Ateşin Düştüğü Yerden Ses Verdiler - Son Dakika
Yerel

Ateşin Düştüğü Yerden Ses Verdiler

Ateşin Düştüğü Yerden Ses Verdiler

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapan Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’nin yakın tarihinde, faili meçhul cinayetlere kurban giden aydın isimlerin yakınlarıyla birlikte panel düzenledi.

23.01.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapan Karşıyaka Belediyesi, Türkiye'nin yakın tarihinde, faili meçhul cinayetlere kurban giden aydın isimlerin yakınlarıyla birlikte panel düzenledi. Paneli, yaklaşık bin 500 kişi gözyaşları ile izledi. Başkan Akpınar "İnadına adalet, inadına demokrasi, işte bizim yolumuz budur. Devrim ve demokrasi şehitlerini sonsuza kadar yaşatacağız" dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından, Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında düzenlenen panel Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Eski Kültür Bakanı, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Işık Kansu, Madımak katliamında yitirilen Şair Dr. Behçet Aysan'ın kızı, Yazar ve Dramaturg Eren Aysan ile 2002'de öldürülen Dr. Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu konuşmacı olarak katıldı. Türkiye'deki demokrasi ve adalet mücadelesi ile bu yolda karşılaşılan zorluklar masaya yatırıldı.

HEPSİ ORADAYDI

Paneli binin üzerinde Karşıyakalı takip etti. Konuşmacıların yanı sıra, dinleyici sıralarında yer alan ve yakınlarını faili meçhul cinayetlerde, işkencelerde, katliamlarda yitiren konuklar da büyük ilgi uyandırdı. İlhan Erdost'un kızı Alaz Erdost, Musa Anter'in oğlu Dicle Anter, Nesimi Çimen'in oğlu Mazlum Çimen, Onat Kutlar'ın eşi Filiz Kutlar, Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, Avukat Yusuf Ekinci'nin oğlu Sertaç Ekinci ve Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da dinleyiciler arasında yerini aldı. 2 saatlik panel öncesi sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek" sloganları atıldı. Konuklar, Karşıyaka Belediyesi binası sergi salonunda açılan Adalet ve Demokrasi konulu Karikatür Sergisi'ni de ziyaret etti.

"ATEŞİN DÜŞTÜĞÜ YERDEN SES VERİYORUZ"

Açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bugün, kelimenin tam anlamıyla ateşin düştüğü yerden ses veriyoruz. Katiller yalnızca insanlarımızı ecelsiz öldürmediler. Onlar, bu ülkenin bilimine, eğitimine, sanatına, basınına, insan haklarına, düşünce ve ifade özgürlüğüne, çocuk neşesine, gençlik enerjisine kast ettiler. Adaleti ve demokrasiyi, amasız fakatsız savunmadıkça, çağdaş ve uygar bir tavır gösteremeyiz. Şimdi, birer Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Metin Göktepe, Onat Kutlar, Turan Dursun, Hrant Dink olmanın tam zamanıdır. Aydınlanma, çağdaşlık, özgürlük, bilim, sanat, insan hakları bayrağını yere düşürmeyeceğiz. Çünkü geleceğe karşı sorumluluğumuz var. İnadına adalet, inadına demokrasi, işte bizim yolumuz budur" dedi.

AKPINAR'A TEŞEKKÜR

Panelistlerden Eren Aysan da, "Acı dolu yıllar geçirdik ve acılar içinde genişleyen büyük bir aile olduk. Siyasi cinayetlerde yitirilen değerlerin ailelerini bir araya getirmek çok önemli. Başkan Akpınar ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi. Şengül Hablemitoğlu ise "Hablemitoğlu cinayeti, henüz bir davaya bile dönüşmedi. Bu durum bizi çok üzüyor. Çünkü ne yazık ki o insanlar kolay yetişmiyor. Türkiye, düşünce özgürlüğü sicili bozuk bir ülke. Bunu düzeltmek zorundayız. Gerçek anlamda; adalet, demokrasi, eşitlik, hukuk düzeni, sosyal devlet yapısı ve saygı istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz" diye konuştu. Gazeteci Işık Kansu, Türkiye'nin yakın tarihindeki siyasi cinayetlerin perde arkasını ve uzun yıllar sürdürülen adalet ve demokrasi mücadelesini anlattı. Kansu'nun konuşması sık sık alkışlarla kesildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ateşin Düştüğü Yerden Ses Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement