Asırlık Ağaçlar Yola Kurban Gitmesin - Son Dakika
Güncel

Asırlık Ağaçlar Yola Kurban Gitmesin

Asırlık Ağaçlar Yola Kurban Gitmesin

İzmir'in Bayındır İlçesi'ndeki bir çay bahçesinin asırlık ağaçlarının duble yol projesi kapsamında kesilmemesi için başlatılan imza kampanyasında bir yıl içinde 10 binin üzerinde imza toplandı.

30.11.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bayındır İlçesi'ndeki bir çay bahçesinin asırlık ağaçlarının duble yol projesi kapsamında kesilmemesi için başlatılan imza kampanyasında bir yıl içinde 10 binin üzerinde imza toplandı. Kampanyaya pek çok ünlü isim de destek verdi.

Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden ve 92 kilometrelik Torbalı-Kiraz Duble Yol Projesi kapsamında yolun Bayındır Arıkbaşı kısmında bulunan bir çay bahçesinin ağaçları yolun genişletilmesi ve kavşak yapımı için kesilecek. Kesilecek 50'ye yakın ağaç arasında asırlık çam ve çınarlar da bulunuyor. Bayındır üzerinden Ödemiş'e kendi aracıyla gidenlerin ve Arıkbaşı halkının yazın sıcak günlerinde soluk alıp, gölgesinde çaylarını yudumladıkları ağaçların kesilecek olması tepkilere neden oluyor. Karara tepki gösteren Arıkbaşılılar, bir yıl önce başlattıkları kampanyayla 10 binin üzerinde imza topladı. Kampanyaya CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Gazeteci-Yazar Uğur Dündar, tiyatro ve dizi oyuncusu Renan Bilek gibi pek çok ünlü isim de imza atarak destek verdi.

"HER AĞAÇ YÜZLERCE ANI TAŞIYOR"

Çay bahçesinin işletmecisi Özcan Ses, kesilmek istenen ağaçların Arıkbaşı'nın simgesi olduğunu belirtip, "Aralarında asırlık çınarların da bulunduğu ağaçlar bu bölgeye hayat veriyor. İzmir'den, Bayındır'a, Ödemiş'e, Kiraz'a, Beydağ'a gidenler mutlaka burada durup bir bardak çay içmişlerdir. Bu ağaçların gölgesinde serinlemişlerdir. Bir ağacın yetişmesi yıllar alıyor. Buradaki her ağaç yüzlerce anıyı taşıyor. Bu nedenle kesilmelerini istemiyoruz" dedi. Ses, projede değişiklik yapılmasını da isteyip, yetkililerin bu konuda gerekeni yapacaklarına inandıklarını da söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Asırlık Ağaçlar Yola Kurban Gitmesin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement