Atanamayan Öğrenmenler Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Atanamayan Öğrenmenler Eylem Yaptı

Atanamayan Öğrenmenler Eylem Yaptı

Balıkesir'de ataması yapılmayan bir grup branş öğretmeni yaptıkları eylemde, temsili diplomalarını atık kutusuna attı.

20.09.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de ataması yapılmayan bir grup branş öğretmeni yaptıkları eylemde, temsili diplomalarını atık kutusuna attı.

Öğretmen atamalarında olumlu bir sonuç alamayan bir grup branş öğretmeni, seslerini duyurmak için Yeşilli Meydanı'nda bugün öğlen saatlerinde eylem yaptı. Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş üyesi öğretmenler, CHP ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de eyleme destek verdi. Ellerinde 'Ölerek değil öğreterek gündeme gelmek istiyoruz', 'Sadaka değil adalet istiyoruz', 'Branş öğretmenleri bu ülkenin üvey evlatları değildir', 'Türkçeci, sosyalci, fenci, bir sınıfçı edemedi' yazılı pankartlar taşıyan atanması yapılmayan öğretmenler eyleme saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyarak başladı.

Topluluk adına yaptığı açıklamada atanamayan öğretmenlerin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Türkçe öğretmeni Burcu Bilgiç, "Sayımız öyle fazla ki İrlanda nüfusunu geçmemize çok az kaldı. Bizler öğretmen olamadığı için evlenemeyen, dalga geçilen, hor görülen, gururu incinen, gündelik işlerde yevmiyeci olarak çalışan koca yürekler için buradayız. Biz, okulların önünden geçerken atanamadığı için yüreği yanan öğretmenler için buradayız" dedi.

İNTİHAR EDEN ÖĞRETMENLERE DİKKAT ÇEKİLDİ

Seslerini halka duyurmak haksızlığa karşı çıkmak için meydanlarda olduklarını vurgulayan Burcu Bilgiç'in açıklaması sık sık sloganlarla kesildi. İşsiz kalmamak için polis, asker, olmak zorunda kalan ve mesleklerini asla icra edemeyecek arkadaşları için meydanlara indiklerini kaydeden Bilgiç, "Bizler, 'öğretmenler başka iş baksın' diyen, adı bakan olan fakat hiç bir şeye bakmayan, görmeyen bir insanın emeğimizi sömürmesine izin vermemek için buradayız. Soma'nın karanlık ve ölüm kokan madenlerinde can vererek şehit olan öğretmenlerimiz için buradayız. Ataması yapılmadığı için buhran geçirip intihar eden 39 eğitim şehidi için buradayız. Siz dinden, ahlaktan, edepten bahsederken, bu yitip giden canlar aklınıza geldi mi? Son yapılan atamalardaki haksızlığa göz yummak mümkün değil. Branş öğretmenleri bu ülkenin üvey evladı değildir. Bu haksızlık unutulmayacaktır. Sosyal medyada bir araya geldiğimiz örgütlenmeyi hayata taşıyacağız. Branş değil, tek yumruk, tek slogan, her yerde tek amaç, hakkımız olanı almak. Yetmez biliyoruz ama Şubat'ta 40 bin atama bekliyoruz" diye konuştu.

Eylemde grup, farkındalık yaratmak için beş dakika kitap okudu. Daha sonra okunan kitaplar bir kutuda toplandı. Kitapların, Siirt'in Eruh İlçesi Dağbaşı Köyü Şehit Lokman Tınazoğlu Ortaokulu'na gönderileceği açıklandı. Topluluk birlikte "Bizim diplomaya değil, öğrencilere ihtiyacımız var. Mademki bizi atamıyorsunuz diplomalarımız kitaplıklarımızın bir köşesinde sararmayacak. Diplomalarımız, geri dönüşümle çocuklarımıza defter olacak, kitap olacak" diyerek temsili diplomaları atık kutusuna attı. Eylem sonrası grup sessizce dağıldı. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atanamayan Öğrenmenler Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta cezalı futbolcu oynatan kulüp hükmen mağlup sayıldı
    18:18 Zonguldak'ta cezalı futbolcu oynatan kulüp hükmen mağlup sayıldı

    Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde 2. Amatör Küme Ereğli Grubu'nda oynanan bir karşılaşmada cezalı futbolcu oynatan kulüp, hükmen mağlup sayıldı. Zonguldak Futbol Disiplin Kurulu, yapılan itirazı kabul ederek kararını oy birliğiyle verdi. Cezası bitmeden müsabakada oynatılan oyuncu nedeniyle Cumaspor, 3-0 hükmen mağlup sayıldı ve oyuncuya 8 maç daha ceza verildi. Ayrıca, Cumasporlu Yönetici Ümit Üstün'e de 60 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

  • İnegöl'de toprak taşıyan kamyon alev alev yandı
    18:18 İnegöl'de toprak taşıyan kamyon alev alev yandı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde, toprak taşıyan bir kamyonun motor kısmından çıkan dumanlar nedeniyle alev aldığı anlar kameraya yansıdı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi
    18:16 Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi

    Bingöl'ün Solhan ilçesinde çocuklar ve aileleri, İsrail'in Filistin ve Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak Gazze'ye destek yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşte çocuklar İsrail'e tepkilerini pankartlarla gösterdi. Katılımcılar, Gazze'nin Filistin'in insanlık meselesi olduğunu vurgulayarak İsrail'in binlerce insanı katletmesine tepki gösterdi.

  • İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi
    18:15 İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi

    İstanbul'da kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ve Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyonda, Türkiye'ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon sonucunda yakalanan 2 şahsa 2 milyon lira ceza kesildi.

  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)
    18:13 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü sandığa gidileceğini belirterek, "Bu sefer şehrimize ve ilçemize hizmet edecek, eser üretecek, 7 gün 24 saat hizmetimizde olacak yerel yöneticileri belirleyeceğiz.

  • Japonya, Filistinli Mültecilere Yardımları Sürdürmek İçin Düzenlemeler Yapıyor
    18:13 Japonya, Filistinli Mültecilere Yardımları Sürdürmek İçin Düzenlemeler Yapıyor

    Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yardımlarını sürdürmek için son düzenlemeleri yaptıklarını ve süreci hızlandırmak istediklerini söyledi. Kamikava, başkent Tokyo'daki basın toplantısında, Filistinli mültecilere destek konusunda UNRWA'nın uluslararası toplumda yaygın kabul gören vazgeçilmez role sahip olduğunu vurguladı.

  • AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu
    18:11 AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu

    AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'ye çeşitli programlara katılmak için geldi. Elitaş, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Yeni Çarşı'da esnafla sohbet etti ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e destek istedi. Elitaş'a AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Özegen ile partililer eşlik etti.

  • Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı
    18:07 Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, aracında uyuşturucu madde bulunan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Odunpazarı ilçesinde yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen bir araç durduruldu ve yapılan kontrollerde 558 gram bonzai ve 4 sentetik ecza ele geçirildi. Tutuklanan şüpheli, adli makamlar tarafından cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı
    18:06 Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı

    Samsun'da polis ekipleri, trafik kuralları konusunda bilgilendirme çalışması yaparak, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çaba sarf etti. İl merkezinde 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.


Advertisement