Aşkale'nin Düşman İsgalinden Kurtuluşu - Son Dakika
Yerel

Aşkale'nin Düşman İsgalinden Kurtuluşu

Aşkale'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü törenle kutlandı.

03.03.2015 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşkale'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kaymakam Mustafa Fırat Taşolar, ilçe Belediye Başkanı Enver Başaran, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, kurtuluş etkinliklerine gösterdikleri büyük ilgiden dolayı Aşkale halkına teşekkür etti.

Aşkale ilçesinin Ermeni zulmüne maruz kaldığını belirten Sekmen, "Bilindiği gibi Ermeni katliamını toprağının her bir parçasında yaşayan ilçemizde 97 yıl önce, Cinis köyünde 587 sivil ahali Şükrü Efendi'nin konağında ve köy camisinde toplanarak yakılmış, katliam ve acıların en büyüğü bu topraklarda yaşanmıştır. Hınçak ve Taşnak Cemiyetleri sadece Cinis'te değil aynı zamanda Yeniköy, Tazegül, Pırnakapan, Karahasan, Abdalcık gibi köylerde de kadın-çocuk demeden Müslüman ahaliyi katletmiştir. Ermeniler tarafından Erzurum'da gerçekleştirilen bu vahşet, insanlık tarihinin kara lekesi olarak tarihi vesikalarda yerini almıştır" dedi.

Ermeni diasporasına da seslenen Sekmen, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Bu anlamlı tören vesilesiyle bir kez daha Ermeni diasporasına sesleniyoruz, her fırsatta tarihi kaynakları reddeden sizler, gelin atalarınızın Anadolu'da yaptığı vahşeti bizzat İspir'de, Aşkale'de, Alaca'da, Pasinler'de, Erzurum'da görün. Şehit kanıyla örülü bu topraklarda 97 yıl önce yaşanan vahşetin izlerini, şehrin halen daha yaşayan izlerinden, tanıklarından gelin öğrenin."

Sekmen, önce Ruslara, ardından Ermenilere karşı vatan toprağını koruyan Erzurumluların, kahraman milletimizin sarsılmaz iradesini, vatan ve bayrak sevgisini, Dadaşın üstün cesaret ve kahramanlığını bir kez daha tarihe altın harflerle yazdırdığını sözlerine ekledi.

Törende, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu temsili olarak canlandırıldı, yöresel oyunlar sergilendi. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımına yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aşkale'nin Düşman İsgalinden Kurtuluşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement