Atatürk Büstlerine Yönelik Saldırılar 'Nutuk'la Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Atatürk Büstlerine Yönelik Saldırılar 'Nutuk'la Protesto Edildi

Atatürk Büstlerine Yönelik Saldırılar \'Nutuk\'la Protesto Edildi

İşçi Partisi (İP) üyesi kadınlar, Atatürk’ün Nutuk’u okumasının 87. yıl dönümünü kutladı.

15.10.2014 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi Partisi (İP) üyesi kadınlar, Atatürk'ün Nutuk'u okumasının 87. yıl dönümünü kutladı. Kadınlar, Atatürk büstlerine yönelik yapılan saldırıları da kınadı.

İşçi Partisi (İP) Öncü Kadın İstanbul İl Örgütü Taksim İstiklal Caddesi'nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'u okumasının 87'inci yıl dönümü kutladı. Kadınlar ilk olarak Kadıköy'den vapura binerek Karaköy'e geçti. Ardından yürüyerek Tünel Meydanı'na gelen yaklaşık 80 kişi, ellerindeki döviz, pankart ve flamalarla sloganlar atarak cadde üzerinde yürüyüşe geçti. Bir süre slogan atarak yürüyen kadınlar daha sonra İP İl Başkanlığı'nda yürüyüşe son verdi. Burada İP Öncü Kadın İl Örgütü adına açıklama yapan Müge Köksal, "Nutuk bir milleti içinde bulunduğu karanlıktan, kurtuluş ve yeniden kuruluşunun aydınlanmasının ve büyük devrimin öncüsüdür. Suriye'nin kuzeyinde yaratılan tampon bölge Kobani yerleştirilen PKK, kendi bağımsızlığını ilan edebilmek için yaratılan marka şeriat örgüt IŞİD ile çarpıştırılmakta ve Türkiye'de bu kirli savaşın tarafı olmaya zorlanmaktadır" dedi.

Köksal, "Yurdun içerisinde narko-terör örgütü PKK yandaşları Türk bayrağına ve Atatürk heykellerine saldırmakta ve parçalamaktadırlar. Şu akıllardan çıkarılmamalıdır ki; ülke ve sınır güvenliği sağlanamazsa sadece sokaklar değil, evlerin içi, fabrikaların bacaları, okulların sıraları da güvensizleşecek ve bu topraklarda iyi veya kötü yaşamış farklı etnik ve dinsel kökenden gelen vatandaşlar din, dil, ırk, soy ve yaş farklı gözetmeksizin acı, kan ve gözyaşını kucağına düşecektir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi" okundu. Daha sonra okunan İzmir Marşı'nın ardından etkinlik sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk Büstlerine Yönelik Saldırılar 'Nutuk'la Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement