Aslan Bir Puana Duacı: 2-2 - Son Dakika
Spor

Aslan Bir Puana Duacı: 2-2

Aslan Bir Puana Duacı: 2-2

Deplasman ekibi Bursaspor'un birçok gol pozisyonundan yararlanamadığı maçta taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.

01.02.2015 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray, evinde birçok pozisyon verdiği maçta Bursaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Galatasaray'ın gollerini Umut Bulut ile Emre Çolak kaydederken, deplasman ekibi Bursaspor'un iki golü Volkan Şen ve Fernandao'dan geldi.

Takımı adına bir gol bir de asist yapan Volkan Şen, 80. dakikada penaltıya sebebiyet verdiği gerekçesiyle ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

SNEIJDER KAPTAN

Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın yokluğunda Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, Bursaspor maçına takımın kaptanı olarak çıktı.

BURSA FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Maçın ilk düdüğüyle birlikte bu sezon şu ana kadar 6 gol asistle oynayan Volkan Şen'in yarattığı pozisyonlarla etkili gelen Bursaspor, ilk 10 dakikada iki net gol fırsatından yararlanamadı.

Yeşil beyazlılar karşılaşmaya rakip yarı alanda baskı kurarak başladı. Nitekim konuk ekip ilerideki baskının meyvelerini almaya başladı.

6. dakikada Volkan'ın serbest vuruşuyla golü koklayan deplasman ekibi, Fernandao ile aynı dakikada ik defa öne geçme fırsatını tepti.

Bu sezon duran toplardan çok gol bulan Bursaspor, 10. dakikada Fernandao'nun kafa vuruşunda skor tabelasını değiştirecekti ki tecrübeli Sabri, topu çizgiden çıkardı.

Baskıyı devam ettiren yeşil beyazlıların en büyük gol pozisyonu ise 10. dakikada genç Ozan'dan geldi ama Muslera, açıyı iyi kapattı ve gole izin vermedi.

Bursaspor ilk 15 dakikada rakip kaleye tam alt şut atarak maça ne kadar etkili başladığını gösterdi.

ATAMAYANA ATARLAR

Deplasman ekibinin kaçırdığı net gol fırsatının ardından Galatasaray, oyunu ağırlığını koydu ve ilk pozisyonda gol geldi.

Karşılaşmanın 19. dakikasında Sneijder'ın hazırladığı pozisyonda sol kanattan Olcan Adın ceza sahasına mütthiş bir orta kesti, Umut Bulut sert kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Galatasaray kötü başladığı mücadelede Umut Bulut ile 1-0 öne geçti ama golden önce yapılan üst üste paslar Bursaspor savunmasının başını döndürdü.

SONUNDA KAPTAN SAHNEDE!

Galatasaray'ın golünün ardından Bursaspor, maçın başında olduğu gibi pozinyonları cömertçe harcamaya devam etti.

Karşılaşmaya sessiz başlayan Cedric Bakambu, 26. dakikada Fernandao'un indirdiği topta Muslera ile karşı karşıya kaldı ama topu dışarı nişanladı.

Bakambu kaçırdığı pozisyonun ardından bir kez daha kendisini gol pozisyonu içinde buldu ama Chedjou, hızıyla pozisyonu engelledi.

Deplasman ekibinin şanssızlığını 45. dakikada kaptan Volkan Şen kırdı. Belluschi'nin akıl dolu pasında defansın arkasına sarkan Volkan düzgün bir vuruşla skoru 1-1 yaptı.

İlk 45 dakikada Galatasaray bulduğu tek pozisyonu gole çevirirken Bursaspor, yakaladığı net 8 gol fırsatından birinde topu filelerle buluşturdu ve taraflar soyunma odasına 1-1'lik sonuçla girdi.

DEPLASMAN ESMEYE DEVAM EDİYOR

Maça olduğu gibi ikinci yarıya da etkili başlayan Bursaspor oldu. Konuk ekip ikinci yarının ilk düdüğüyle Bakambu ile net bir fırsatı tepti.

Duran topları etkili kullanan yeşil beyazlıları öne geçiren gol 53. dakikada Fernandao'nun kafasından geldi. Maçın yıldız ismi Volkan Şen'in kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Fernandao topu uzak köşeye gönderdi: 1-2

Fernandao'nun golünün ardından maçta tempo düştü fakat Galatasaray, 71. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı.

Emre Çolak'ın bireysel yetenekleriyle pozisyon bulan evsahibi, Harun'u geçemeyince son 20 dakikaya Bursaspor önde girdi.

Galatasaray karşılaşmanın başından 76. dakikaya kadar organize olamadı. Savunmada sıkıntılar yaşayan sarı kırmızılılarda Hamza Hamzaoğlu, son kozu Bruma'yı da sahaya sürdü.

HEM PENALTI HEM KIRMIZI

Rakip kalede baskı kurmayı deneyen Galatasaray, 80. dakikada çok tehlikeli noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Sneijder sert vurdu, Volkan Şen'in elle müdahalesi sonucu sarı kırmızılılar penaltı kazandı. Penaltı kararıyla VOlkan ikinci sarı kartını gördü ve oyundan atıldı.

82. dakikada kazanılan penaltıda topun başına Sneijder geçmesi beklenirken, Galatasaray formasıyla 100. maçına çıkan Emre Çolak düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-2

Bursaspor'un bir kişi eksilmesiyle baskıyı bu sefer Galatasaray kurdu. Genç oyuncu Sinan Gümüş, 91'de takımını öne geçirme fırsatından yararlanamadı.

Kalan dakikalarda gol olmayınca Galatasaray, geriye düştüğü maçtan bir puanı çıkarmayı başardı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Aslan Bir Puana Duacı: 2-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • teksas: Bursa madara etti cinconu 0 0 Yanıtla

Advertisement