Atila Sertel'in Milletvekilliği Adaylığının İptali - Son Dakika
Yerel

Atila Sertel'in Milletvekilliği Adaylığının İptali

CHP İzmir milletvekili adaylığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edildiği için Anayasa Mahkemesine başvuran Atila Sertel'in avukatı Murat Ergün, müvekkilinin seçilme hakkının ihlal edildiğini belirterek, İzmir 2 Bölge'den 6'ıncı sıra milletvekili olması gerektiğini ileri sürdü.

01.07.2015 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir milletvekili adaylığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edildiği için Anayasa Mahkemesine başvuran Atila Sertel'in avukatı Murat Ergün, müvekkilinin seçilme hakkının ihlal edildiğini belirterek, İzmir 2 Bölge'den 6'ıncı sıra milletvekili olması gerektiğini ileri sürdü.

Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sertel'in Anayasa Mahkemesi başvurusuna ilişkin Adalet Bakanlığı görüşünün Anayasa Mahkemesine ulaştığını ve bu görüşte Sertel'in haklılığına işaret eden tespitlerin olduğunu savundu.

Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesine yapılan başvurularla ilgili görüş dilekçelerin haksız bir başvuru olduğunu düşünürse davanın reddini istediğini aktaran Ergün, "Ancak bizim davamızla ilgili dilekçesinde kararın Anayasa Mahkemesi'ne ait olduğunu belirtiyor. Bu da bizim haklı olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Anayasa Mahkemesindeki davada kararın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) içtihatlarına ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerinin uygulanması gerektiğini belirten Ergün, "Sanmıyorum ama Anayasa Mahkemesi bu davada 'YSK kararlarına yargı yolu kapalıdır' hükmü ile karar verirse bu dosyayı AİHM'e taşıyacağız. AİHM de bizim yasalarına göre değil kendi içtihatlarına göre karar verecektir" diye konuştu,

"Sertel, milletvekili olmalı"

Avukat Murat Ergün, Sertel'in seçilme hakkının elinden alındığını iddia ederek, şunları kaydetti:

"İhlal edilen bu hak yerine getirilmelidir. Sertel, ön seçim sonuçlarına göre CHP'nin İzmir 2. Bölge 6'ıncı sıra milletvekili adayıydı. Haklıysa Sertel, seçim sıralamasına 6'ıncı sıradan girsin, 6'ıncı sırada onuna yerine gelen kişi milletvekili olduysa yerine Sertel vekil olsun. Geç alınan karar adalet bile değildir. Anayasa Mahkemesinin adli tatilden öncesi bu davada karar vermesi gerekir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atila Sertel'in Milletvekilliği Adaylığının İptali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement