Askeri Malzeme Taşıyan TIR'lara, Göstericiler Taşla Saldırdı - Son Dakika
Güncel

Askeri Malzeme Taşıyan TIR'lara, Göstericiler Taşla Saldırdı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri malzeme taşıyan tırlara güvenlik önlemi sağlayan polislere, bir grup gösterici taşla saldırdı. İlçe esnafı kepenk kapattı.

26.11.2014 16:05  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri konvoya taş atan gruba polis müdahale ederken, ilçe esnafı kepenk kapattı.

ASKERİ KONVOYA TAŞ ATAN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ

İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinden Şemdinli yoluna doğru giden askeri konvoya taş atan gruba polis gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti. Polisin müdahalesiyle Şemdinli yolu üzerinde tekrar toplanarak çarşı merkezine gelen yüzü kapalı grup, yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

Grup daha sonra polise taş ve havai fişek attı. Olaylar arasında kalan vatandaşlar zor anlar yaşarken, çarşı merkezi birden boşaldı. Esnafın kepenk kapattığı ilçede gerginlik sürüyor.

YOL ORTASINDA KİMLİK KONTROLÜ YAPTILAR

Olaylar ara sokaklarda sürerken, yüzleri kapalı bir grup ise yollara barikat kurup araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Bunun üzerine olay yerine gelen polisler, yol kapatan göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıttı.

"HDP VE DBP'DEN AÇIKLAMA"

HDP ve DBP Yüksekova ilçe örgütleri tarafından yapılan basın açıklmasından gazlı olaya sert tepki gösterildi.

HDP Yüksekova İlçe Başkanı Fermen Öztünç " Cumhurbaşkanı ve Başbakan sürekli Gazze'den bahsediyor. Gazze ve bugün Yüksekova'da yaşananlarla aynıdır. Buradan Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a sesleniyorum. Sizin çözüm süreciniz TIR'larla ,tank, topları sınırlara taşımak mı? Tanklarınızı toplarınızı halkın gözü önünde sınıra götürürken, polisiniz zırhlı araçlarla halkımızın ve esnafımıza saldırmış ve kepenklerin kapanmasına neden olmuştur. Bu TIR'larla gönderdiğiniz tanklar, toplar barış sürecinin hediyesi midir? Eğer kaymakam, emniyet müdürü söz geçiremiyorsa ne diyeceğiz. Bu olayın yaşanmaması için kaymakam ve emniyet müdürüyle görüşmemize rağman polis kontrol edilemedi. Barış ve çözüm sürecinde hassasiyet isteyen hükümet ne diyecektir? Burdaki halkı neden tahrik ediyorsunuz? Ülkedeki tüm sivil toplum örgütlerini buraya davet ediyoruz. Bugün polisin yaşattığı terör ve olağanüstu hal uygulaması yarın yapacağımız şenliği proveke etmeye yöneliktir." dedi.

"HALKA SALDIRANLAR AÇIĞA ÇIKARTILSIN"

DBP Yüksekova ilçe Eşbaşkanı Öznur Canan ise, "Yüksekova'da insanlar normal seyir halinde yaşarken, ilçede tamamıyla sesizlik hakimken zıhrı ve mühimmat dolu araçlar ilçeden geçiyordu. Görüntülerde de mevcuttur ki giden sevkiyata insanlar dönüp bakmıyor. Fakat mühimmat geçirildikten sonra insanların üzerine gelişigüzel tazyikli su ve gaz bombası atılıyor. DBP ve HDP ilçe yönetimi olarak kaymakam ve emniyet büro amiri ile temasa geçip engel olmaya çalıştık. Öfkelenen halkı sakinleştirip indirilen kepenkleri birbir açtırdık. Yaşamın normale dönmesi için çabalarken tekrar halka bizde içindeyken biber gazı ile saldırı meydana geldi bu durumu kınıyor, bugün halka ve esnafa saldıran yetkililerin açığa çıkarılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Askeri Malzeme Taşıyan TIR\'lara, Göstericiler Taşla Saldırdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Askeri Malzeme Taşıyan TIR'lara, Göstericiler Taşla Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • baybars: gerçek mermi neden kullanılmıyor, vurun gitsin böyle şerefsizlerden kime ne fayda gelir ki? 206 35 Yanıtla
  • Erdem HAKLI: Tabi canım durduk yere gazlandınız 69 8 Yanıtla
  • polat ersoy: Allah hepsini cehenneme atacak inş beter olsunlar inş. Kahrolsun pkk 35 12 Yanıtla
  • tax: Yaptirana bakin kim a k p. 16 6 Yanıtla
  • !!!: devlete sataşacagınıza veletlerinizi adam edin.. 16 4 Yanıtla
  • BYZADE: haha valla bu ülke git gide komik olmaya başladı . . öcalanın itibarı. . . askerine kursun sıkanın eğitimi. . . şimdi de bu . . bunca seyden barış bekleyenler BÜYÜK ÇARPIŞMAYA HAZIR OLUN . . !! 12 4 Yanıtla
  • tax: Hdp akp kolkola Türkiyeyi bölünmeye dogru götürüyor dahada inanmiyanlara sorun teröristler kimin zamaninda yol kesip kontrol noktalarinkurma cüreti gösterdiler sadece akp zamaninda pilanlari tikir tikirnisliyor. 10 5 Yanıtla
  • urfalı: bdp liler insanmı merak ediyorum 9 5 Yanıtla
  • Pir sultan: Allah kürtleri korusun 5 8 Yanıtla
  • mobilyaci: Bunlarla barışmı olur kim kimi kandırıyo 7 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ümraniye'de pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs yakalandı
    11:00 Ümraniye'de pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs yakalandı

    Ümraniye'de sokak ortasında otomobilin arka koltuğundan aldığı pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs polis tarafından yakalandı. Şahsın 4 suç kaydı olduğu tespit edildi. Ümraniye Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olayın görüntülerinden şahsın kimliğini belirleyerek gözaltına aldı.

  • Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı
    11:00 Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı

    Türkiye'nin en büyük barajının yapıldığı Yusufeli'nde yapılan ilk belediye seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi birinci oldu. AK Parti'nin kaybetmesi tepki oyuyla ilişkilendirildi.

  • Gemlik'te Yağmur Sonucu İstinat Duvarı Çöktü: 2 Yaralı, 2 Araç Hasar Gördü
    10:59 Gemlik'te Yağmur Sonucu İstinat Duvarı Çöktü: 2 Yaralı, 2 Araç Hasar Gördü

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı çöktü. Olayda 2 apartman hasar gördü, 2 kişi yaralandı ve 2 araç duvarın altında kaldı. Dron görüntüleri olayın büyüklüğünü ortaya koydu. Yetkililer, inceleme yapmak ve zararı gidermek için çalışmalara başladı.

  • Malatya'da Turizm Haftası Etkinlikleri: Dünya Mutfakları Yemek Yarışması
    10:59 Malatya'da Turizm Haftası Etkinlikleri: Dünya Mutfakları Yemek Yarışması

    Malatya'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler arasında 'Dünya Mutfakları Yemek Yarışması' düzenlendi. Yarışmanın sonuçları açıklandı ve dereceye girenler ödüllendirildi.

  • Cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak
    10:58 Cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak

    Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cemevlerinin aydınlatma giderlerini karşılamak için yeni bir yönetmelik yayımladı. Yönetmelikte, aydınlatma giderlerinin ödenmesi için ilgili cemevinin il kültür ve turizm müdürlüğüne yazılı talepte bulunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri bakanlık tarafından ödenmeyecek ve ödenmesi gereken her türlü bedel abone tarafından ödenecek.

  • Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangına Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor
    10:58 Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangına Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor

    Kırklareli'nde Karakaş Mahallesi'nde bulunan 2 katlı tarihi binada çıkan yangına itfaiye, sağlık ve polis ekipleri müdahale ediyor. Yangın sırasında binanın yanındaki apartman tahliye edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da olay yerine gelerek ekiplerin çalışmalarını takip ediyor.

  • 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi
    10:58 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi

    2023-2024 futbol sezonu Fehmi Kuş U13 Ligi fikstürü çekildi. U13 Ligi 27-28 Nisan 2024 tarihinde başlayacak.

  • Ümraniye'de Pompalı Tüfekle Havaya Ateş Açan Şahıs Yakalandı
    10:56 Ümraniye'de Pompalı Tüfekle Havaya Ateş Açan Şahıs Yakalandı

    Ümraniye'de sokak ortasında otomobilin arka koltuğundan aldığı pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs polis tarafından yakalandı. Şahsın 4 suç kaydı olduğu tespit edildi. Olayın görüntüleri cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:56 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları, il ve parti yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde, kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz partimizi, ilkelerinizden sapmadan, gösterdiğiniz rotadan milim şaşmadan birinci parti yaptık. Şimdi iki büyük eserinizden biri olan partimizi iktidar yapmak ve diğer büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine ve hak ettiği yere çıkarmak için daha çok çalışacağız" diye yazdı.


Advertisement