Sınırda Alarm! Askere 'Vur' Emri Verildi - Son Dakika
Güncel

Sınırda Alarm! Askere 'Vur' Emri Verildi

Sınırda çatışmaların sürmesi nedeniyle Gaziantep-Kilis hattında önlemler artırıldı. Diyarbakır'a 20 adet savaş uçağı gönderildi. Olumsuz durumlara karşı 'vur' emri verildi.

02.07.2015 08:12  Güncelleme: 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümetin IŞİD tehdidi altındaki bölge için tedbir almasını istemesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) teyakkuza geçti. Gaziantep ve Kahramanmaraş'tan gönderilen çok sayıda tank, hava savunma sistemleri, zırhlı muharebe araçları ve askeri personel 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından Suriye sınırına konuşlandırıldı. Gaziantep- Kilis sınır hattının sorumluluğunu üstlenen tugay yaklaşık 190 kilometrelik güzergahı koruyor.

Diyarbakır'a 20 adet savaş uçağı gönderildi. Keşif uçuşu yapan savaş uçaklarının tam mühimmatlı ve 'Vur' emri ile havalandıkları, karşılaşacakları her türlü olumsuzluğa anında müdahale yetkisi aldıkları belirtildi.

FIRTINA OBÜSLERİ SINIRDA

Kilis'in Elbeyli ilçesindeki Dağ ve Çobanbey hudut karakolları çevresine ve Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı yakınına zırhlı birlikler yerleştirildi. Sınır hattına 40 kilometre menzile sahip yerli üretim fırtına obüsleri konuşlandırıldı. Askeri personel, ayrıca 360 derece kamera kaydı yapabilen kobra zırhlı muharebe araçlarıyla sınır hattında devriye görevi yapıyor.

DİYARBAKIR'A 20 F-16 GÖNDERİLDİ

Diyarbakır'da konuşlu 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üssü'ne olası müdahale için Amasya Merzifon, Eskişehir ve Balıkesir'den 20 adet F-16 savaş uçağı takviyesi yapıldı. 8. Ana Jet Üssü'nde konuşlu bulunan savaş uçakları her gün Irak ve Suriye sınırlarında aralıksız keşif uçuşları yapıyor.

OLUMSUZ DURUMLARDA VURUN

Keşif uçuşu yapan savaş uçaklarının tam mühimmatlı ve 'Vur' emri ile havalandıkları, karşılaşacakları her türlü olumsuzluğa anında müdahale yetkisi aldıkları belirtildi. Suriye sınırında yaşanan hareketlilikten dolayı üslerde izinlerin kaldırıldığı ve her an her türlü olumsuzluğa karşı hazır beklenildiği bildirildi. Askeri yetkililer, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan F-16 savaş uçaklarının sınır boyunda çektiği görüntülerin Ankara'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargahında an be an izlendiğini dile getirdi.

GÖRÜNTÜLER KARARGAHA İLETİLİYOR

Keşif uçuşlarının yanı sıra Irak ve Suriye sınırında 24 saat süreyle İnsansız Hava Araçları (İHA) ile uçuşlar yapılarak istihbarat toplanıyor. Ayrıca son günlerde eğitim uçuşlarının da sıklaştığı ve geceleri sınır güzergahında olası sıkıntılara karşı 6 savaş uçağının nöbete kaldığı belirtildi. Nöbete kalan savaş uçakları her an yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edecek şekilde tam mühimmatlı olarak üslerinde bekliyor.

ASKER SINIRDA HENDEK KAZIYOR

Halep'e bağlı Cerablus kentindeki gelişmeleri yakından takip eden güvenlik güçleri, Karkamış sınır hattı boyunca tedbirlerini artırdı. IŞİD'in, Türkiye sınırına yakın bölgelere iş makineleriyle hendek kazma işlemi sürüyor. (Kaynak: Yeni Şafak)

Sınırda Alarm! Askere \'Vur\' Emri Verildi

Son Dakika Güncel Sınırda Alarm! Askere 'Vur' Emri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (109)

  • Van düşü: ŞEHİT CENAZELERINDEN VE KANDAN BESLENEN ULKUCULER CEHENEM SIZIN İÇİN YANIYOR 13 85 Yanıtla
  • D e v R o: Tsk kaçar tanklar işid e kalır ypg de işid i kovalar silahlar bize kalır :) 28 43 Yanıtla
  • kral : Allah ın aslanlari allah korusun ordumuzu 51 15 Yanıtla
  • eski AKP li: Destek verdiğin işit e ne olduda savaşacaksın. Külliyen yalan, sizin tek derdiniz Kürtlerdir. 20 41 Yanıtla
  • şoreş bahoz: hayata giremezler allah kürt askerlerini başimizdan eksik etmesin 20 37 Yanıtla
  • VUR GERİLLA VUR: TÜRKİYE MÜDAHALE EDERSE GERİLLA ÖYLE VURACAK Kİ ANKARADAKİ SARAY KOLTUKLARI SALLANACAK KİMSE RAHAT KALMAZ.. 19 36 Yanıtla
  • mustafa bakır: canabi allah devletimizi miletimizi askerimizi korusun inşalah 48 5 Yanıtla
  • selocan: Vurun hain kürtleri gebertin asalakları 19 32 Yanıtla
  • KIRMIZI BEYAZ: DANANIN KUYRUĞU KOPMAK ÜZERE ASLANLAR BİR GİRSİN ORAYA FARELERE KAÇAÇAK DELİK KALMAYACAK ASLAN MEHMETÇİK 34 10 Yanıtla
  • HERDEM GERİLLA: SAYIN MURAT KARAYILAN NE DEMİŞTİ MÜDAHALE EDERSENİZ BİZDE SİZE MÜDAHALE EDEriz. ATEŞLE OYNAMAYYIN.... 8 34 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
    21:29 Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan denetimlerde İ.O. ve M.Y. isimli şüphelilerin üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca ve 60 adet 9mm fişek ele geçirildi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti
    21:29 Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti

    Kars'ın Kağızman ilçesinde, sulama suyu nedeniyle çıkan tartışmada A.Ö, Adnan T'yi bıçaklayarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Adnan T, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, A.Ö'yü gözaltına aldı.

  • Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı
    21:28 Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, İskenderun ilçesinde gerçekleştirilen denetimler sonucu para karşılığı fuhuş yaptığı belirlenen 2 kişi hakkında idari işlem uyguladı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, fuhuş ve fuhuşa teşvik etmek için yer ve imkan sağlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Polis ekipleri İskenderun ilçesi Meydan Mahallesi'nde denetim gerçekleştirdi ve A.K. ve Y.K. isimli şahısların para karşılığı fuhuş yaptıkları tespit edildi. Tespit edilen 2 şahıs hakkında gerekli idari işlemler başlatıldı.

  • Van'ın Başkale ilçesinde kar nedeniyle kapalı olan mahallelerin yolu açıldı
    21:28 Van'ın Başkale ilçesinde kar nedeniyle kapalı olan mahallelerin yolu açıldı

    Van'ın Başkale ilçesine 40 kilometre mesafedeki Yukarı Dallı ile Doyum mahallelerinin yolunun açılması için karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Zorlu şartlarda 2 gün boyunca çalışan ekipler, 2 mahallenin yolunu açmayı başardı ve genişletme çalışmalarına devam ediyor.

  • Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı
    21:28 Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı

    Samsun'da bir şahıs, konuşmak için ormanlık alana götürdüğü iş ortağını tabancayla vurarak öldürdü. Polis tarafından gözaltına alınan şahıs, olayı itiraf etti ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayın sebebi ise alacak-verecek anlaşmazlığı olarak belirlendi.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi
    21:27 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak üzerinde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucunda 14 gecekondu etkilendi. Bu gecekondulardan 3'ü kullanılamaz hale gelirken, bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amacıyla tahliye edildi. İstanbul Valiliği tarafından olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi.


Advertisement