Atatürk'ün Gaziantep'i Ziyaretinin 82. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Gaziantep'i Ziyaretinin 82. Yıl Dönümü

Atatürk\'ün Gaziantep\'i Ziyaretinin 82. Yıl Dönümü

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep', ziyaretinin 82. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

23.01.2015 12:16  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep', ziyaretinin 82. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

Vali Ata,"Atatürk'ün Gaziantep'i teşriflerinin 82. Yıldönümü kutlu olsun" diyerek başladığı açıklamasında," Gaziantep'in milli mücadele sırasında yüksek irade ve azimle ortaya koyduğu kahramanlığın en yakın tanığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gazi Şehrimizi 26 Ocak 1933 tarihinde teşrifleriyle onurlandırmışlardır.

Bugün tüm Gaziantepliler olarak, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize teşriflerinin 82. yıldönümünü büyük bir heyecan ve onurla kutluyoruz.

Vatanımızın dört bir yanının işgal altında kaldığı günlerde Antepliler, Büyük Önder'in yaktığı hürriyet meşalesini, topraklarını işgal etmek isteyen Fransızlara karşı 11 ay süren direnişleriyle daha da alevlendirmişlerdir.

Gaziantepliler, hiçbir yerden yardım ve destek alamadan korkusuzca sürdürdükleri bu savunmada 6317 evladını şehit verme pahasına da olsa, bu topraklardan hiç bir Türk ferdinin asla vazgeçmeyeceğini tüm işgalcilere göstererek, milletimizin yüreğindeki umutları da yeşertmişlerdir.

Milli Mücadele ruhundan gelen kahramanlık mirasını yüreklerinde taşıyan Gaziantepliler, milli birlik ve bütünlüğün, hürriyet ve bağımsızlığın yılmaz bekçileri olarak her zaman aziz milletimize bayraktarlık yapmaya devam etmektedirler.

Bu vesileyle düşman işgaline karşı kanlarının son damlasına kadar bu vatanı savunan, hürriyet ve bayrak uğrunda şehadet mertebesine yükselen veya bu yolda gazilik onuruna erişen ecdadımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurarak, bu aziz vatanı bizlere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının en değerli mirası olan bu cennet vatanın evlatları olarak; birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde, bağımsızlık ruhuyla yaşamaya devam edeceğimize, bize teslim edilen emanetleri canımızdan aziz bilerek koruyacağımıza olan inancımı belirtiyorum.

Tüm Gazianteplilerin onur günü olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'i teşriflerinin 82'inci yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Onur günümüz kutlu olsun" ifadelerine yer verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Gaziantep'i Ziyaretinin 82. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement