Asırlık Sokakta Asırlık İnsanlar Buluştu - Son Dakika
Güncel

Asırlık Sokakta Asırlık İnsanlar Buluştu

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ile 18 – 24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle şehit aileleri, gaziler ve huzurevinde kalan yaşlılarla Talas İlçesi'ndeki tarihi Ali Saip Paşa Sokağı'nda bir araya geldi.

17.03.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ile 18 – 24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle şehit aileleri, gaziler ve huzurevinde kalan yaşlılarla Talas İlçesi'ndeki tarihi Ali Saip Paşa Sokağı'nda bir araya geldi. Vali Düzgün, "Asırlık sokakta asırlık insanları bir arada fotoğraflamak istedik" dedi.

Şehit anne ve babaları ile gazilerden oluşan 20 kişi ile huzurevinde kalan 25 yaşlı, Talas'taki Okutan Konağı'ndaki öğle yemeğinin ardından 67 tarihi konağın restore edilerek turizme kazandırıldığı Ali Saip Paşa Sokağı'nı gezdi. Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün ile birlikte tarihi sokakta restore edilen evlerin içerisine açılan gümüş ve resim atölyelerini gezen, antikacıda gençliklerinde sıklıkla kullandıkları malzemeleri inceleyen yaşlılar, unutulmaz bir günün ardından fotoğraf çekimine katıldı.

Yaşlılarla sohbet edip hatıralarını dinleyen Vali Düzgün, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin Kuruluş Yıldönümü ile Yaşlılar Haftası nedeniyle Valilik olarak toplumun sigortası konumundaki yaşlıları güzel bir etkinlikle bir araya getirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. "Asırlık sokakta asırlık insanları bir arada fotoğraflamak istedik" diyen Vali Düzgün, bu güzel ve tarihi sokakta hem yaşlılarla hem de şehit anne ve babaları ile gazilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Ali Saip Paşa Sokağı'ndaki etkinliğe, Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya ile Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz ve diğer ilgiler de katıldı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Asırlık Sokakta Asırlık İnsanlar Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement