Asfalt Çiçekleri'nin Galası Atlas Sineması'nda Yapılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Asfalt Çiçekleri'nin Galası Atlas Sineması'nda Yapılacak

II. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali filmlerinden "Asfalt Çiçekleri"nin galası, bu akşam Atlas Sineması'nda gerçekleştirilecek.

19.11.2014 12:17  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi'nin düzenlediği festivale katılan filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Kamil Koç üstlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Selçuk Belediyesi, Ulusoy Osmancık Asya dinlenme tesisleri tarafından desteklenen filmde başrolleri Hilmi Korkmaz, Sema Şahingöz, Sinem İslamoğlu paylaşıyor.

Çekimleri İstanbul, İzmit, Osmancık, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, İzmir, Selçuk ve Konya'da tamamlanan filmin konusu kısaca şöyle:

" Fransa'da göçmen olarak yaşayan Haifa, sokak müziği yapan Asfalt Çiçekleri grubunun solistidir. Köklerini aramak için doğuya doğru yolculuğa çıkan grubun yolu, Türkiye'ye düşer. Genç ressam Hasan ise son zamanlarda varoluşsal sancılar yaşamaktadır ve bir gece sevgilisi Elif'le birlikte yolda yürürken Haifa ile karşılaşır. Hasan'ın içine o an tuhaf bir his doğar ve Haifa'yı bulması gerektiğine karar verir. Şimdi Elif'le birlikte yola çıkıp Haifa'nın peşine düşme vaktidir."

- Uluslararası Boğaziçi Film Festivali

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festival, Türk Sinemasının 100'üncü yıldönümünde dünyanın bir çok yerinden aldığı binlerce başvuru ile kısa filmin dünyadaki önemli etkinlikleri arasında yer alıyor.

Festival, Türkiye ve dünyada, etik, estetik ve teknik bütünlüğe sahip sinema filmlerin gelişmesine katkı sağlanması, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destekler oluşturulması, ülke sinemasının bir kimliğe kavuşması fikrinin gündemde tutularak gerekli faaliyetlerin yapılması, yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasını amaçlıyor.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği tarafından gerçekleştirilen festival, sinemayla izleyiciyi ücretsiz buluşturuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Asfalt Çiçekleri'nin Galası Atlas Sineması'nda Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement