Artvin Günleri 16 Nisan'da Feshane'de Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Artvin Günleri 16 Nisan'da Feshane'de Başlıyor

Artvin Günleri 16 Nisan\'da Feshane\'de Başlıyor

Bu yıl ikincisi düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri 16-19 Nisan tarihleri arasında Feshane Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

11.04.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl ikincisi düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri 16-19 Nisan tarihleri arasında Feshane Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

Artvin Valiliği, Artvin Vakıfları, Federasyonları ve Dernekleri, Artvin'i ikinci kez İstanbul'a taşıyor. 16-19 Nisan tarihleri arasında Feshane Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek Artvin Tanıtım Günleri, İstanbul'daki Artvinlileri, memleket hasreti çekenleri ve Artvin kültürüne ilgi duyanları bir araya getirecek. Artvin, siyasetçileri, bürokratları, sanatçıları, akademisyenleri, sporcuları, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve halkın desteğiyle gerçekleşecek Artvin Tanıtım Günleri'nde camileri, kiliseleri, kaleleri ve kemer köprüleriyle bölgede yaşamış bütün uygarlıkların izlerini taşıyan Artvin, İstanbul'da canlandırılacak. Artvinliler, Yusufeli'nden Arhavi'ye, Borçka'dan Hopa'ya, Ardanuç'tan Murgul ve Şavşat'a uzanan yedi güzel ilçesi ve 3 bin 900 metreye kadar çıkan sıradağların eteklerinde kurulan yaylaları, köyleri ve şelaleleriyle memleket hasretini Feshane'de giderecek.

ARTVİN TANITIM GÜNLERİ MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

İnsan eli değmemiş ormanları, bin bir çeşit nadide bitkiden oluşan florası ve faunası, ender rastlanan kelebek türleri, yırtıcı kuşların göç yollarında bulunan Türkiye'nin tek biyosfer rezerv alanı, yöre insanının adalet duygusunu gösteren boğa güreşleri, saf Kafkas arılarının ürettiği şifa kaynağı "Macahel" balı, ormanların içinde gizli kalmış Karagölleri, Cehennem Deresi kanyonu, Çoruh nehri ve Barhal çayında rafting, Kaçkar ve Karçal dağları ile Artvin Tanıtım Günleri, misafirlerini bekliyor.

GELENEKSEL KÖY DÜĞÜNÜ YAPILACAK

Unutulmaya yüz tutmuş Anadolu geleneklerinden olan köy düğünlerini de tekrar hatırlatmak amacıyla 18 Nisan Cumartesi günü saat 12: 00'de gerçek bir Geleneksel Artvin Düğünü yapılacak. Artvin'den özel olarak getirilen atlar, köy evini temsilen yapılan platform, aksesuarlar, kostümler ve oluşturulacak konvoy ile her şey aslına uygun yapılacak. Gerçek bir çiftin evleneceği düğünün nikahını ise kendisi de bir Artvinli olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıyacak. Saatler 15.00'i gösterdiğinde ise Daha önce Artvin'de 5 bin kişinin yer aldığı Atabarı Rekor Denemesi, Feshane'de 20 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Artvin Günleri 16 Nisan'da Feshane'de Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement