Altınordu'da Kreşte Ölen Ateş Bebeğin Ölüm Nedeni Belirlenemedi - Son Dakika
Güncel

Altınordu'da Kreşte Ölen Ateş Bebeğin Ölüm Nedeni Belirlenemedi

Altınordu\'da Kreşte Ölen Ateş Bebeğin Ölüm Nedeni Belirlenemedi

Ordu'nun Altınordu ilçesinde kreşte yatağında ölü bulunan 13 aylık Ateş Karaoğlan'ın ölüm nedeni, Trabzon Adli Tıp Kurumunda yapılan otopside belirlenemedi.

23.04.2015 17:22  Güncelleme: 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde kreşte yatağında ölü bulunan 13 aylık Ateş Karaoğlan'ın ölüm nedeni, Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside belirlenemedi. Ateş bebeğin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli ve tıbbi belgeler Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilirken anne Şura Karaoğlan, "Eğer Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan da bir sonuç alamazsam gerekirse konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar götüreceğim. Gerekirse çocuğumu mezardan çıkarıp, yurt dışında otopsi yaptırmaya kadar götüreceğim" dedi.

Ordu'un Altınordu İlçesi'ne bağlı Şarkiye Mahallesi'nde oturan 27 yaşındaki Şura ve 27 yaşındaki Caner Karaoğlan çifti, tek çocukları 13 aylık Ateş'i, geçen 16 Mart'ta oturdukları aynı binanın alt katında bulunan özel kreşe bıraktı. Gündüzleri kreşe verilen Ateş'in öldüğü gün anneannesi 54 yaşındaki Suzan Özçelik almaya gitti. Ancak kreş çalışanlarının  'çocuk uyuyor' cevabıyla torununu alamadı. Daha sonra yatakta uyurken ölüsü bulunan Ateş bebek, ambulans gelene kadar, araçla özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada doktorların 1.5 saatlik çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Şura ve Caner Karaoğlan çifti kreş yöneticilerinin ihmali olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de kreş işletmecisinin talebi üzerine özel kreşin faaliyetini geçici olarak durdurdu.

ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda Ateş bebeğin ölümüne ilişkin hazırlanan rapora göre ölüm nedeni belirlenemedi. Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan 14 Nisan'da verilen otopsi raporunda; "Küçüğün ölüm sebebinin mevcut bilgi ve bulgularla saptanamadığı, küçüğün ölüm sebebinin saptanabilmesi için küçüğe ait tüm adli ve tıbbi belgelerin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilerek 1'nci Adli Tıp İhtisas Kurulu'ndan görüş alınmasınının daha uygun olacağı kanaatine" yer verildi.

İHMALLER SÖZ KONUSU

Anne Şura Karaoğlan, Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan bebeğin ölümüne ilişkin bir sonuç alamadıklarını, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan da benzer yanıt gelmesi halinde konuyu AİHM'ne kadar taşıyacağını söyledi. Gerekirse çocuğunu mezarından çıkarıp otopsi için yurt dışına da göndereceğini belirten anne Karaoğlan "Rapor geldi ama bu rapor da ölüm nedeni belli olmadı. Tespit edemedikleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Her şey zaten savcılıkta. Ne rapor belli ne de teşhis. Eğer İstanbul Adli Tıp'tan da bir sonuç alamazsak biz bunu gerekirse, AİHM'e götüreceğim. Mezardan çıkarıp yurt dışında otopsi yaptırmaya kadar götürmeyi düşünüyorum. Ben kimseyi suçlamıyorum, suçlayamıyorum da. Ama çocuğumun ölümünde ihmaller söz konusu" dedi.

Kreşin oturdukları apartmanın altında oldugunu hatırlatan anne Şura Karaoğlan, "Zaten canım yanıyor. Kreş orada bize rahatsızlık verdiği için taşınıyorum. Kreş işletmecisinin yapması gereken şeyi ben yapıyorum. Sustum, şimdiye kadar hep sessiz kaldık konuşmadık. Edepli olduk, insan olmaya çalıştık, benim canım yandı ama ben kreş sahibinin onun yapması gereken erdemi gösteriyorum. Raporda çocuğumun ölüm nedeni için şu anda tam teşhis konulmadı. Şimdiye kadar bir şey söylemedim, kimseye iftira atmadım, kimseye bir hakaretim yanlışım olmadı. Ama yeter artık. Sustukça üstümüze geliyorlar. Çocuğumu ben sabah sapa sağlam vermişim. Çocuk hasta olabilir, problem olabilir ama bu çocuğun yatakta ölü bulunması mı gerekiyor. Her şeyden önce burada bir can gitmiş, bizim canımız yanmış, kreş işletmecisinin gelip bir özür dilemesi, başsağlığı dilemesi lazım. Bir şekilde vicdanını rahatlatması lazım. Eşimle birlikte hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Ordu İl Müdürü Ömer Demiröz ise geçen Pazartesi günü işletmeci tarafından 3 gün kreşin açıldığına dikkat çekerek, "Biz yeniden kapama kararı verdik. Adli raporun sonucunu bekliyoruz, kreş şuanda kapalı" dedi. Cumhuriyet Savcılı'nın ise olayla ilgili soruşturması sürüyor. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altınordu'da Kreşte Ölen Ateş Bebeğin Ölüm Nedeni Belirlenemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı
    17:58 Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir ortaokul öğrencisi, sınıf arkadaşları tarafından darp edildi. Başına aldığı darbe sonucu yaralanan çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ailesi, çocuklarını darp eden 2 çocuktan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı
    17:54 Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı

    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Tapkıran Mahallesi'nde 172 seçmenin bulunduğu muhtarlık seçimlerinde Fatma Alagöz, tek kadın muhtar olarak seçildi. Alagöz, mazbatasını alarak görevine başladı ve 5 yıllık süre boyunca mahallesine hizmet etmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Alagöz, kadınların da bu görevi yapabileceğini ispatlamak istediğini söyledi.

  • Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı
    17:54 Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı

    Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, seçimde kendisine destek verdikleri gerekçesiyle bazı kadın personele baskı uyguladığını ve istifa etmeye zorlandıklarını iddia etti. Şimşek, bu iddiaları desteklemek için Gölbaşı Belediyesinde görevlendirilen kadınları ziyaret etti ve basın açıklaması yaptı. Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek, adalet, hak, hukuk ve kadın eşitliği söylemlerine rağmen Gölbaşı Belediye Başkanının kadınlara yönelik zulümlerini incelemesini istedi. Şimşek, insanlarla uğraşmak yerine Gölbaşı'na hizmet etmeye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

  • Kırklareli Vize'de Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Gözaltına Alındı
    17:54 Kırklareli Vize'de Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kırklareli'nin Vize ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen zanlıların adreslerine operasyon düzenledi. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramada 58 gram sentetik uyuşturucu ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin 400 lira ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler B.T, S.T, B.K, Ç.M, O.R.Ç, B.M. ve A.O.A'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'
    17:53 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde belediye başkanlarıyla bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini değerlendirdi. Destici, Cumhur İttifakı hassasiyetiyle aday göstermedikleri bölgelerde terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısının kazanma ihtimalinin olduğunu belirtti. Ayrıca Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan tartışmalara da değinen Destici, demokrasi içinde bu tür hadiselere meydan verilmemesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement