'Aşk, Entrika, Güç ve Zehir' - Son Dakika
Güncel

'Aşk, Entrika, Güç ve Zehir'

\'Aşk, Entrika, Güç ve Zehir\'

Yeryüzünün en sinsi silahı olarak bilinen zehire kurban gidenler için kurulan tuzaklar ilk kez kaleme alındı.

12.11.2013 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeryüzünün en sinsi silahı olarak bilinen zehire kurban gidenler için kurulan tuzaklar ilk kez kaleme alındı. Gazeteci-Yazar Fatih Polat'ın son çalışması 'Aşk, Entrika, Güç ve Zehir' adlı kitapta bugüne kadar bilinmeyen, perde arkasında gizlenen oyunlar gün ışığına çıkartıldı.

Zehirlenen liderlere nasıl tuzaklar kuruldu, hangi zehir kime, nasıl verildi, aşkı için başkasını zehirlemekten korkmayanlar ve daha pek çok faili meçhul olarak bilinen olaylar belgeleriyle ortaya konuldu.

" CIA'DEN GELEN GİZEMLİ MEKTUP: TÜRKEŞ ÖLDÜRÜLDÜ"

1997 yılında hayatını ansızın kaybeden Alparslan Türkeş'in zehirlendiği ve ölümünün arkasında kimler olduğu Fatih Polat'ın kitabında yer buldu. Kitapta Türkeş'in vefatından hemen önce Almanya'da check-up yaptırdığı ve hiçbir olumsuz duruma rastlanmadığı belirtiliyor. Ancak Türkeş Almanya'dan döndükten sonra bir işadamının kızının nişan töreninden çıkar çıkmaz rahatsızlandığı ve makam aracında hayatını kaybettiği detaylı bir şekilde anlatılıyor. Türkeş'in vefatından sonra ABD'den gelen 37 sayfalık gizemli mektupla olayın perde arkasındaki karanlık ilişkiler ve bu ilişkilerin sonucu olan zehirli suikast aydınlığa kavuşuyor. Mektupta Alparslan Türkeş'in CIA tarafından, potasyum maddesi kullanılarak zehirlendiği ve dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in de bu olaydan haberdar olduğu yer alan bilgiler arasında.

"BÜLENT VE RAHŞAN ECEVİT'İ ZEHİRLEDİLER"

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit'in de zehirlendiği ancak bunun son anda fark edilerek yapılan müdahalelerle kurtarıldığı Fatih Polat'ın İlgi Kültür sanat Yayınevi'nden çıkan kitabın da ilk kez açıklanıyor. 4 Mayıs 2002'de rahatsızlanarak Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Bülent Ecevit'in sağlığına kavuşamamasının gerekçeleri ayrıntılı bir şekilde anlatılırken kamuoyuna yansıyan olayların aslında bir kurgu olduğu belirtiliyor. Rahşan Ecevit'in aynı dönemde eşine refakat ettiği medyadaki haberlerde yer alırken aslında Rahşan Ecevit'in de ağır hasta olduğu, zehirlendiği açıklanıyor. Yazar Fatih Polat, Rahşan Ecevit'in o dönemde Bülent Ecevit'ten daha ağır hasta olduğunu kitabında ifade ediyor. Rahşan Ecevit'in Mehmet Haberal'ın başında olduğu Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde sağlığına bir türlü kavuşmadığı gizlice Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne götürüldüğü ve orada tedavi edildiği de kitap da yer alan özel bilgiler arasında. Rahşan Ecevit'le bizzat görüşerek bu bilgileri alan Yazar Polat, Ecevit'le ilgili bilinmeyen pek çok detayı da ilk kez kaleme aldı.

Kamuoyunda en çok konuşulan ve zehirlendiği yönünde pek çok iddia ortaya atılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal olayının bilinmeyen gerçekleri de Fatih Polat'ın son kitabında yerini aldı. Kitapta Özal'a kurulan tuzaklar zincirinde kimlerin olduğu, hangi zehirin Özal'a nasıl verildiği tanıkların ifadelerine dayanılarak ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

SAİD NURSİ'YE ZEHİRLİ TUZAK

Bediüzzaman Said Nursi de zehirli suikastlara maruz kalan önemli isimlerden biri. Gerek sürgün hayatı yaşadığı Afyon'un Emirdağ ilçesinde gerekse de cezaevinde kaldığı dönemde zehirlenmek istenen Said Nursi'nin bu suikastlerden nasıl kurtulduğu ve onu öldürmek isteyenlerin isimler Fatih Polat'ın kitabında veriliyor.

Fatih Polat'ın yaklaşık 5 yıl süren araştırmaları ile ortaya çıkan 'Aşk, Entrika, Güç ve Zehir' adlı kitapta tarihin tozlu raflarında kalmış pek çok gizemli olay da aydınlığa kavuşuyor. Osmanlı'da zehirlenerek öldürülen padişahlar ve taht varisleri, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) zehirlenmesi, Sokrates'in baldıran zehirini içerek hayatına son vermesi ve son nefesinde söylediği çok ilginç sırlar, Napolyon'un ölümünün üzerinden yüzlerce yıl geçmesine rağmen saç tellerinde çıkan zehir, Stalin'in öldürülmesi, ABD Başkanlarına kurulan zehirli tuzaklar ve suikast girişimleri gibi daha pek çok olay da ayrıntılı bir şekilde kaleme alınmış. Kitapta aşkın büyülü havasına kapılarak zehirli suikastler düzenleyenlerin planları ve yaptıkları da kaleme alınmış.

Fatih Polat kitabında istihbarat örgütlerinin zehirli suikastleri nasıl işlediğini de anlatıyor. MOSSAD, CIA ve KGB'nin düşmanlarını ortadan kaldırmak için yaptıkları planlar, bu planları nasıl hayata geçirdikleri ve bu istihbaratçıların kurbanı olanların maruz kaldıkları acımasız tuzaklar da konu ediliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Aşk, Entrika, Güç ve Zehir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi
    09:13 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde iç ve dış paydaşların destekleriyle ‘Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu’ çalıştayı düzenledi.

  • vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı
    09:09 vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı

    vivo, uygun fiyatlı akıllı telefon kataloğunu genişletmeye devam ediyor. Şirket, yakında Y200i 5G adlı modeliyle karşımıza çıkacak. Uzun bir süredir merakla beklenen vivo Y200i 5G için tanıtım tarihi açıklandı. Cihazın özellikleri arasında Snapdragon 4 Gen 2 işlemci, 6.72 inç IPS LCD ekran, 8 GB veya 12 GB RAM seçenekleri, 50 MP + 2 MP arka kamera kurulumu ve 6.000 mAh batarya bulunuyor. vivo Y200i 5G, 20 Nisan'da Çin'de tanıtılacak.

  • Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor
    09:09 Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor

    Google, Android işletim sistemine özgü mesajlaşma uygulaması Google Mesajlar'a ebeveyn denetimi özelliğini eklemek için testler yapıyor. Bu özellik sayesinde ebeveynler, çocuklarının mesajlaşma aktiviteleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek. Yeni özellik, çocukların dijital güvenliğini artırmayı hedefliyor ve onay bekleyen mesajlar için uyarılar gönderiyor. Ayrıca, SMS ve RCS desteği ile geniş bir kullanım alanına sahip olacak. Google, bu özelliği önümüzdeki sürümlerde kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

  • Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu
    09:07 Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otomobilin yaya geçidinde hızla çarparak savurduğu yaşlı adam ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, saat 11.30 sıralarında Oba Mahallesi Çevreyolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.K. yönetimindeki 07 AYG 093 plakalı otomobil, yaya geçidinden geçtiği esnada Ali A.'ya çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Ali A.'yı ilk müdahalenin ardından ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, araç sürücüsü S.K. gözaltına alındı. Öte yandan kaza çevredeki bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde yaya geçidinden geçmekte olan Ali A.'ya 07 AYG 093 plakalı aracın çarptığı anlar yer aldı. Yaşlı adamın çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulduğu görüldü.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.


Advertisement