Atalay: 24. Dönem Parlamento Yeni Anayasa Yapmakta Sınıfta Kaldı - Son Dakika
Güncel

Atalay: 24. Dönem Parlamento Yeni Anayasa Yapmakta Sınıfta Kaldı

Atalay: 24. Dönem Parlamento Yeni Anayasa Yapmakta Sınıfta Kaldı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "24. dönem parlamento, yeni Anayasa'yı yapmakta sınıfta kaldı, başarısız oldu.

15.02.2015 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "24. dönem parlamento, yeni Anayasa'yı yapmakta sınıfta kaldı, başarısız oldu. Şimdi 25. dönem parlamento inşallah yeni anayasaya kilitlenecek. Onun için de bizim daha fazla milletvekiliyle meclise gitmemiz çok önemli" dedi.

Atalay, Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kadın Kolları kongrasinde konuştu. Seçim kampanyası çalışmalarının kendi başkanlığında büyük bir hızla devam ettiğini anlatan Atalay, bir yandan Seçim Beyannamesi'ni yürüttüklerini, bir yandan da sloganların, billboardların, söylemlerin ve ilanların hazırlandığını kaydetti. En az 10 tane daha seçim müziğinin çıkacağını ve bütün bunların siparişlerinin yapıldığını ifade eden Atalay, "7 Nisan'da aday listeleri YSK'ya teslim edilecek. Muhtemelen 14-15 Nisan'da ilk seçim kampanyası tanıtım programını yapacağız. Genel Başkanımız kampanyamızı başlatmış olacak. O zaman 550 milletvekili adayımızda belli olacak" dedi.

Atalay, AK Parti'nin kampanyalarının daima çok farklı olduğunu savunarak, uluslararası alanda örnek seçim kampanyaları yürüttüklerini öne sürdü. Başka ülkelerin AK Parti'nin kampanyalarından faydalanmak için kendilerine geldiğini anlatan Atalay, çok estetik ve büyük bir demokrasi ortamında kampanyalarının olduğunu ve bu seçim ortamında da Türkiye'nin her köşesini bir demokrasi bayramına, şölenine çevireceklerini vurguladı.

DEVLET VATANDAŞIYLA BİZİM DÖNEMİMİZDE BARIŞTI

Atalay, 7 Haziran seçimlerinin çok belirleyici bir seçim olacağına dikkati çektiği konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bu seçimden sonra inşallah rahat bir tek parti iktidarı. Ama Anayasa değiştirecek güçte bir Meclis çoğunluğuyla 2019'a kadar seçimin olmadığı bir dönemi yaşayacağız. Çok istikrarlı bir 4 yıl var önümüzde. Bu çok bereketli bir dönem. Reformları yapmak için Türkiye'nin her köşesine daha fazla hizmeti götürmek için bu 4 yılı çok değerli görüyoruz. Onun için de bu seçimdeki çalışmamız çok farklı olacak. Şunu tekrar ifade ediyorum; bizim çalışmalarımız çok planlıdır, AK Parti'nin mutfağı çok güçlüdür. 13 yıllık iktidarımız var. 13 yılımızın hikayesi, sessiz devrimlerimizin ve reformların hikayesidir. Bu 13 yıl boş geçmemiştir. Türkiye'nin kalkınmasının, vesayet zincirlerinin kırılmasının ve özgürlüklerin artmasının hikayesidir. AK Parti iktidarları dönemine böyle bakacağız. AK Parti öncesi ve sonrası. Türkiye'de tarih ikiye ayrılacaktır. Tarih bunu böyle yazacaktır."

Seçim beyannamelerinde ve söylemlerinde daha fazla demokrasi, reform ve özgürlük olacağını belirten Atalay, "Daha fazla insan hakkı olacaktır. Bugüne kadar hep bunlar için çalıştık. Yine bu ilkelerimiz devam edecek. Daha fazla demokrasi bizim kuruluş sebeplerimizden birisidir. Bugün bu uygulamalarımızla ana dilini konuşamayan konuşunca ceza alan, kıyafetini özgürce giyemeyen vatandaşımızda hepsi devlete daha fazla güvenir hale geldi. Çünkü devlet vatandaşıyla bizim dönemimizde barıştı" dedi.

24. DÖNEM PARLAMENTO YENİ ANAYASA'YI YAPMAKTA SINIFTA KALDI

Atalay, halletmeleri gereken hala bazı sorunlar olduğunu vurgularken, yeni Anayasa olmadan o sorunların tamamının çözülmeyeceğini ve gerçekçi olduklarını dile getirdi. Yeni Anayasanın çok önemli ve bu dönemin en önemli vurgusunun 'Yeni Anayasa' olduğunu ifade eden Atalay, "Geçen dönem çok çaba sarf ettik. Biz parti olarak elimizden geleni yaptık ama 24. dönem parlamento yeni Anayasayı yapmakta sınıfta kaldı. Başarısız oldu. 25. dönem parlamento inşallah yeni anayasaya kilitlenecek. Onun içinde bizim daha fazla milletvekiliyle TBMM'ye gitmemiz çok önemli" diye konuştu. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atalay: 24. Dönem Parlamento Yeni Anayasa Yapmakta Sınıfta Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kemal: Neden kaldı 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement