Astsubayı Şehit Eden Terörist Mısırlı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Astsubayı Şehit Eden Terörist Mısırlı Çıktı

Astsubay Mehmet Yalçın Nane'yi şehit eden IŞİD militanı Mısır vatandaşı çıktı. Mısırlı militan, saldırı sırasında öldürülmüştü.

27.07.2015 18:05  Güncelleme: 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis''te uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Astsubay Mehmet Yalçın Nane'yi şehit eden IŞİD militanının, Mısır vatandaşı olduğunu açıkladı.

"UYRUĞU MISIR"

Vali Süleyman Tapsız, geçen perşembe günü Elbeyli İlçesi yakınlarındaki Suriye sınırında bulunan Dağ Hudut Karakolu'nda görev yapan Astsubay Mehmet Yalçın Nane'yi şehit eden IŞİD militanının Mısır uyruklu olduğunu açıklayarak şunları söyledi:

"Sınırda tedbirler en üst düzeyde alınmış durumda. Fiziki önlemler, tedbirler olarak alındı. Ama ayrıca araç, gereç ve personel yönünden de burada had safhada tedbirler alınmış durumda. Bu bölgede özellikle maksatlı haberler yapılıyordu ama bunların gerçeği yansıtmadığını sizler de gördünüz. Yani sınırımızda tedbirler en üst seviyede. Bakın burada sadece son 2 yılda İŞİD'e katılmak üzere Suriye tarafına giden veya oradan gelmeye çalışan 30 farklı ülkeden 300'ün üzerinde kişi yakalanarak sınır dışı edilmiştir, ülkelerine gönderilmiştir. Bu da bizim ne kadar ciddi tedbir aldığımızı gösteriyor. Askerlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri 24 saat görevinin başında ve kahraman şekilde görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyor. Onunla ilgili ben sadece Mısırlı olduğunu söyleyebilirim. Yani uyruğu Mısır."

IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD'in Suriye- Türkiye arasında en çok kaçak geçiş yaptığı Elbeyli ilçesinde yığınak yaparak adeta etten duvar ördü. TSK'nın önlemleri nedeniyle geçişlerde sorun yaşamaya başlayan IŞİD, Mehmetçik'e ateş açarak Astsubay Mehmet Yalçın Nane'yi şehit etmiş, Mehmetçik'in karşılık vermesiyle IŞİD militanı öldürülmüştü.

2 AYLIK EVLİYDİ

Astsubay Yalçın Nane, 2 aylık evliydi ve bölgeye geçici görevle gönderilmişti.

Astsubayı Şehit Eden Terörist Mısırlı Çıktı

Son Dakika Güncel Astsubayı Şehit Eden Terörist Mısırlı Çıktı - Son Dakika

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Amasya'nın Taşova ilçesindeki bir evin bahçesinde çıkan yangın söndürüldü
    22:03 Amasya'nın Taşova ilçesindeki bir evin bahçesinde çıkan yangın söndürüldü

    Amasya'nın Taşova ilçesindeki bir evin bahçesinde bulunan depoda çıkan yangın, ahır ve samanlığa da sıçradı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, depo, ahır ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Yangında 500 saman balyası ve 1 ton yem yandı.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek
    21:58 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde yaşayan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde geceyi geçirmeye hazırlanıyor. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, sokaklara çıkarak ateş yakıyor ve geceyi dışarıda geçireceklerini belirtiyor. Vali Mehmet Ali Özkan, evlerinin bahçesinde geceyi geçirecek olan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletiyor. Vatandaşlar ise deprem sonucunda evlerinde hasar olduğunu ve tavanların kırıldığını ifade ediyor.


Advertisement