Aşırı Alkol Tüketince Sırtında Hörgüç Çıktı - Son Dakika
Dünya

Aşırı Alkol Tüketince Sırtında Hörgüç Çıktı

40 yıllık alkol bağımlısı kadının sırtında bufalo hörgücüne benzer devasa bir yumru oluştu.

09.02.2016 09:19  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika'nın New York kentinde bulunan Brooklyn Hastane Merkezi doktorları, kendilerine tedavi için başvuran 64 yaşındaki kadın hastayı incelediklerinde şaşkına döndüler. Yaşlı kadının sırtında koca bir yumru, boynunun altında birikmiş yağlı kitle ve kollarında yumrular doktorları hayretler içinde bıraktı. Hemen internet üzerinde araştırma yapan doktorlar yaşlı kadının çok nadir bir hastalığa yakalandığını keşfettiler.

TÜMÖRLER İYİ HUYLU ÇIKTI

Madelung hastalığı olarak bilinen ender görülen bu rahatsızlık, genellikle aşırı alkol tüketen aynı zamanda şeker hastası olan erkeklerde görülmekte. İsmi açıklanmayan kadın, şişkinliklerin kanserli olup olmadığı tespit edilmesi için testlere gönderildi. Testler sonucunda kadında bulunan yağ dokusu tümörlerinin iyi huylu olduğu ortaya çıktı. Doktorlar, kadının son 5 yıldır şişkinlik ve yumrulara sahip olduğunu, dış görüntüsünü önemsemediği için tedavi konusunda hiçbir şey yapmadığını açıkladı. Kliniğe gelmeden iki hafta önce son kez çilingir sofrasını kuran kadın, 40 yıllık alkol ile olan ilişkisini bitirmiş.

AMELİYATI KABUL ETMEDİ

Yaşlı kadın yaptırdığı kan testleri sonucunda ketoasidoz rahatsızlığına sahip olduğunu da öğrendi. Bu rahatsızlıkta yağ hücreleri form değiştirerek keton adlı atık maddelere dönüşüyorlar. Eğer kanda yoğunlaşır ve asidik özelliği kazanırsa hastaları komaya ya da ölüme götürüyor. Doktorlar, yaşlı kadın içkiden uzak durursa birikmiş yağ dokularını, yağ aldırma yöntemi ile tedavi edebileceklerini ifade ettiler. İçkiyi bırakmaya karar veren kadın ameliyatı kabul etmedi.

Aşırı Alkol Tüketince Sırtında Hörgüç Çıktı

Son Dakika Dünya Aşırı Alkol Tüketince Sırtında Hörgüç Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • dd: Her gün 2 kadeh kırmızı şarap ümrü uzatıyor. 8 48 Yanıtla
  • Hansel: CHP VE HDP İBRET ALMALİ 28 25 Yanıtla Tyson: Biri açık açık içiyo seninkilerde gizli Hansel ama unutmaki ALLAH (C.C.)herseyi gören isiten ve bilendir.... 21 2
  • Şaban: Sülalesinde deveyle akrabalık var 5 17 Yanıtla
  • Ecem YILMAZ: Yaw he he;)).yedigi bisey dokunmustur.ucuz aldiysa dua etsin kor bile olurdu. 4 4 Yanıtla

Advertisement