Atatürk'ün Gaziantep'e Gelişi Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Gaziantep'e Gelişi Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ocak 1933’te Gaziantep’e gelişi nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

26.01.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 26 Ocak 1933'te Gaziantep'e gelişi nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'i teşriflerinin 82. yıl dönümü vesilesiyle Gaziantep Valiliği tarafından kutlama programı düzenlendi. Kutlama programına Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Garnizon Komutanı, kamu kurum müdürleri, STK'lar, öğrenciler, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Demokrasi Meydanı'nda protokolün Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile start alan etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından bando takımı eşliğinde protokol ve vatandaşlar, Mustafa Kemal Atatürk'ün Gazianteplilere balkondan seslendiği yere kadar bir yürüyüş düzenledi. Atatürk'ün Gazianteplilere seslendiği balkon bayrak ve çiçeklerle süslenirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin burada bir konuşma yaptı. Şahin, "82 yıl önce iki sevgili birbirine kavuşmuş. İki Gazi bu gördüğümüz tarihi mekanın önünde buluşmuşlar. Cumhuriyetimizin kurucusu ve kurtuluş savaşımızın lideri Mustafa Kemal Atatürk bu ezanlar sönmesin, bu bayraklar dalgalansın anlayışı ve özgürlük mücadelesi ile hiç kimseden yardım almadan 11 ay direnen Gazianteplilerin yapmış olduğu mücadelenin önemini anlatmak için Gazi şehrimize gelmiş. 82 yıl önce gerçekleşen bu buluşma çok anlamı ve önemli buluşma olarak tarihte yerini almış" dedi.

82 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e teşrifleriyle hemşehrilerimizin yaşadığı heyecan ve coşkuyu kendilerinin de bugün aynı duyguyu ve aynı heyecanı yaşadıklarını ifade eden Vali Ata ise, "Gaziantep'in milli mücadele sırasında yüksek irade ve azimle ortaya koyduğu kahramanlığın en yakın tanığı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gazi şehrimizi 26 Ocak 1933 tarihinde teşrifleriyle onurlandırmıştır. Vatanımızın dört bir yanının işgal altında kaldığı bu günlerde Antepliler hürriyet meşalesini topraklarını işgal etmek isteyen Fransızlara karşı 11 ay süren mücadelesi ile daha da alevlendirmişlerdir. Gaziantepliler hiçbir yerden yardım ve destek almadan korkusuzca sürdürdükleri bu savunmadan 6317 vatan evladını şehit verme pahasına da olsa bu topraklardan hiçbir Türk ferdinin asla vazgeçmeyeceğini tüm işgalcilere göstererek milletimizin yüreğindeki umutları yeşertmişlerdir" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Atatürk'ü anlatan şiirler okunurken, Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekini yöresel oyunları sergiledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Gaziantep'e Gelişi Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.


Advertisement