Aşt "Huysuz"U Ücretsiz Sahneledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Aşt "Huysuz"U Ücretsiz Sahneledi

Aşt "Huysuz"U Ücretsiz Sahneledi

Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatrosu (AŞT), 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde "Huysuz" adlı oyununu ücretsiz sahneledi.

28.03.2017 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatrosu (AŞT), 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde "Huysuz" adlı oyununu ücretsiz sahneledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, AŞT, Dünya Tiyatro Günü'nde bu sezon kapalı gişe oynayan "Huysuz" adlı oyunu Antalyalılarla ücretsiz buluşturdu.

AŞT oyuncusu Tekin Temel oyun öncesinde, Fransız oyuncu Isabelle Huppert'in kaleme aldığı Dünya Tiyatro Günü ile ilgili bildiriyi okudu. Oyuna sanatseverler yoğun ilgi gösterirken, Fransız yazar Moliere'nin üç eserinden Engin Alkan'ın sahneye uyarlayıp yönettiği "Huysuz" esprileri, müzikleri ile tiyatroseverlere keyifli ve neşeli dakikalar yaşattı.

AŞT Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür de oyun sonrasında 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü kutlayan bir konuşma yaptı. Özgür, "bayram" diye nitelendirdiği Dünya Tiyatrolar Günü'nde kendileri için en büyük hediyenin izleyicilerle birlikte olmak olduğunu bildirdi.

Özgür, "Sahneye çıkacağımız ve sizlerle buluşacağımız günleri iple çekiyoruz. Bu özel günde karşınızda olmak bizleri çok mutlu etti. 34 yıllık tiyatro hayatımızda görmediğimiz desteği bizlere son 3 yılda gösteren ve bizlere, tiyatromuza sahip çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e çok teşekkür ederim." ifadesinde bulundu.

Mehmet Özgür ayrıca Dünya Tiyatro Günü'ne özel olarak tüm seyirciler adına görme engelli Simay Özen'i sahneye davet ederek kendisine "Seyirci Ödülü" verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Aşt 'Huysuz'U Ücretsiz Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement