Aşık Ahmet'in Dramı - Son Dakika
Güncel

Aşık Ahmet'in Dramı

Aşık Ahmet\'in Dramı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir barakada yalnız yaşayan aşıklık geleneğinin temsilcilerinden Ahmet Ödül, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

13.03.2015 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir barakada yalnız yaşayan aşıklık geleneğinin temsilcilerinden Ahmet Ödül, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Cengiztopel Mahallesi'nde bir barakada yalnız yaşayan 59 yaşındaki Ahmet Ödül, 5 yıl önce babasını, daha sonra annesini kaybetti. Eşinden ayrıldıktan sonra da elektrik çarpması sonucu oğlunu kaybeden Ahmet Ödül, babasından kalma evde yalnız yaşıyor. Küçük yaşından bu yana şiir yazan ve bölgede "Aşık Ahmet" olarak tanınan Ödül, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Bazı hastalıklarından dolayı çalışamadığını söyleyen Ahmet Ödül, "Daha önce Kadirli Kaymakamlığı'na, Kadirli Belediyesi'ne yardım için başvurdum. Ancak kimseden bir yardım göremedim. Yağmur yağdığında evim akıyor. Yiyecek bir lokma ekmeğim yok. Kadirli çarşı merkezinde bir lokanta sahibi bu durumuma üzülerek öğle ve akşamları yemeğimi veriyor" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar yazılmış olan yüzlerce şiiri olduğunu belirten Ahmet Ödül, en büyük hayalinin şiirlerini bir kitapta toplamak olduğunu söyledi. Ödül, "Ancak şartlar buna imkan vermedi. Şiirlerimi bir kitapta toplayamadım. Şu günlerde bile şiir yazmaya devam ediyorum" dedi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aşık Ahmet'in Dramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • n.atıci: Rahim yardımcısı olsun Rıza kefil uaratandır 0 0 Yanıtla
  • n.atıci: Rahim yardımcısı olsun Rıza kefil uaratandır 0 0 Yanıtla
  • Isim önemli mi insanlığı Kaybettiğimiz günlerde: İşte bu dediklerinizden o memlekette yok 0 0 Yanıtla
  • Bursa'da istinat duvarının çöktüğü alan böyle görüntülendi
    11:20 Bursa'da istinat duvarının çöktüğü alan böyle görüntülendi

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yağmurun etkisiyle istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 apartman hasar gördü, 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İstinat duvarının çöktüğü alan dron ile görüntülendi. Apartmandakiler tahliye edildi.

  • Eskişehir'de 95 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
    11:19 Eskişehir'de 95 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, hırsızlık suçundan 95 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.K.D. isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu
    11:19 Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu

    Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Beijing'de düzenlenen kuruluş töreninde bilişim destek kuvvetine bayrak takdim etti. Xi, güçlü ve modern bir bilişim destek kuvveti inşa etme çabalarını vurguladı.

  • Eskişehir'de Huzur Uygulamasında Şahıslar Yakalandı
    11:17 Eskişehir'de Huzur Uygulamasında Şahıslar Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen huzur uygulamasında, kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan şahıslar yakalandı. Bazı şüphelilerin üzerinden uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Ayrıca trafik kurallarını ihlal eden sürücülere toplamda 251 bin 837 TL cezai işlem uygulandı.


Advertisement