Artvin'deki Sel ve Heyelan - Son Dakika
Güncel

Artvin'deki Sel ve Heyelan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Selin ardından esnafın temizlik çalışmaları, - Bahadır Sarıoğlu ile röportaj, - İbrahim Topçu ile röportaj, Artvin'deki sel ve heyelan- Karayolları ve çevre illerden gelen belediye ekiplerince Karadeniz Sahil Yolu'ndaki çöp ve molozlar temizleniyor - Kayıp 3 kişinin bulunması için Hopa Deresi üzerinde başlatılan çalışmalar JAK, AFAD ve AKUT ekiplerince sürdürülüyor Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanların ardından yol ve sokakların temizlenmesi için çalışma yürütülüyor.

28.08.2015 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Selin ardından esnafın temizlik çalışmaları, - Bahadır Sarıoğlu ile röportaj, - İbrahim Topçu ile röportaj, Artvin'deki sel ve heyelan- Karayolları ve çevre illerden gelen belediye ekiplerince Karadeniz Sahil Yolu'ndaki çöp ve molozlar temizleniyor - Kayıp 3 kişinin bulunması için Hopa Deresi üzerinde başlatılan çalışmalar JAK, AFAD ve AKUT ekiplerince sürdürülüyor Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanların ardından yol ve sokakların temizlenmesi için çalışma yürütülüyor.Sel ve heyelan nedeniyle çöp ve moloz yığınlarının biriktiği Karadeniz Sahil Yolu'nun Hopa girişinde Karayolları Genel Müdürlüğü ve çevre illerden gelen belediye ekiplerince sabah saatlerinden itibaren temizleme çalışması yeniden başladı. Ekipler, ulaşımı güçleştiren çöpleri iş makineleri ve kamyonlara yükleyerek yolu yıkadı. İlçe merkezinde selin en çok etkilediği yerlerden olan tır parkında biriken sular, ekiplerin çalışmasıyla tahliye edildi. Kendi imkanlarıyla araçlarını tamir etmeye çalışan vatandaşlar, sel sularının çekilmesiyle geride kalan çamur ve balçıklar nedeniyle zor anlar yaşıyor.Sanayi sitesindeki esnaf, zarar gören iş yerlerinin temizliğine su ve elektrik olmamasına rağmen devam ediyor. İş yeri zarar gören vatandaşlardan Bahadır Sarıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 90 bin liralık zararı bulunduğunu belirterek, "Atalarımızın dediği 'sel gider kum kalır' sözünün aynısı burada oldu. Devlet dört bir yandan çalışıyor, elinden geleni yapıyor. Selin etkilendiği yer sadece sanayi bölgesi olsa iyi ama Hopa geneli olduğu için çalışmalar zaman alıyor. Devletimizden Allah razı olsun. Elektrik ve su geldiği zaman hayat devam edecek" diye konuştu.Sanayi sitesi esnafından İbrahim Topçu da yaşadıkları zorlu sürecin ardından tek isteklerinin hayatlarının normale dönmesi olduğunu söyledi.-Arama çalışmaları devam ediyorÖte yandan, ilçede 8 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin ardından kaybolan 3 kişinin bulunması için yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve AKUT ekiplerince Hopa Deresi üzerinde devam ediyor.

Artvin\'deki Sel ve Heyelan
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvin'deki Sel ve Heyelan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement