Asker Araziye Çıktı, Saldırı Hazırlığındaki 19 Terörist Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Asker Araziye Çıktı, Saldırı Hazırlığındaki 19 Terörist Öldürüldü

TSK'nın Yüksekova'da düzenlediği operasyonlarda saldırı hazırlığındaki 19 terörist öldürüldü, 2 Doçka uçaksavar silahı ele geçirildi.

26.03.2017 12:18  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSK'dan yapılan açıklamada, dün Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen hava destekli operasyonlarda, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 19 teröristin etkisiz hale getirildiği, iki Doçka uçaksavar silahının da ele geçirildiği belirtildi.

19 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklama şöyle:

"25 Mart 2017 tarihinde gün boyunca Hakkâri/Yüksekova'da iki kez icra edilen hava destekli operasyonlarda, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 19 terörist etkisiz hale getirilmiş, iki Doçka uçaksavar silahı ele geçirilmiştir.

PATLAYICI MALZEMELERİ BULUNDU

Bingöl/ Kiğı'de güvenlik güçlerince icra edilen operasyonda tespit edilen bir sığınak içerisinde, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 15 kg Amonyum Nitrat, 200 m kablo, 50 adet pil, iki akü, dokuz mutfak tüpü ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

24 Mart 2017 tarihinde 14.56-19.54 saatleri arasında Irak'ın kuzeyi Metina, Zap, Avaşin, Basyan, Kandil ve Hakurk bölgesine icra edilen hava harekatları sonucunda elde edilen son tespitlere göre 8 BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir."

TUNCELİ'DE ÇATIŞMA: 1 ASKER YARALI

Tunceli'de güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 asker yaralandı. Yaşanan çatışmada öldürülen PKK'lılar olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Tunceli'nin Pülümür Vadisi'nde operasyon yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı bir grup arasında sıcak temas yaşandı. PKK'lıların açtığı ilk ateşte 1 güvenlik görevlisi yaralanırken, çatışmada öldürülen örgüt mensupları olduğu ve operasyonun hava destekli olarak devam ettiği öğrenildi.

Çatışmada yaralanan asker helikopterle Elazığ'a gönderildi.

Asker Araziye Çıktı, Saldırı Hazırlığındaki 19 Terörist Öldürüldü

Son Dakika Güncel Asker Araziye Çıktı, Saldırı Hazırlığındaki 19 Terörist Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement