Atb Başkanı Kuseyri Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Atb Başkanı Kuseyri Açıklaması

Atb Başkanı Kuseyri Açıklaması

''Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava, Hatay’daki çiftçileri endişelendirmeye başladı''

05.05.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antakya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havanın Hatay'daki çiftçileri endişelendirmeye başladığını bildirdi.

Kuseyri, yaptığı yazılı açıklamada, Amik Ovası ile bölgedeki verimli tarım arazilerinin su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranının, kuraklık nedeniyle yüzde 25 seviyelerine kadar düştüğünü belirtti.

Ekilebilir 250 bin dekar alana sahip Amik Ovası'nın yüzde 40'ında buğday, yüzde 20'sinde mısır ve yüzde 40'ında ise pamuk üretimi yapıldığını ifade eden Kuseyri, "Geçen yıl Amik Ovası'nda 250 bin dekar ekili arazide 150 bin ton buğday üretimi yapıldı. Bu yıl ise 175 bin dekar alanda ekilen buğday rekoltesinde susuzluktan dolayı yüzde 60 düşüş olması bekleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava Hatay'daki çiftçileri endişelendirmeye başladı" dedi.

Kuseyri,  meyve bahçelerinde aşırı sıcaklar sebebiyle ağaçların tamamen çiçek açtığını da belirterek, şunları kaydetti:

"Aşırı sıcaklar sebebiyle yalancı bahara aldanan ağaçlarda açan çiçekler, önümüzdeki günlerde oluşabilecek yağışlı havanın etkisiyle dökülecek ve meyve veremez duruma gelecek. Çiftçilerimiz endişeli ve acilen hükümetimiz tarafından tedbirler alınması gerekmektedir. Bölgemizde daha şimdiden oluşan zarar büyük boyutlarda. Bundan sonra yağacak yağmur bu zararı ortadan kaldırmayacak, tarımsal üretimde ciddi düşüş olacaktır." - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atb Başkanı Kuseyri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement