Atıcılık: Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika
Spor

Atıcılık: Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Şampiyonası'na Doğru

Atıcılık: Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Şampiyonası\'na Doğru

Milli takım son hazırlıklarını Mersin'de yaptı.

05.09.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'da düzenlenecek Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Türk Milli Takımı'nın Erdemli ilçesindeki kampı sona erdi.

Erdemli Atış Poligonu Tesisleri'nde gerçekleştirilen kampa, Atıcılık Milli Takımı'ndan büyükler ve gençler kategorisinde 18 sporcu, 3 antrenör, 1 yönetici ve 1 danışman katıldı.

Federasyon danışmanı Uwe Riesterer, kampın ardından AA muhabirine, 6-20 Eylül tarihleri arasında İspanya'nın Granada kentinde düzenlenecek şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

Sporcu, antrenör ve yöneticilerin morallerinin çok iyi olduğunu vurgulayan Riesterer, asıl amaçlarının İspanya'dan altın madalyalarla Türkiye'ye dönmek olduğunu vurguladı.

Erdemli'de 10 günlük hazırlık dönemlerinin çok verimli geçtiğini ifade eden Riesterer, şöyle devam etti:

"İyi bir kamp dönemi yaşadık. Ben sporcularımızdan iyi performans sergilemelerini bekliyorum. Biz İspanya'ya teknik ziyarete ya da turistik bir geziye gitmiyoruz. Biz 68 ülkeden en az 2 bin sporcunun katıldığı bir dünya şampiyonasına gidiyoruz. Buradan iyi sonuçlar almayı hedefliyoruz. Türk Milli Takımı'nın performansı iyi ise tabiki diğer ülkelere karşı madalya şansımız daha yüksek olacaktır. Bu bireysel bir spordur. Sporcuların performansları madalya almaya yeterli ise ülkeye madalya ile dönebiliriz. Sporcularımıza inanıyor ve güveniyoruz. Hedefimiz altın madalyalar."

"İspanya'ya tam 12'den vurmaya gidiyoruz" diyen Riesterer, "Çünkü 2016 Rio ve 2020 Seul Olimpiyatları'na gidecek sporcularımız da buradaki şampiyonada ortaya çıkacak. Atıcılık Türk Milli Takımı, birçok ülkenin sporcularından daha iyi. Hem Avrupa'da hem de dünya müsabakalarında derece alan sporcularımız var. Aynı başarıyı bu karşılaşmalarda da göstereceğimize inanıyorum" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Atıcılık: Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement