Aslan'dan 'Karagöz Kurdu' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Aslan'dan 'Karagöz Kurdu' Açıklaması

Aslan\'dan \'Karagöz Kurdu\' Açıklaması

Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan, fıstık üreticilerinin karşılaştıkları başlıca sorunların ’karagöz kurdu’ zararı olduğunu, bu soruna ancak topluca yapılacak mücadele ile başarıya ulaşacağını söyledi.

04.03.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan, fıstık üreticilerinin karşılaştıkları başlıca sorunların 'karagöz kurdu' zararı olduğunu, bu soruna ancak topluca yapılacak mücadele ile başarıya ulaşacağını söyledi.

Çiftçilerin bilgilenmesi amacıyla açıklama yapan Aslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün, 'karagöz kurdu' ile mücadelede kültürel tedbir ve yöntemi olarak dal tuzaklarını tavsiye eden tedbirler alınması gerektiğini belirtti. Karagöz kurdu ile mücadelenin Kasım aylarından başlayarak Nisan ayına kadar devam ettiğini dile getiren Aslan, budama sonucu elde edilen dallardan 10 ile 20 arasında dal parçasını demet halinde ve her 10 ağaçtan birine bir dal demeti gelecek şekilde bahçelere dağıtılması durumunda verimli bir sonuca ulaşılabileceğini söyledi. Aslan, "Mücadelede kullanılabilecek ilaçlar mevcut bulunmamaktadır. Bu nedenle Nisan ayı sonuna kadar beklemek ve nisan sonuna doğru bu tuzak dallardan talaş çıkışı başlayınca tuzaklarımızın hepsini dikkatlice toplayıp günbatımı vaktinde olduğu yerde imha etmek gerekir. Bu yönetim gayet basit ve masrafsızdır. Aynı zamanda etkili de olabilmesi için bu işlemin tüm ağaç sahipleri tarafından yapılması gerekir. Bir tek ağaç sahibinin dahi ihmalkar davranması mücadeleyi boşa çıkartabilecektir. Bu amaçla fıstık üreticileri toplu halde karagöz kurdu ile mücadele etmesi gerekir" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aslan'dan 'Karagöz Kurdu' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement