Aşkale'de Ölen 5 İşçinin Dava Duruşmasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Aşkale'de Ölen 5 İşçinin Dava Duruşmasına Devam Edildi

Erzurum’un Aşkale ilçesinde 3 Nisan 2012 tarihinde, göletteki elektrik direğinde meydana gelen arızayı gidermek için bindikleri deniz bisikletinin alabora olmasıyla 5 TEDAŞ görevlisinin ölümüyle ilgili açılan davanın 5'üncü duruşması görüldü.

04.06.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Aşkale ilçesinde 3 Nisan 2012 tarihinde, göletteki elektrik direğinde meydana gelen arızayı gidermek için bindikleri deniz bisikletinin alabora olmasıyla 5 TEDAŞ görevlisinin ölümüyle ilgili açılan davanın 5'üncü duruşması görüldü. Davada yargılanan 6 sanıktan mühendis Nurullah Gülmüş, ABD'nin Pensilvanya Eyaleti'nden dönerek 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ifade verdi.

Bugün görülen duruşmada ifade veren Temel Elektrik Kontrol Mühendisi Nurullah Gülmüş, suçlamaları kabul etmedi. Gülmüş, şunları söyledi:

"Ben olayın olduğu dönemde Temel Elektrik kontrol mühendisi olarak çalışıyordum. Olay Cumartesi günü meydana geldi. O hafta içinde olay yerini görmek için Tuncer Yeşilyurt beni aradı. Benim iş yoğunluğum nedeniyle gidemedik. Nurullah Aras ile birlikte raporları düzenlemek için çalışıyorduk. Bu çalışma sırasında direklerin ne olacağını sorduğumda o işin TEDAŞ'a ait olduğunu ve bize ait olmadığını söyledi. Şahin Baykal ile yaptığımız telefon görüşmesinde direk işinin bizimle ilgili olmadığını söylemiştim. Olay akşamüzeri olduğu için bizim su içerisinde kalan direklere teknik olarak müdahale etmemizin imkanımız yoktu. İspir'de hidroelektrik santralleri mevcuttu. Yaptığımız görüşmelerde su tutulmadan önce direklerin buradan kaldırılması gerekirdi. Su tutma işi hidroelektrik santrali tarafından yapılan bir işti. Bu işe yönelik ne iş güvenliğimiz ne de teçhizatımız vardı. Benim görevim iş güvenliğini sağlamakta ancak, su içerisine böyle bir görevimiz olmadığı için bu iş güvenliğinden sorumlu tutulmam söz konusu değildir. Benim olayda kusurum yoktur."

Erzurum- Bayburt karayolu üzerindeki Karasu-2 HES'in göletinden geçen enerji nakil hattındaki arızayı onarmak için 5 işçi, 3 Nisan 2012 günü, deniz bisikleti ile tamir için yola çıktı. Buzla kaplı gölette deniz bisikletinin alabora olması sonucu suya düşen Mustafa Arifoğulları (56), Feridun Öztürk (39), Rıdvan Takım (35), Şahin Baykal (24), Ahmet Sait Turan (21) kurtarılmadığı için öldü.

Aşkale'de 5 işçinin ölümüne neden olan kazayla ilgili olarak iki bilirkişi raporu hazırlandı. Raporlarda, Aras Elektrik şirketi İl Müdürü Ziya Özpeker, İşletme, Bakım Müdürü Tuncer Yeşilyurt, Personel müdürlüğüne olay günü vekaleten bakan Şahin Torun, özel Temel elektrik şirketinin sahibi Fehmi Temel, mühendis Nurullah Gülmüş, İdeal Enerji şirketinde proje müdürü Ahmet Duran Kürkcü ölüm olayında kusurlu bulundu. Sanıklar hakkında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 3-15 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Mahkeme heyeti, dava dosyasının mütalaaya çıkarılması yönünde karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aşkale'de Ölen 5 İşçinin Dava Duruşmasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement