

    Survivor All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde Merve, Aleyna, Aysu ve Berna arasında yapılan eleme mücadelesinin kaybedeni Aysu oldu. Oyunu geçtiğimiz sene yaşanan deprem felaketinde kaybettiği arkadaşına ithaf eden Aysu, gözyaşlarına boğuldu.

  • Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı
    08:20 Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı

    Erkan Petekkaya'nın hayatını kaybeden babası Akın Petekkaya, dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenazeye katılan Saruhan Hünel ise aracığıyla kalabalık içindeki bir kişiye çarptı.

  • Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
    07:43 Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı

    Dün yeni filmi Mavi Mağara'nın provalarına başlamaya hazırlanan oyuncu Kerem Bürsin, koronvirüse yakalandı. Oyuncunun tedavisi başlarken prova da ileri bir tarihe alındı.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı
    00:34 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz olarak sahnelediği 8 oyunla tüm sahnelerinde coşku ile kutladı. Uluslararası bildiri Norveçli yazar Jon Fosse tarafından kaleme alınırken, ulusal bildiri Tamer Levent tarafından yazıldı. Tiyatro, sanatın barış olduğunu vurgulayan bir platform olarak ön plana çıktı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.

  • Banu Parlak hakkında yurt dışı yasağı
    22:49 Banu Parlak hakkında yurt dışı yasağı

    Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesi İcra Müdürlüğü'ne giderek hacizli bir aracın satışıyla ilgili işlem yaparken görevli bir memurla tartıştı. Memurun şikayeti üzerine Parlak gözaltına alındı. Cumhuriyet savcısı Parlak'ın ifadesini aldıktan sonra mahkemeye sevk etti. Parlak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ancak yurt dışı çıkış yasağı konuldu.

  • Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak
    16:37 Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak

    Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' adlı şiirinin Yeni Türkü tarafından izinsiz kullanıldığını ve bu durumdan üzüntü duyduğunu açıkladı. Mungan, konuyla ilgili dava açılacağını duyurdu.

  • Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül verildi
    16:36 Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül verildi

    41'incisi düzenlenen ödül töreninde, Tiyatrokare'nin sahneye koyduğu 'Ağaçlar Ayakta Ölür' ve 'Veda' oyunlarıyla seyircilerini büyüleyen Nevra Serezli'ye ödül verildi. Serezli, ödülü alırken gözyaşlarını tutamadı ve 'Bir gün ikincisini de ben alırım diye ümitleniyordum' dedi. Tiyatrokare'nin kurucusu Nedim Saban ise İsmail Dümbüllü Ödülü'nün tiyatro öğrencilerinin seçimiyle verilmesinden gurur duyduğunu belirtti.

  • Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu
    16:36 Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu

    Orhan Gencebay'ın Şişli'deki iftar programında Cumhur İttifakı'na destek vermesi sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Eşi Sevim Emre ise Gencebay'ın siyaset üstü bir kişilik olduğunu ve hangi parti vatanı için uğraşıyorsa yanlarında olduklarını belirtti.

  • Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu
    16:36 Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu

    Survivor All Star yarışmacısı Adem Kılıççı, Gökhan Çınar'ın konuğu olduğu Katarsis programında iddialı sözler söyledi. Kılıççı, Survivor'da yaşadığı zorlukları anlattı ve neden bu yıl yarışmaya katılmadığını açıkladı. Ayrıca, Nisa'nın şampiyonluğuna sevindiğini ve Acun Ilıcalı'ya kırgın olduğunu belirtti.

  • Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak
    16:35 Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak

    CHP'den milletvekili adayı gösterilmemesi üzerine siyaseti bıraktığını açıklayan Onur Akın, CHP mitinginde şarkılar söyleyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü'nün konuşacağı mitingde Onur Akın sahne alacak. Daha önce siyasette vefa görmediğini belirten sanatçı, 2009 yılından bu yana CHP için beste yapmıştı.


Advertisement